Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Традиционно в началото на годината се провеждат срещи-разговор за определяне и съгласуване на държавния план прием за област Ямбол за учебната 2017/2018 година. Първата работна среща се проведе в Областна администрация Ямбол. В нея се включиха Регионално управление по образованието, директорите на професионалните училища в областта, Бюрата по труда, работодателски организации и представители на бизнеса. Целта на срещата е да се направи реален план-прием, според децата, нуждите на обществото и търсенето на бизнеса. За балансиран план-прием през следващата учебна година говори началникът на РУО Ямбол Красимир Стоилов. Именно той посочи един от големите проблеми на образованието в областта – демографския. Само за първия срок на учебната година в областта училище са напуснали 87 ученици.

Относно приема на ученици след 7 клас, според данните, в областта учениците са 1025. Планираните паралелки са 46 – 20 профилирани и 23 професионални. Недостигът на ученици за всички планирани паралелки е 129. Особено голям е недостигът на деца в община Ямбол. За приемът след завършено основно образование в областта след 8 клас е за 576 ученици. Планираните паралелки са 23. За 9 клас балансът на ученици е добър. Само 6 деца не достигат.

Следващата седмица предстои среща с гимназиите с профилирани паралелки за приема и при тях. След което план-приемът за учебната 2017/2018г. за област Ямбол следва да се съгласува от Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

 

Последна промяна (Четвъртък, 09 Февруари 2017 16:30)

 

Министерски съвет назначи 14 нови областни управители, освобождавайки досегашните, информира Правителствената пресслужба.

За област Ямбол е назначен Георги Чалъков, досегашен заместник-кмет на община "Тунджа"

 

Димитър Иванов: „Бих искал в деня на освобождаването ми от длъжността областен управител на област Ямбол да благодаря на всички, с който работихме през мандата ми. В края на този период убедено мога да кажа, че постигнах добри професионални отношения с всички ръководители на държавни институции и изградихме взаимно доверие и зачитане правомощията на всяка една институция. За което благодаря на всички директори на териториални звена. Благодаря на кметовете на общините Ямбол, „Тунджа“, Елхово, Стралджа и Болярово за отношенията на взаимно уважение и разбиране, които изградихме, за да решаваме конкретни проблеми на нашата област. Не всичко, за което работихме успяхме да направим, но надявам се започнатите от нас проекти в полза на хората да продължат. Накрая на служителите от Областна администрация Ямбол пожелавам да продължават да работят все така с професионализъм и отдаденост.

 

Последна промяна (Сряда, 08 Февруари 2017 14:51)

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна с Цветан Ревански, Калоян Желязков и Димитър Богословов от Инициативен комитет за местен референдум против настаняването на мигранти в област Ямбол. Представителите на Инициативния комитет получиха отговори на поставените от тях въпроси относно миграционния натиск в областта, действията, който областният управител е предприел и предприема в рамките на своите правомощия. Областният управител подчерта, че към момента обстановката в областта е спокойна, дори в разпределителния център в Елхово няма настанени мигранти. „Моята основна задача бе и е спокойствие и сигурност в областта. Категоричен съм за това бяха взети мерки и се вземат. В това число направихме прилежащи пътища към границата, изградихме път и временно-възпрепятстващо съоръжение“. Относно притесненията на хората от Лесово, във връзка с евентуална мигрантска криза и настаняване на мигранти около границата, областният управител подчерта, че превантивни мерки трябва да се вземат. Дали ще се наложи да се ползват за първични пунктове определени места, това е в правомощията на други институции. По отношение на заставата край Лесово, за пореден път бе казано, че тя е ремонтирана и определена от 2013 година при нужда. „Каквото е необходимо на този етап за подобряване на инфраструктура, за изграждане на видео наблюдение и оптични връзки там, за ограждане и ВиК инфраструктура ще бъде направено. За това са осигурени европейски средства“, каза пред медиите по-късно областният управител и още веднъж подчерта, че трябва адекватните и навременни действия да продължат.

Последна промяна (Петък, 03 Февруари 2017 17:10)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 72 посетителя в сайта