HOME

REGIONAL ADMINISTRATION – YAMBOL
WORKING HOURS: 9 – 17.30 h
BUSINESS HOURS OF THE CENTRE FOR ADMINISTRATIVE SERVICES
8h – 18h every work day

ADDRESS: Yambol 8600, 18 “George Papazov” str.

е-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

FREE TELEPHONE FOR SIGNALS - 080011911

 
There are no translations available.

Един от приоритетите на правителството е да насърчава българските студенти, обучаващи се в чужбина, да се завърнат в Родината си и да реализират тук своя потенциал, знания и талант. За тази цел, под патронажа на заместник-министър председателя по икономическото развитие Даниела Бобева стартира инициативата „България има нужда от Вас” за наемане на студенти, обучаващи се в чужбина, от български компании за летни стажове.

Инициативата се реализира в сътрудничество с местните фирми, а целта е чрез осигуряване на дистанционни стажове в български предприятия, да се създаде по-силна връзка между държавата, бизнеса и студентите, избрали да получат образованието си извън пределите на страната.

Идеята е да се мотивират младите и талантливи българи да се върнат в Родината, за да реализират потенциала си тук и да помогнат на българската икономика да се развива с ускорени темпове. От друга страна, чрез дистанционните стажове, българските компании ще си осигурят достъп до международен опит, практики и експертиза.

Last Updated (Wednesday, 09 July 2014 14:46)

Read more...

 
There are no translations available.

Мерки за недопускане разпространението на заболяването „син език” обсъдиха на днешното си заседание членовете на Областната епизоотична комисия. Комисията беше свикана извънредно във връзка с първично възникнало огнище на заболяването в с.Мандрица, община Ивайловград /област Хасково/.

Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция за безопасност на храните от 4 юли, общините Елхово, Болярово и „Тунджа” попадат в предпазната зона около огнището на болестта, която е с радиус от 100 км. Определена е и наблюдавана зона с радиус 150 км, в която са включени всички общини от Ямболска област.

След обсъждане, Областната епизоотична комисия взе решение за превантивни мерки, които да бъдат заложени в заповед на областния управител на област Ямбол. Спешно предстои да бъдат свикани общинските епизоотични комисии, а кметовете и кметски наместници имат ангажимент да изготвят списъци на стопаните с актуален брой едри и дребни преживни животни, след което да ги предадат на официалните ветеринарни лекари по общини.

Last Updated (Monday, 07 July 2014 16:03)

Read more...

 
There are no translations available.

С Решение на Министерски съвет № 456 от 3 юли 2014 г., държавата прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху имоти – частна държавна собственост, на община Болярово. Решението касае две едноетажни сгради, които се намират на ул. „Нико Пехливанов” в града. Те ще бъдат ползвани от местната власт за обособяване на складове за индивидуални средства за защита и за съхранение на имущество на общината.

Last Updated (Monday, 07 July 2014 13:26)

Read more...

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 3 guests online