Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов проведе консултациите за определяне състав на Районна избирателна комисия в област Ямбол, с представители на парламентарно представените партии и коалиции, за провеждане на изборите за 44-то Народно събрание. Този път политическите сили се споразумяха за състава на комисията.

На днешните консултации участваха : ПП „ГЕРБ“, Коалиция „БСП лява България“, ПП „ДПС“, Коалиция „Реформаторски блок“, Коалиция „Патриотичен фронт“, Коалиция България без цензура, ПП Атака и Коалиция АБВ.

Съставът на РИК за 31-ви Ямболски избирателен район е от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. ПП ГЕРБ ще има четирима членове. Предложението на най-голямата парламентарно представена партия е председател на комисията да бъде Екатерина Янева. „БСП лява България“ участва в комисията с двама членове, ДПС – двама, всички останали партии имат право на по един член в комисията. По време на заседанието се стигна до  предложения за двама заместник-председатели от БСП лява и България и Патриотичен фронт. Това са Марияна Гърдева и Весела Караманова. Секретар на комисията ще бъде представител на ДПС – Лора Каламерова.

Областният управител ще изпрати поименното предложение до Централната избирателна комисия за състава на РИК Ямбол.Съгласно изборните правила до няколко дни ЦИК ще назначи Районната избирателна комисия за 31-ви Ямболски избирателен район.

Изборите за 44-то Народно събрание на РБ са насрочени за 26 март 2017 година.

 

Последна промяна (Неделя, 29 Януари 2017 10:31)

 

ДО

ПП „ГЕРБ"

КОАЛИЦИЯ БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ"

ПП „ДПС"

КОАЛИЦИЯ РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК (РБ)

КОАЛИЦИЯ ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ-НФСБ И ВМРО

КОАЛИЦИЯ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА(ББЦ)

ПП „АТАКА"

КОАЛИЦИЯ АБВ (АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ)

 

П О К А Н А

 

За провеждане на консултации за определяне състав на Районна избирателна комисия-Ямбол за произвеждане на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 г.

 

Във връзка с произвеждане на избори за Народно събрание на 26 март 2017 г., съгласно разпоредбите на чл. 60, ал.1 и ал. 2 от Изборния кодекс,  Ви каня да вземете участие в консултациите за определяне състава на Районна избирателна комисия – Ямбол.

Консултациите ще се проведат на 29.01.2017 г. (неделя) от 10.30 часа, в заседателната зала на Областна администрация – Ямбол,

Съставът на РИК е с общ брой 13 члена, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. Представителите на една партия или коалиция не може да имат мнозинство в районната избирателна комисия. Всяка парламентарно представена партия или коалиция има право на поне един член във всяка районната избирателна комисия (РИК).Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Последна промяна (Неделя, 29 Януари 2017 10:21)

продължава>

 

Със свой указ президентът Румен Радев разпуска 43-ото Народно събрание на 27 януари 2017 г.

Държавният глава насрочва произвеждането на парламентарни избори на 26 март т.г.

С друг свой указ президентът назначава Огнян Стефанов Герджиков за служебен министър-председател на Република България.

Последна промяна (Сряда, 25 Януари 2017 09:31)

 

За втори път Областна администрация Ямбол е домакин на изложба на участниците във фотографската школа към читалище "Тракийска лира-2012". Изложбата е на 9 участници в курса. Ръководители на фотографската школа са Христо Свинаров, Мариана Добрева, Константин Зайков и Стоян Стоянов.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 122 посетителя в сайта