Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Във връзка със заповед на министър-председателя г-н Бойко Борисов и  проведено заседание на  Националния щаб за защита при бедствия, относно прогнозите за очаквани проливни валежи и наводнения е разпоредено на областните управители да предприемат превантивни мерки по места. В тази връзка в Областна администрация Ямбол е създадена организация за координация между местните власти, Единната спасителна система и областен управител, за вземане на допълнителни превантивни мерки за недопускане или намаляване последиците от наводнения.

При усложнена метеорологична ситуация област Ямбол има готовност за реакции. Към момента обстановката в региона е спокойна. Обявеният за областта предупредителен код е Жълто.

В тази ситуация е необходимо да бъдат прегледани областният и общинските планове за действие при извънредни ситуации. Уточнен е състава на органите за управление и силите за действие. Поискана е информация от общините за наблюдение  на критичните места на реките и язовирите на територията на областта. Следи се прогнозата на НИМХ-БАН за количества валежи.

 

Последна промяна (Понеделник, 03 Юли 2017 13:12)

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна и разговаря  с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Анатолий Анатолиевич Макаров.


alt


На срещата присъстваха и генералният  консул на Руската федерация в гр. Варна Сергей Лукьянчук, към чийто консулски окръг е и Ямбол, съветникът по културните въпроси към Руското посолство Кирил Рънза, аташето по култура Константин Емелин и заместник областният управител на област Ямбол Волен Дичев. Присъствалите на срещата  разговаряха за взаимоотношенията между двете страни в сферата на културата и туризма, образованието.

Последна промяна (Четвъртък, 22 Юни 2017 09:06)

продължава>

 

    Извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Анатолий Анатолиевич Макаров ще посети област Ямбол на 21 юни 2017г. и ще се срещне, и разговаря с областния управител на област Ямбол Димитър Иванов. Негово Превъзходителство посланик Макаров ще бъде придружаван от генералния консул на Руската федерация в гр. Варна Сергей Лукьянчук.
Срещата ще се състои в Областна администрация Ямбол, от 11.30 часа.

 

Областният управител на област Ямбол ДИМИТЪР ИВАНОВ се срещна и разговаря със заместник валиите на област Къркларели и област Одрин БЕКИР КОДЖАКУНДАКЧЪ и ШЕНОЛ ЕЛМАДЖЪООЛУ. В рамките на тяхното посещение в Ямболска област се проведе протоколна, опознавателна среща между двете страни.

Това е първата визита на заместник валиите на двете съседни на област Ямбол области Къркларели и Одрин. Областният управител на Ямбол Димитър Иванов и неговият заместник Волен Дичев разговаряха с Бекир Коджакундакчъ и Шенол Елмаджъоолу за продължаване добрите отношения между нашите съседни области, за продължаване политиката на добросъседство, особено след посещението на българския министър-председател в Р Турция. Димитър Иванов изрази благодарността си към гостите за партньорството и за помощта, която указват в процеса на бежански натиск. И двете страни високо оцениха направеното през последните няколко години в тази област. И от турска страна бе подчертано, че към момента контролът по границите ни е много строг и за двете страни спирането на мигрантския поток е много важен въпрос.

Двете страни се договориха по време на разговора да продължат срещите и доброто сътрудничество между нашите съседни области.


 

Последна промяна (Петък, 16 Юни 2017 16:36)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 66 посетителя в сайта