HOME

REGIONAL ADMINISTRATION – YAMBOL
WORKING HOURS: 9 – 17.30 h
BUSINESS HOURS OF THE CENTRE FOR ADMINISTRATIVE SERVICES
8h – 18h every work day

ADDRESS: Yambol 8600, 18 “George Papazov” str.

е-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

FREE TELEPHONE FOR SIGNALS - 080011911

 
There are no translations available.

Областният управител на област Ямбол инж.Николай Пенев получи благодарствено писмо от кметския наместник на с.Недялско, община Стралджа, във връзка с добрата работа на служител, нает по Програма „Сигурност”. В писмото, кметският наместник Тодорка Йорданова разказва за навременните действия на единия от двамата охранители, които спомагат за сигурността в селото.

Иван Енев правел обичайната си обиколка в един от крайните квартали, когато дочул вик на старица. Когато отива, той вижда 81-годишна жена, паднала при животните, в безпомощно състояние. Възрастната жена лежала там повече от час. След обаждане на тел.112, на адреса й е изпратена линейка и на жената е направена операция за счупен крак.

„Не искам и да си помисля какво би се случило, ако не беше стартирала Програма „Сигурност”, надявам се да се запази и в бъдеще”, заключва в писмото си до областния управител кметският наместник на Недялско.

Last Updated (Tuesday, 29 July 2014 15:40)

Read more...

 
There are no translations available.

На днешната дата се навършват 177 г. от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Той е роден на 18 юли 1837 г. в Карлово, в семейството на Иван Кунчев Иванов и Гина Василева Караиванова.

Левски е идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК). Посветил живота си на Освобождението на България. Създадената от него Вътрешна революционна организация е основата, на която стъпват организаторите на Априлското въстание. Това въстание и последвалата Руско-Турска война, довеждат до възстановяване на държавата България на европейската карта.

На 27 декември 1872 г. Васил Левски е заловен от турската полиция в Къкриннското ханче, а на 6 /18/ февруари 1873 г. е обесен в околностите на София.

 

 
There are no translations available.

От името на ръководството на Министерство на отбраната и от свое име искам да изразя дълбока благодарност към всички Вас за всеотдайния труд, отговорност, и истински професионализъм, които проявихте в изпълнение на мисията на Българската армия за подкрепа на международния мир и сигурност. Вие защитихте отново името и честта на българските въоръжени сили, затова Ви благодарим за достойно изпълнения дълг. Пожелавам на всички бързо възстановяване, почивка и много щастливи мигове с близки и приятели. С тези думи министърът на отбраната Ангел Найденов се обърна към военнослужещите от 26-ти контингент, които бяха тържествено посрещнати в Ямбол след успешната им мисия в Афганистан. “Гордейте се с тези достойни воини на България, ваши съграждани, съседи и приятели”, призова министър Найденов гражданите на Ямбол.

Сред официалните лица на събитието бяха началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев, началник щаба на Съвместното командване на силите  бригаден генерал Стефан Петров, областният управител на област Ямбол инж.Николай Пенев и др.

Last Updated (Thursday, 17 July 2014 16:57)

Read more...

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 22 guests online