HOME

REGIONAL ADMINISTRATION – YAMBOL
WORKING HOURS: 9 – 17.30 h
BUSINESS HOURS OF THE CENTRE FOR ADMINISTRATIVE SERVICES
8h – 18h every work day

ADDRESS: Yambol 8600, 18 “George Papazov” str.

е-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

FREE TELEPHONE FOR SIGNALS - 080011911

 
There are no translations available.

Стартира информационна кампания за либерализация на електроенергийния пазар

Министерството на енергетиката, съвместно с Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), БЕХ, Българската независима енергийна борса, ЕСО и електроразпределителните дружества стартират информационна кампания, посветена на предстоящата пълна либерализация на електроенергийния пазар в страната. Целта е потребителите да получат отговори на своите въпроси относно преминаването към свободен пазар на електроенергията, което предстои да се случи поетапно от началото на следващата година. Два екипа, водени от заместник-министрите Николай Николов и Жечо Станков ще проведат поредица от срещи в областните центрове в страната, за да информират за предстоящите промени на електроенергийния пазар.

Срещата за Област Ямбол ще се проведе на 23 ноември 2015г. понеделник от 16.30 часа в залата на Областна администрация Ямбол.

Поканени са общините от област Ямбол, бизнеса, заинтересовани битови абонати и др. проявяващи интерес към темата.

 
There are no translations available.

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет  на Югоизточен район се проведе на 17 ноември 2015г. в Бургас. на заседанието присъства заместник-областният управител на област Ямбол Диана Динкова.

Акцент в заседанието бе Целенасочената инвестиционна програмa в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, пограничните, планинските и полупланинските слаборазвити райони. Пред присъстващите бе представен  напредъка в усвояването на СКФ в Югоизточен район към момента. Общият брой сключени договори по оперативните програми в ЮИР към 9.11.2015г. е 1054 на стойност 2 523 985 603 лева. най-голям брой проекти имат областите Бургас и Стара Загора съответно 372 и 332 проекта. Следва област Ямбол със 178 и Сливен със 150 проекта.

На срещата бяха представени и възможностите за финансиране по ОП „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г.  и  ОП „Инициатива за МСП“ 2014 - 2020 г.

Председателството на съвета за първото шестмесечие на 2016г. ще бъде на област Стара Загора.

 

Last Updated (Tuesday, 17 November 2015 15:57)

 
There are no translations available.

С минута мълчание в 12 ч. парижко време (13 ч. б. вр.) във Франция и в страните членки на  ЕС днес ще бъде почетена паметта на жертвите от кървавите атентати в петък в Париж.

Нека всички ние в знак на съпричастност сведем глава и помълчим за онези, които загубиха живота си в терористичните атаки във френската столица. Нека споделим скръбта на френския народ.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 18 guests online