Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

През месец септември  2017 година стартира новата процедура за набиране на кандидати за работа по програма „Старт на кариерата”, а заетостта ще започне от началото на 2018 г. Относно провеждане на процедурата за набиране на кандидати за работа по Програма „Старт на кариерата” Областна администрация Ямбол направи заявка за две работни места.

В рамките на програмата се осигурява работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование. Програмата е финансирана със средства от бюджета на Министерство на труда и социалната политика, съгласно Националния план за действие по заетостта. Младежите се наемат за срок от 9 месеца.

Според възможностите за финансиране на Програмата Областните администрация ще могат да наемат до 2 лица, а общинските администрации до 3-ма млади специалисти.

За настоящата програма Областна администрация Ямбол търси да назначи млад специалист  завършил „Право“ за дирекция Административно правно обслужване, финанси и управление на собствеността и специалист с професионално направление Информатика и компютърни науки; Комуникационна и компютърна техника; Електротехника, електроника и автоматика за дирекция Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост.

„През годините Програма „Старт на кариерата“ се доказа като успешен модел за професионално стартиране на завършили млади специалисти и натрупване на първи административен опит“, коментира областният управител Димитър Иванов. В Областна администрация Ямбол от стартирането на програмата през 2002 година до сега са назначени и работили 35 млади специалисти. Една част от тях са продължили своето професионално развитие в администрацията, други се реализират успешно в други сектори на администрацията и бизнеса.

 

Последна промяна (Сряда, 30 Август 2017 16:36)

 

Един от най-старите църковни храмове на територията на област Ямбол - църквата „Успение Богородично" в село Стефан Караджово , изградена преди 254 години през 1763 г. бе осветена от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий. Гости и миряни посетиха обновения с дарения храм, където според историците е кръстен Стефан Караджа. Дар за храма - икона на "Св.Богородица" направи и областният управител Димитър Иванов. "Нашата вяра има още един дом. Когато ги има такива храмове я има и народната памет и българщината", около това послание се обединиха присъстващите.

Ремонтът включва цялостната подмяна на покрива, тавана и пода на сградата, благоустрояването на двора и изграждането на чешма и на подход към храма.

 

Църквата е с най-ранна датировка 1763г. Тази година е била написана на старата църковна врата. На иконите в църквата личат годините, когато те са дарени, като най-ранната е 1835 г. До входа на църквата е вградена в стената прекрасна паметна плоча на загиналите в двете Балкански войни и Първата световна война от селото.


Последна промяна (Понеделник, 28 Август 2017 16:07)

 

В присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов официално бе открит строителен хипермаркет „АВС“ в Ямбол. Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов бе гост на събитието. Сред гостите бяха и народните представители Волен Сидеров и Юлиян Папашимов, кметовете на на Ямбол и "Тунджа" , Негово високопреосвещенство митрополит Йоаникий, , представители на бизнеса.

Строителният хипермаркет открива 70 нови работни места, подчерта собственикът на “АВС инженеринг” инж. Николай Георгиев.  Хипермаркетът е издигнат през последната година и в построяването му са участвали 120 строители.

„АВС инженеринг“ е изцяло ямболска фирма,   създадена през 1992 г. с основна дейност строителство и търговия със строителни материали.

 

С изграждането на газовия участък Лозенец – Недялско капацитетът на транзитния газопровод за Турция ще достигне от 14 до 15,7 млрд. кубически метра газ, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, инспектира проекта. Предвижда се обектът да бъде завършен през 2018 година.

На инспекцията присъстваха и заместник областните управители на област Ямбол Волен Дичев и Христо Колев.

Край Ямбол премиерът коментира „Доволен съм, че догодина по това време ще имаме към газовия хъб газови връзки и в двете посоки“. Подчерта и активната работа по интерконекторите със Сърбия и Гърция. По думите му реверсивните връзки се строят и се създава възможност в европейския газов хъб да постъпва газ от различни източници - азерски, руски, втечнен газ, газ от Румъния и други.

„Вижда се разликата между заварката по Южен поток, която беше правена преди време и това, което се строи в момента“, каза още премиерът Борисов. „Говореха как са подписали с Азербайджан за огромни количества газ. Но той не може да дойде по въздуха. Така че, сега, това, което те пожелателно правеха, ние на практика правим възможно“, добави министър-председателят Бойко Борисов.

 

"Интерконекторът за Турция и в двете посоки се прави с най-добрата техника. Километри вече са направени. Хумусният слой се пази и след като влезе в земята, няма да се знае, че оттук ще минава газопровод", добави той.

Министър-председателя коментира и други актуални теми пред журналистите.

"Имаме най-нисък външен дълг. Нула инфлация. Много им се иска да се разклати държавата. Само от морето имаме 100 млн. лв. повече приходи от данъци. Трябва да го караме по-спокойно и по-ведро", коментира Борисов край Ямбол.

"От 1 юли вдигнахме пенсиите, сега през октомври ще ги вдигнем още веднъж. От 1 септември вдигаме и учителските заплати. Даваме пари за униформи на полицаите, за смесените райони. Парите си вървят", каза още министър-председателят.

Последна промяна (Четвъртък, 17 Август 2017 16:21)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 21 посетителя в сайта