Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

В интервю за Българска национална телевизия областният управител на област Ямбол Димитър Иванов заяви, че  област Ямбол приключи изграждането на временното-възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница. Съоръжението е с дължина 35 км. Изграден е и полеви път по цялата дължина на съоръжението. Цялото трасе на територията на областта е близо 66 км.

Въпреки трудния терен, трудните условия, като пресечена местност, големи наклони, скалисти участъци, съоръжението е готово в предварително зададените срокове.

Според областният управител в случая най-важното е, че при очаквания за засилен бежански натиск на цялата територия на ямболска област има сигурна защита и облекчени условия на работа на граничните полицаи и военни.

Последна промяна (Петък, 03 Юни 2016 10:55)

 

Мариана Добрева, Христо Свинаров, Константин Зайков, ръководителите на Ямболска фотографска школа към Читалище "Тракийска лира" представиха в Областна администрация заключителните творби на своите курсисти.

Изложбата наречена "Начало" откри областният управител Димитър Иванов.

Последна промяна (Петък, 03 Юни 2016 11:01)

продължава>

 

На 2 юни отдаваме почит на поета революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Навършват се 140 години от подвига на Ботевата чета.

В 12.00 ч. ще бъде задействана сиренната система.

Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България се отбелязва за първи път официално през 1901 г., когато на връх Вола присъстват и живи Ботеви четници.

За първи път през 1948 г. се използват сирени на деня на Ботев, когато се отбелязва 100-годишнината от рождението на революционера.

В цялата страна се провеждат чествания за Деня на Ботев и се поднасят цветя пред негови паметници. В Ямбол това ще се случи пред паметника на Христо Ботев в двора на едноименната гимназия в 9.30 часа.

Последна промяна (Четвъртък, 02 Юни 2016 07:09)

 

Министерство на околната среда и водите за поредна година подкрепя доброволческата кампания на БТВ медия груп "Да изчистим България заедно".

Кампанията тази година е на 4 юни, събота. Всеки гражданин може да се включи и изчисти любимите си места за отдих и разходка, градинки, детски площадки, замърсени зелени зони, природни паркове и др. Събраните отпадъци могат да се оставят до контейнерите за боклук, за да бъдат извозени.

За целта на кампанията са осигурени и са доставени в общините чували и ръкавици, от които доброволците могат да се възползват.

Министерството, чрез своите структури на ПУДООС, осигури за общините и ваучери за гориво.

В деня на почистване - 4 юни, общините са освободени от такса при депониране на събраните отпадъци.

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 63 посетителя в сайта