Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

На 16.03.2017 г. в Областна администрация Сливен се проведе редовно заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район под председателството на Татяна Петкова - областен управител на област Сливен.

На срещата присъстваха представители на министерства, кметове на общини в Югоизточен район, представители на организациите на работодателите и синдикатите, академичните среди на територията на района, между които и Георги Чалъков, областен управител на област Ямбол.

Заседанието започна с представяне на актуализирания състав на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район, както и промените сред представителите на съвета в комитетите за наблюдение на оперативните програми за програмен период 2014 - 2020 г.

Последна промяна (Петък, 24 Март 2017 14:35)

продължава>

 

Във връзка със стартирането на Националната кампания „Великден за всеки“, организирана под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова областният управител Георги Чалъков се обърна към кметовете на общини с призив за съпричастност и популяризиране на кампанията.

Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ т.г. отново се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК)

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –

www.redcross.bg

На Интернет платформата AMMADO –

https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

Всички, които имат възможност могат да дарят средства за кампанията като подпомогнат пенсионерите от областта.

 

Последна промяна (Четвъртък, 16 Март 2017 15:10)

 

Подготовката на изборите в област Ямбол протича нормално, това заяви по време на брифинг областният управител Георги Чалъков. В хронологията на мероприятията за подготовка на парламентарните избори предстои дистанционното обучение на ЦИК за членовете на РИК Ямбол. В четвъртък предстои получаването на 127 400 бюлетини за област Ямбол. Към момента няма получени сигнали за нарушения, информира областният управител и потвърди информацията, че изборните протоколи ще бъдат обработвани в зала Диана в Ямбол, както на миналите избори.

 

Последна промяна (Вторник, 14 Март 2017 11:08)

 

След извършен оглед на изграденото временно възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница на територията на област Ямбол областният управител Георги Чалъков коментира пред медии добрите си впечатления от изграденото съоръжение и доброто му състояние. „Направеното съоръжение е добре направено, добър е и пътят покрай него. Проблемът е, че няма средства за неговата поддръжка, а тя е необходима, дори само за почистване на треви“, каза Г. Чалъков. Състоянието на старото съоръжение, изградено от Министерство на отбраната е в по-лошо състояние и там по-големият проблем е, че покрай съоръжението на практика няма път. Затова областният управител смята, че изграждането на полеви път покрай старото съоръжение е належащо. За целта има проект, очаква се съгласуването му от Министерство на финансите.

 

Последна промяна (Вторник, 14 Март 2017 11:06)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 72 посетителя в сайта