Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЯМБОЛ
РАБОТНО ВРЕМЕ:
9.00ч. - 17.30ч.
ЦЕНТЪР ЗА АДМИНИСТРАТИВНО  ОБСЛУЖВАНЕ В
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ
- РАБОТНО ВРЕМЕ: 8.00ч. - 18.00ч.

КОНСУЛТАЦИИ НА ГРАЖДАНИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ
НА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА СЪС СЛУЖИТЕЛИ В
АДМИНИСТРАЦИЯТА ОТ 10.00ч. - 16.00ч.

АДРЕС:8600, гр.Ямбол, ул."Жорж Папазов" 18

е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

БЕЗПЛАТЕН ТЕЛЕФОН ЗА ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛИ - 080011911

АНТИКОРУПЦИЯ- ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛ

•График за обследване на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съоръженията към тях на територията на област Ямбол

Харта за правата на гражданина – клиент на Областна администрация - Ямбол
• Проект "Партньорство за развитие" по ОПАК
• Натура 2000
• Карта на Област Ямбол - административно делене, пътна инфраструктура, населени места
• Карта на релефа в Област Ямбол
• ДЕКЛАРАЦИЯ НА РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЯМБОЛ ЗА ПОЛИТИКАТА ПО КАЧЕСТВО

 

От днес храмът „Св. Пророк Илия“ в село Дражево е осветен.Лично сливенският митрополит Йоаникий отслужи Божествена златоустова света литургия за освещаване храма на Свети пророк Илия.  Градежът на църквата започна 2007  година, като в строителството с дарения участваха бивши и настоящи жители на селото,  Агенцията по вероизповеданията, общината.

„Да градим църкви и храмове е наш патриотичен и християнски дълг, защото вярата е един от най-важните стожери на българщината", каза областният управител на област Ямбол Димитър Иванов след края на литургията. Кметът на Дражево Дяко Дяков сподели, че това е паметен ден в историята на селото, защото селото за пръв път има своя църква.

Икона на Възкресението Христово дари областният управител Димитър Иванов на новоосветената църква в Дражево.

Последна промяна (Четвъртък, 20 Юли 2017 14:55)

 

54 са проверените до момента язовири на територията на област Ямбол от Комисията за обследване на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях. Това стана ясно на брифинг на областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, заместник областния управител Волен Дичев и председателя на комисията инж. Любомир Христов.

Област Ямбол е от областите с най-много язовири. Проверките на техническото и експлоатационно състояние на язовирите стартираха от община „Тунджа“, която по данни на ДАМТН /Държавната агенция метеорологичен и технически надзор/ има 131 язовира. По наредбата собственика трябва да осигури оператор за всеки от язовирите. В случая община „Тунджа“ има определен оператор само за 69 от язовирите.


Първите констатации на експертите пред медиите представи заместник областния управител Волен Дичев. „При първите проверки Комисията се сблъсква със сериозни проблеми на язовирите и водните обекти. Свидетели сме на не добро стопанисване на язовирите. В продължение на 40-50 години не се е правило необходимото и достатъчно за доброто им експлоатационно състояние“.

Волен Дичев очерта и основните проблеми, които се констатират при повечето от проверените обекти:

- Множеството язовири са обрасли с дървета и храсти язовирни стени, което води до затруднен или невъзможен достъп до основния изпускател;

- Намалената проводимост на преливните съоръжения, което води до опасно повишение на водното ниво в язовира. Има случаи на самоделни бетонни „преливници”. По такъв начин ползвателя задържа по-високо водно ниво, което води до преливане на язовира;

- На почти всички посетени язовири основните изпускатели не могат да се проверят дали работят. Има такива с повредени или затрупани с наноси входни шахти и решетки;

- Не се спазва изискването на Наредбата собственикът на язовира да поддържа проводимостта на речното корито на отстояние 500 м след язовира;

- За язовирите, които не са били в списъка с потенциално опасни обекти, няма планове за действие в аварийни ситуации.

Последна промяна (Сряда, 19 Юли 2017 12:02)

продължава>

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов взе участие в кръгла маса на тема: "Доброволните формирования - от цел към реалност", организирана от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР.

На кръглата маса участие  взе министъра на вътрешните работи Валентин Радев и председателя на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов .

През 2013 г. бе поставено началото по изпълнението на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита от пожари, бедствия и други ситуации в РБ - 2012 -2020г."

Целта на настоящото събиране е да се види до къде е стигнала работата по сформиране на тези формирования и се начертаят следващи стъпки.

Доклад по темата изнесе директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов.

Последна промяна (Сряда, 19 Юли 2017 12:00)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 17 посетителя в сайта