Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЯМБОЛ
РАБОТНО ВРЕМЕ:
9.00ч. - 17.30ч.
ЦЕНТЪР ЗА АДМИНИСТРАТИВНО  ОБСЛУЖВАНЕ В
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ
- РАБОТНО ВРЕМЕ: 8.00ч. - 18.00ч.

КОНСУЛТАЦИИ НА ГРАЖДАНИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ
НА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА СЪС СЛУЖИТЕЛИ В
АДМИНИСТРАЦИЯТА ОТ 9.00 ч. - 17.30 ч.

АДРЕС:8600, гр.Ямбол, ул."Жорж Папазов" 18

е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

БЕЗПЛАТЕН ТЕЛЕФОН ЗА ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛИ - 080011911

АНТИКОРУПЦИЯ- ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛ

•График за обследване на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съоръженията към тях на територията на област Ямбол

•График 2 за обследване на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съдържанията към тях на територията на област Ямбол

•График 3 за обследване на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съдържанията към тях на територията на област Ямбол

•График 4 за обследване на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съдържанията към тях на територията на област Ямбол

Харта за правата на гражданина – клиент на Областна администрация - Ямбол
• Проект "Партньорство за развитие" по ОПАК
• Натура 2000
• Карта на Област Ямбол - административно делене, пътна инфраструктура, населени места
• Карта на релефа в Област Ямбол
• ДЕКЛАРАЦИЯ НА РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЯМБОЛ ЗА ПОЛИТИКАТА ПО КАЧЕСТВО

 

В град Елхово в изпълнение на Комуникационната стратегия на страната ни във връзка с предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, по инициатива на Областна администрация Ямбол се проведе среща с основен акцент популяризиране на 10-годишното ни членство в ЕС и предстоящото Председателство на Съвета на ЕС, което ще стартира от началото на идната година.

Консенсус, конкурентноспособност, кохезия – трите приоритета на българското председателство на Съвета на ЕС бяха в основата на днешната дискусия в Елхово.

 

Срещата се проведе в новооткритата зала Елхово и на нея присъства г-н Димитър Иванов – областен управител на област Ямбол, г-н Николай Тончев – председател на ОбС-Елхово, г-н Петър Киров – кмет на Община Елхово, г-н Волен Дичев, заместник областен управител, общински съветници от ОбС-Елхово, ръководители на различни звена, жители и гости на Елхово.

Началото на срещата бе дадено от Вокална група Надежда, към ДГ "Надежда" – Елхово, чиито изпълнения приповдигнаха настроението в залата.

Димитър Иванов приветства присъстващите и добави, че Община Елхово е от положителните примери в областта по отношение на привличане на европейски средства и видима промяна на визията и живота в населените места.

Презентация посветена на 10 години България в Европейския съюз, както и на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз представи Волен Дичев.

По време на срещата кметът на община Елхово Петър Киров сподели, че постигнатите резултати в сферата на образованието, социалните услуги, инфраструктурата са и в следствие на съпричастността на партньорите ни в ЕС, чрез програмите, които осигуряват това финансиране.

„В нашата община няма населено място, в което да не са вложени европейски средства“, каза кметът на Елхово Петър Киров. За 10 години в ЕС постигнатото не е малко, очакването е от европейската солидарност в новия програмен период в общината да влязат още повече средства.

Целта на всички събития е, широката общественост да бъде информирана за ползите на България от членството в ЕС, да се провокира интереса на гражданите от различните населени места към темите, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г., както и да се изградят механизми за ефективно партньорство на институции, организации и граждани за постигането на общонационални цели.

 

Последна промяна (Сряда, 29 Ноември 2017 12:17)

 

Среща с децата на Стефан Караджово, с активните хора на Боляровското село и с възрастните хора организира областен управител на област Ямбол във връзка с предстоящото Председателство на Съвета на ЕС.

Мястото бе не случайно избрано, защото почитта към миналото, паметта за нашите национални герои и пазенето на традициите ни са това, което ни прави значими и в Европа. В началото на събитието малки и големи се поклониха пред паметника на Стефан Караджа. Последва откровен разговор за Европа, за нас като част от ЕС и за това което искаме да ни се случи като част от европейската общност. Разбира се и тук имаше прекрасен концерт на децата от едноименното училище и на фолклорни групи от читалището.

 

Областна администрация Ямбол продължава активния диалог по наболелите демографски проблеми и търсенето на конкретни решения за областта. В тази връзка бе организиран регионален форум, посветен на социалната политика за възрастните хора, механизмите за партньорство, възможностите за подкрепа и развитие. В кръглата маса се включи и заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова. Форумът бе организиран в партньорство с Национален алианс за социална отговорност /НАСО/.

Представители на местната власт, институции на областно и общинско ниво, социални служби, НПО, фирми доставчици на услуги участваха активно в диалога с държавната власт.

„Областна администрация е последователна във вниманието и усилията си по отношение демографското развитие на област Ямбол. През предходните два форума, които се проведоха през септември и октомври насочихме вниманието си върху демографската ситуация в областта. В днешната среща засягаме процеса на застаряване на населението, темата за грижата за възрастните хора и, конкретно – деинституционализацията на грижата за възрастните хора.“, каза при откриване на форума заместник областният управител Христо Колев.

В Ямбол зам.-министър Димитрова представи готовия и предлаган за обсъждане първи Национален план на стратегия за дългосрочна грижа за възрастните хора или т.нар деинституционализация в сферата на грижата за възрастни. Планът касае периода 2018 -2021 година. Финансирането по него ще бъде по две оперативни програми „Региони в растеж“ и Развитие на човешките ресурси. Очакването е януари месец националният план да бъде приет от МС. „Това е балансиран план с основен акцент потребителите на този тип грижа, с акцент нуждите на възрастните хора и обгрижването им в тяхната обичайна среда“, това каза зам.-министър Димитрова.

Застаряващо население и хронично боледуващи възрастни хора – това са два факта, които обуславят наличието и изпълнението на такъв национален план. Росица Димитрова не скри факта, че държавата на този етап е в дълг на хората с демеции, на възрастните с увреждания, към лицата с психически разстройства и те ще са приоритет в програмата. Ще бъдат изграждани нови домове за грижа. В целия този процес е много важна ролята на общините, които са бенифициенти по европейските програми, подчерта зам.-министър Димитрова.

„Подкрепата на възрастните хора това е целта на държавата с новия план, това е целта и на местната власт. Работим заедно“, подчерта в края на дискусията зам.-министър Росица Димитрова.

 

Последна промяна (Четвъртък, 23 Ноември 2017 15:21)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 117 посетителя в сайта