HOME

REGIONAL ADMINISTRATION – YAMBOL
WORKING HOURS: 9 – 17.30 h
BUSINESS HOURS OF THE CENTRE FOR ADMINISTRATIVE SERVICES
8h – 18h every work day

ADDRESS: Yambol 8600, 18 “George Papazov” str.

е-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

FREE TELEPHONE FOR SIGNALS - 080011911

 
There are no translations available.

На днешната дата се навършват 177 г. от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Той е роден на 18 юли 1837 г. в Карлово, в семейството на Иван Кунчев Иванов и Гина Василева Караиванова.

Левски е идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК). Посветил живота си на Освобождението на България. Създадената от него Вътрешна революционна организация е основата, на която стъпват организаторите на Априлското въстание. Това въстание и последвалата Руско-Турска война, довеждат до възстановяване на държавата България на европейската карта.

На 27 декември 1872 г. Васил Левски е заловен от турската полиция в Къкриннското ханче, а на 6 /18/ февруари 1873 г. е обесен в околностите на София.

 

 
There are no translations available.

От името на ръководството на Министерство на отбраната и от свое име искам да изразя дълбока благодарност към всички Вас за всеотдайния труд, отговорност, и истински професионализъм, които проявихте в изпълнение на мисията на Българската армия за подкрепа на международния мир и сигурност. Вие защитихте отново името и честта на българските въоръжени сили, затова Ви благодарим за достойно изпълнения дълг. Пожелавам на всички бързо възстановяване, почивка и много щастливи мигове с близки и приятели. С тези думи министърът на отбраната Ангел Найденов се обърна към военнослужещите от 26-ти контингент, които бяха тържествено посрещнати в Ямбол след успешната им мисия в Афганистан. “Гордейте се с тези достойни воини на България, ваши съграждани, съседи и приятели”, призова министър Найденов гражданите на Ямбол.

Сред официалните лица на събитието бяха началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев, началник щаба на Съвместното командване на силите  бригаден генерал Стефан Петров, областният управител на област Ямбол инж.Николай Пенев и др.

Last Updated (Thursday, 17 July 2014 16:57)

Read more...

 
There are no translations available.

Областният управител на област Ямбол инж.Николай Пенев е в София, за да участва в първото заседание на Националния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея /2014-2018/. Съставът на Комитета е определен с Решение на Министерски съвет №449/3.07.2014, а председател е министърът на отбраната Ангел Найденов.

Националният комитет има за задача ежегодно да одобрява Национален план, изготвен от Организационния комитет, за оперативно съдействие за провеждането на честванията.
Честванията посветени на 100 г. от Първата световна война имат за цел да се съхранява паметта за събитията и личностите свързани с тази война и участието на България в нея. Целта е да се припомнят главните действащи лица, паметните места на бойната слава, битките и сраженията, както и да се възстановяват и честват военните паметници и гробища на героите, сражавали се и загинали за България.

 

Last Updated (Wednesday, 16 July 2014 17:02)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 21 guests online