Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Със символично представяне влизането на 23-ти Донско-казашки полк в Ямбол при Освобождението от османско робство на града от 1878 г. бе отбелязано тазгодишното честване, организирано от община Ямбол. Представители на Клуб „Традиция“ от Нова Загора пресъздадоха атмосферата на събитията от преди 139 години, облечени в казашки униформи. Възстановчици бяха от Музея на бойната слава и ямболския клуб „Традиция“.

Традиционно, честването бе пред паметната плоча до НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на мястото, където са били посрещнати руските войни. Почит пред загиналите отдаде и заместник-областният управител на област Ямбол Диана Динкова.

Последна промяна (Вторник, 17 Януари 2017 13:29)

 

Бедстващите хора в района на Саранско са спасени благодарение на съвместните усилия на службите от областта


Затрупаните хора в две коли между селата Саранско и Калчево са извадени и пътят е разчистен, това стана ясно след проведената съвместна операция на служители на ПБЗН, ОД МВР Ямбол, военни от поделението в Кабиле и техника на почистващата фирма. Действията бяха координирани лично на място от председателя на Областния щаб и областен управител на област Ямбол Димитър Иванов.

Последна промяна (Сряда, 18 Януари 2017 08:34)

продължава>

 

Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Ямбол и областта продължава да е над епидемичните стойности и през последните два дни. Особено висока е тя във възрастовите групи от 0 до 4 и от 5 до 14 години. Затова Регионалната комисия за борба с грипа и с ОРЗ взе решение - прекратяването на учебни занятия във всички училища на територията на Ямбол и областта да бъде продължено с още два дни, т.е. в четвъртък и петък (12-ти и 13-ти януари) включително училищата ще останат затворени. Възобновяването на занятията ще бъде на 16-ти януари, понеделник.

 

Ямбол:

Път III-707 Затворен за движение е път в участъка пътен възел „Петолъчката“ -Александрово, поради снегонавяване и ограничена видимост; Затворен за движение е път III-7072 Чарган-Първенец за МПС над 12 тона, поради снегонавяване и ограничена видимост; Затворен за движение път II-53 Калчево - Войника за МПС над 12 тона, поради снегонавяване и ограничена видимост; Затворен за движение път II-5308 Калчево-Стефан Караджово за МПС над 12 тона, поради снегонавяване и ограничена видимост.

Прогноза за опасни и особено опасни метеорологични явления за днес

В областите Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали ще има валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север, което ще създаде условия за навявания. Сигурност на прогнозата 70%. Заради комбинацията от снеговалеж и вятър, НИМХ-БАН издава оранжев код в горепосочените области. За област Бургас ще има значителни валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север. Ще има условия за навявания. В източните райони на областта снегът временно ще преминава в дъжд. През нощта срещу сряда ще има условия за заледявания. В останалата част от страната предупреждението е първа степен (жълт код). Минималните температури ще са между минус 9° и минус 14°, в отделни райони с 2-3° по-ниски.

Прогноза за 11 януари 2017 г.:

През нощта ще бъде облачно с валежи от сняг, които след полунощ над Южна България ще спрат, а до сутринта над югозападните райони облачността ще се разкъса. Ще духа слаб запад, в Източна България умерен и силен север-северозападен вятър и там ще има виелици и навявания. Минимални температури между минус 13° и минус 8°, по крайбрежието на морето по-високи – между минус 5° и минус 1°.

Утре спирането на валежите от юг ще продължи, най-късно до обяд и в северните райони. Облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево, но още от сутринта от юг ще започне ново заоблачаване и снеговалежи, които да вечерта ще обхванат югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен западен вятър. Максимални температури, в повечето места, между минус 5° и 0°.

През нощта срещу сряда намалението на облачността от запад-северозапад ще обхване почти цялата страна, но през по-голямата част от нощта снеговалежите в източните райони ще продължат.

Последна промяна (Вторник, 10 Януари 2017 15:57)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 82 посетителя в сайта