HOME

REGIONAL ADMINISTRATION – YAMBOL
WORKING HOURS: 9 – 17.30 h
BUSINESS HOURS OF THE CENTRE FOR ADMINISTRATIVE SERVICES
8h – 18h every work day

ADDRESS: Yambol 8600, 18 “George Papazov” str.

е-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

FREE TELEPHONE FOR SIGNALS - 080011911

 
There are no translations available.

"По-важно е средствата и усилията да бъдат влагани за превенция, отколкото за справяне с щетите". Това заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на заседание на Междуведомствената работна група по състоянието на язовирите, в което взеха участие и областните управители . По време на работната среща са обсъждани мерките за превенция, които са заложени от МС. "Коментираме предложения, които биха могли да подпомогнат усилията ни в тази насока и в дългосрочен план", каза още Василева.
"Това, което  споделиха областните управители е, както опита на тези от тях, които трябваше да се справят с бедствената обстановка предвид това, което се случи през изминалите месеци с наводненията и обилните снеговалежи, впечатленията им от координацията и начинът, по който работиха заедно с представителите на централната власт и местните администрации, " коментира Василева.
Има пълно взаимодействие между всички, представени на  срещата, ангажимент за мобилизация и взаимодействие с общините по места. Областните управители са предложили законодателни промени. Коментирана е възможността да се формира конкретен фонд, който да бъде използван специално за действия по превенция. Областните управители са изразили желание да участват в разработването на конкретните планове за управление на риска от наводнение.

 

Last Updated (Thursday, 26 March 2015 11:22)

 
There are no translations available.

По инициатива на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева днес, 25 март в Министерския съвет се провежда заседание на Междуведомствената работна група по състоянието на язовирите, в което ще участват и областните управители.

Работната група беше създадена със заповед на министър-председателя през декември м. г. със задача до приемане на промени в Закона за водите да предоставя експертна помощ на областните комисии, свързана с техническото състояние на язовирите, да предлага решения при неизпълнение на направени предписания и да прави оценка за необходимите финансови средства за осъществяване на мероприятията за постигане на изискващото се техническо състояние на съоръженията и необходимата проводимост на речните легла.

На заседанието на правителството по-рано този месец беше разгледан доклад на министъра на околната среда и водите за създаване на организация и спешно предприемане на всички необходими превантивни действия за предотвратяване на потенциалния риск от наводнения в страната, недопускането на възникване на бедствени ситуации и риск за човешкото здраве вследствие на предстоящото пролетно снеготопене.

МС

 

Last Updated (Wednesday, 25 March 2015 12:04)

 
There are no translations available.

На днешното си заседание Областната транспортна комисия, с председател заместник-областният управител Иван Йоргов, разгледа и съгласува промяна в маршрутно разписание №28101 София-Елхово. Става дума за промяна часа на тръгване от град Ямбол, и часа на пристигане в Елхово. Автобусът тръгва от София в 10.00 часа. Часът на тръгване от спирка Автогара Ямбол се променя от 15.15 часа на 14.00 часа. Промяната е обусловена от въвеждането в експлоатация на АМ „Тракия” и увеличената допустима средна техническа скорост на движение на автобусите. С направената промяна в маршрутното разписание, на транспорт от републиканската пътна мрежа, ще се намали необосновано големия престой на пътниците на Автогара Ямбол.

На заседанието на комисията община Стралджа постави въпроса за липсата на превозвач, който да изпълнява линията Стралджа – Сливен от транспортната схема на община Стралджа.

 

Last Updated (Wednesday, 25 March 2015 11:57)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 9 guests online