Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

“ Един народ, който има такова съзнание , култура и писменост, непременно ще има светла и трайна бъднина!” - Васил Друмев

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Честит ден на будителите! Всеки има своите будители, примери за подражание, хора, чийто идеи и действия будят респект и почит.

Ден на тези, които са допринесли за пробуждането на националното самосъзнание на нас българите. Първи ноември е общобългарски празник на историческата памет и на националното ни самочувствие, отстоявано през вековете - дело на стотици книжовници и просветители, вдъхнали вяра в собствените сили на народа по пътя към историческото възстановяване на българската държавност.

И днес, както и тогава имаме нужда от будители, от следовници, от тези които ни водят с вяра и знание.

Честит празник!

ДИМИТЪР ИВАНОВ

Областен управител


 

Последна промяна (Вторник, 31 Октомври 2017 11:31)

 

Мерки за недопускане заболяването „птичи грип” на територията на Област Ямбол набеляза Областната епизоотична комисия на проведеното заседание в Областна администрация.  Комисията се събра във връзка с констатирано огнище на заболяването високопатогенна Инфлуенца по птиците и Нюкясълска болест в областите Хасково и Добрич.

В комисията, под председателството на заместник областния управител Волен Дичев,  участие взеха представители на ОДБХ, ОД на МВР, РЗИ, орнитолог, представители на ПБЗН, ОД”Земеделие” и др.

Със заповед на директора на Българската агенция за безопасност на храните областните дирекции са в повишена епизоотична готовност.

„Тъй като заболяването е опасно и за хората вземаме спешни и засилени мерки за недопускането му на територията на областта. За това в бърз порядък всяка от петте общини трябва да проведе общински комисии и вземе конкретни мерки“, каза по време на заседанието председателят на областната комисия Волен Дичев.

„Към момента на територията на област Ямбол няма заболели птици от птичи грип“, информира д-р Добромир Димитров.

Постоянен ветеринарно-медицински контрол на птицевъдните обекти, извършване на периодични клинични прегледи и сондажни вирусологични изследвания на домашни птици, недопускане на домашните птици извън дворовете са част от мерките, които комисията набеляза. Областната епизоотична комисия реши да се забрани провеждането на пазари и изложби на птици на територията на областта.

Инфлуенца по домашните птици или т.нар „птичи грип” е силно контагиозно заболяване по животните, придизвикано от вирус. Заболяването преминава в две фази, като втората „високопатогенна инфлуенца” води до близо 100% смъртност на птиците.

Консумацията на птиче месо не предизвиква заболяване инфлуенца, категорични са специалистите.

 

Последна промяна (Понеделник, 30 Октомври 2017 16:43)

 

Областният управител на област Ямбол отправи поздрав към жителите на Болярово и по повод техният празник - 26 октомври Димитровден.

"Днешният ден ми дава възможност да изразя уважението си към ръководството на общината и жителите на Болярово. За да я има и за да е това, което е общината, се дължи преди всичко на вас - гражданите", казва в обръщението си Димитър Иванов.

И още "В нашата всекидневна работа всички търсим отговор на въпроса - какво искат гражданите на нашата област и как да го постигнем. Нашата цел е достоен живот, в развиващи се общини! За да се случи всичко това зависи и от активната позиция на всеки един гражданин на община Болярово.

В днешния празничен ден на всички вас желая много здраве и благоденствие, за да посрещате с увереност предизвикателствата на делника", се казва в поздравлението на областния управител.

 

Последна промяна (Четвъртък, 26 Октомври 2017 10:24)

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 115 посетителя в сайта