HOME

REGIONAL ADMINISTRATION – YAMBOL
WORKING HOURS: 9 – 17.30 h
BUSINESS HOURS OF THE CENTRE FOR ADMINISTRATIVE SERVICES
8h – 18h every work day

ADDRESS: Yambol 8600, 18 “George Papazov” str.

е-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

FREE TELEPHONE FOR SIGNALS - 080011911

 
There are no translations available.

С цел осъществяване на ефективна дейност по превенция и недопускане на конфликт на интереси в държавната администрация и органите на местно самоуправление, Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, съвместно с областния управител инж.Николай Пенев, организира обучителен семинар за област Ямбол.

Темата на семинара е "Конфликтът на интереси - същност и правна характеристика. Установяване, поцедурни правила"

Семинарът ще се проведе на 24 септември 2014 г. /сряда/, от 10 ч. в зала "проф.Иван Попов" в сградата на Научно-технически съюзи (ТО на НТС) Ямбол /ул."Джон Атанасов" 8/.

Last Updated (Friday, 19 September 2014 15:07)

 
There are no translations available.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ЯМБОЛ,

 

ЧЕСТИТ 22 СЕПТЕМВРИ – ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ!

На тази дата преди 106 г. в старопрестолната столица Велико Търново княз Фердинанд I обявява с манифест независимостта на страната ни – акт, с който България става равностоен и достоен член на европейската общност от свободни държави.

„Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването й. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде според както той иска”, тези думи от манифеста на княза отекват и до днес в горда и независима България.

Съхранявайки спомена за великите исторически събития от миналото, ние сме призвани да продължим да вървим по пътя, начертан от  предците ни – като бъдем единни и работим заедно за напредъка на нашата Родина!

 

инж.Николай Пенев

Областен управител

на област Ямбол

Last Updated (Friday, 19 September 2014 14:40)

 
There are no translations available.

Всички язовири на територията на област Ямбол се наблюдават и се поддържат с достатъчно свободен обем, за да поемат евентуални високи води. Това стана ясно след днешното заседание на Щаба за координация на неотложните аварийно-възстановителни работи при бедствия и аварии, свикано от областния управител инж.Николай Пенев.

Доклади относно състоянието на потенциално опасните водни обекти представиха на заседанието представители на общините от Ямболска област и на „Напоителни системи” ЕАД – клон Средна Тунджа.

Четирите язовира, стопанисвани от държавата чрез „Напоителни системи”, са технически изправни, а нивото им се поддържа достатъчно ниско, съобщи инж.Стоян Стоянов – ръководител ХТР Ямбол клон Средна Тунджа. Язовир Малко Шарково е пълен на 60% от общия си воден обем, язовир „Кирилово” – на 30%, язовир „Двата чучура”- на 10%, а язовир „Овчи кладенец” за момента е източен и ще остане така до началото на зимния сезон.

В момента се почиства коритото на р.Поповска от дървета, храсти и наноси, след което предстои почистване и на корекцията на р.Калница.

От месец юли са възстановени строително-монтажните работи по корекцията на р.Мочурица. Към момента е извършено почистване на растителност, премахване на хумусен хоризонт, надзиждане на предпазни диги и др., а работата по обекта трябва да приключи до края на 2015 г.

Очаква се да бъдат възстановени и дейностите по корекцията на р.Мараш. По план строителството трябва да започне отново през месец октомври и да приключи през 2015 г.

Представители на общините също информираха за състоянието на потенциално опасните водни обекти на своите територии, както и предприетите мерки за привеждането им в техническа изправност там, където са констатирани проблеми.

Last Updated (Thursday, 18 September 2014 16:47)

Read more...

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 48 guests online