HOME

REGIONAL ADMINISTRATION – YAMBOL
WORKING HOURS: 9 – 17.30 h
BUSINESS HOURS OF THE CENTRE FOR ADMINISTRATIVE SERVICES
8h – 18h every work day

ADDRESS: Yambol 8600, 18 “George Papazov” str.

е-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

FREE TELEPHONE FOR SIGNALS - 080011911

 
There are no translations available.

Министерството на културата приема предложения за награждаване за 2014 г. с годишната държавна награда „Св. Паисий Хилендарски” - за стимулиране на български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции. Предложенията следва да съдържат мотивите за награждаване, свързани с приноса на твореца към националната културна идентичност и духовни ценности, както и кратки биографични данни.

Крайният срок, в който държавните органи и неправителствени организации, свързани с културата, имат право да изпратят писмените си предложения е 15 октомври 2014 г. включително на адрес: гр. София, бул. „Александър Стамболийски” № 17.

Last Updated (Friday, 26 September 2014 14:50)

Read more...

 
There are no translations available.

Направен е огромен скок в работата с деца, имам повече от 20 г. наблюдение върху институциите от стария тип и разликата е огромна. Радостен съм, че онова, което съм виждал преди години в страни като Белгия, Дания и Холандия, по нищо не се различава от това, което започнахме да правим в България. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков след посещението си в Комплексния център за социални услуги в град Ямбол.

Той коментира, че процесът по деинституционализация на детската грижа върви успешно и може да приключи през 2015 г., тъй като всичката необходима инфраструктура вече е изградена. След като тази цел бъде постигната, Министерството на труда и социалната политика ще се фокусира върху грижата за самотните възрастни хора и лицата със заболявания.

„Колкото и скъпо да струва, трябва да вървим в тази посока, защото в Конституцията пише, че сме социална държава”, коментира вицепремиерът.

На въпрос на медии относно появилите се твърдения за намаляване на пенсиите, Йордан Христосков категорично заяви, че законово това е невъзможно и темата никога не е поставяна на дневен ред.

Last Updated (Friday, 26 September 2014 10:13)

Read more...

 
There are no translations available.

Предложения за изграждане на три нови военни паметника са постъпили от общините в Областна администрация Ямбол. В същото време 35 от вече съществуващите паметници в Ямболска област имат нужда от ремонт. Това стана ясно от провелото се вчера заседание на Областната комисия „Военни паметници”.

Предложения за издигане на нови паметници са постъпили от общините „Тунджа” и Болярово. В с.Козарево, по инициатива на кметския съвет, се предвижда да бъде изграден паметник на загиналите във войните 11 козаревци, а в с.Чарган предложението е за паметник на загиналите във войните над 43 местни жители. От община Болярово предлагат в местността „Убитите войници” да се изгради паметник с имената на загиналите там 19 войника. Те са убити на 15 юли 1913 г., при нашествие на турска конница в с.Странджа.

Last Updated (Friday, 26 September 2014 15:16)

Read more...

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 31 guests online