Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

На брифинг в Областна администрация Ямбол областния управител Димитър Иванов и заместник областния управител Волен Дичев обявиха стартиращото в областта цялостното обследване на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях.

Обект на обследване ще бъдат всички язовири на територията на областта, независимо от тяхната собственост. В края на проверката ще стане ясен точния брой на водните обекти, язовири и тези, които са за извеждане от експлоатация.

По списъци на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ обект на проверка са 419 обекта на територията на областта.

На основание чл.138а, ал.3 и ал.4 от Закона за водите и чл.212 от Наредбата за условията и редът за осъществяване на техническата и безопасната експлоатация на язовирните стени и на съоръженията към тях областните управители назначават комисии за ежегодно обследване.

Със своя заповед областният управител на област Ямбол Димитър Иванов назначи комисия за обследване на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях на територията на областта. В комисията се включват освен представител на Областна администрация и експерти от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/, Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението, представители на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Пловдив и Басейнова дирекция „Черноморски район“ Варна. В Областна администрация Ямбол е назначен и специалист, чиято специалност отговаря на изискванията на наредбата, който ще бъде председател на комисията. „Комисията трябва отговорно да се отнесе към задълженията си, както и общините, които да инвестират част от наемите, които получават в укрепване на язовирите“, коментира областният управител.

В срок до 31 октомври 2017г. комисията трябва да извърши проверки на място на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях.

Последна промяна (Четвъртък, 06 Юли 2017 14:57)

продължава>

 

В изпълнение на предписанията дадени при последната пролетна проверка на проводимостта на речните легла, корекции на реки, дерета и диги на територията на област Ямбол, дадени от Басейнова дирекция „Черноморски район“ Варна, областният управител предприе конкретни действия по отношение на участък от река Войнишка, община Стралджа.

Междуведомствена комисия констатира в участък от р. Войнишка, северно от с. Войника намалена проводимост на реката поради паднали дървета в коритото на реката. При последните по-големи наводнения намалената проводимост на участъка от р. Войнишка доведе до заливане на земеделски площи. Предписанията дадени на областен управител са в срок до 1 септември 2017г. да се извършат действия за почистване некоригиран участък от р. Войнишка.

Експерти от Областна администрация Ямбол огледаха конкретния участък и набелязаха стъпки по премахване на падналите дървета и изпълнение на предписанията. Областният управител коментира, че почистването на речния участък ще стане в кратки срокове. Падналите и струпани дървета ще бъдат издърпани и извадени със специализирана техника, трупите маркирани и дървесния материал предоставен на съответната община за социални нужди. Средствата за почистване са от бюджета на областна администрация.

 

 

Последна промяна (Сряда, 05 Юли 2017 17:25)

 

Изложба “Приятели на морето” – Бургас” бе експонирана в Художествена галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол. С морска тема напълно в духа на лятото. Гост на откриването на изложбата бе заместник областният управител Волен Дичев.

Изложбата бе открита и представена от  Георги Динев, директор на Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ и Петко Йорданов, директор на ямболската галерия. Това е изложба с наградени творби – с награди за графика, за живопис, за скулптура, награда на Бургаската художествена галерия.

Последна промяна (Сряда, 05 Юли 2017 17:24)

 

Колоездачна обиколка посветена на 180 години от рождението на Васил Левски организира през месец юли Областна администрация Ловеч.
 

- Резюме на  Колоездачна обиколка Купа „Васил Левски“ 2017 г.


- Наредба Купа „Васил Левски“ 2017

- Заявка за участие

 

- Декларация

Последна промяна (Понеделник, 03 Юли 2017 15:00)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 44 посетителя в сайта