Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Лидл България откри своя втори логистичен център в страната, който се намира край село Кабиле. На церемонията по откриването присъства министър-председателят на Република България  Бойко Борисов. Заедно с главния изпълнителен директор на компанията Милена Драгийска г-н Борисов преряза лентата и откри най-големия обект на компанията.

Гост на събитието бе и областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, заместник областният управител Волен Дичев, кметовете на Ямбол и „Тунджа“, представители на институции, бизнес партньори…

Преди по-малко от две години бе направена първата копка на логистичния център до село Кабиле край Автомагистрала „Тракия“.  Инвестицията в складовата база е над 80 млн. лева, а с откриването и веригата създава нови 150 работни места в региона.

Центърът е с площ 200 000 кв. метра и се нарежда в топ 10 на най-модерните логистични центрове в Европа.

За да се случи тази инвестиция особено и главно значение изигра АМ“Тракия“. Държавата, заради индустриална зона „Кабиле” и Националния археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле”, направи  специален пътен възел на Автомагистрала „Тракия”, освен край Хаджидимитрово и край Кабиле. Значението на транспортните комуникации бе подчертано от министър-председателя. „Ако я нямаше автомагистрала „Тракия“ нямаше да има тук логистичен център на ЛИДЛ“ подчерта Милена Драгийска.

 

Последна промяна (Петък, 28 Юли 2017 16:22)

 

Методически документ в помощ на областните управители ще подпомага контролната им дейност по отношение на законосъобразността на актовете на общинските съвети като част от мерките за подобряване и оптимизиране на услугите за гражданите и бизнеса. Решението беше взето на работна среща, инициирана от вицепремиера и председател на Съвета за административна реформа Томислав Дончев, с представители на областните администрации, Националното сдружение на общините и Върховната административна прокуратура.На срещата присъства и областният управител на област Ямбол Димитър Иванов.

Методологията, базирана на анализ на прокуратурата за депозираните протести срещу общински наредби и норми, ще бъде изготвена от администрацията на Министерския съвет в продължение на усилията на правителството за намаляване на административната тежест. В допълнение предстои Съветът за административна реформа да одобри модел за стандартизиране и унифициране на предоставяните от областните администрации услуги чрез уеднаквяване на наименования на услуги и документи, на процедури, образци и срокове за извършване на услугите.

Административната реформа е комплексно усилие, което изисква комплексен подход. Задачата ни е голяма и тя не може да бъде изпълнена със сепаративни действия в отделните администрации, заяви Дончев в подкрепа на решението в разговора с областните управители да участват всички въвлечени страни, включително представители на местната власт, прокуратурата и Държавната агенция за електронно управление.

По време на срещата заместник главният прокурор и ръководител на Върховната  административна прокуратура Ася Петрова обяви, че тече анализ на незаконосъобразни решения на местната власт от 2016 г. насам и до момента са депозирани близо 1500 протеста срещу общински наредби и норми. „Съзнаваме необходимостта от взаимодействие в усилията за преустановяване на тези противозаконни практики и сме готови да сътрудничим с областните администрации и органите на местната власт за тяхното преодоляване по предвидения в закона ред“, допълни Петрова.

Участниците в срещата обсъдиха конкретни мерки и предложения от страна на областните администрации за отпадане на услуги, намаляване броя на изисквани документи, съкращаване на срокове и намаляване на такси.  До месец септември нарочна работна група с представители на централната администрация и областните управители ще анализира предложенията и ще подготви условията за тяхното прилагане в действие.

/Информация на Пресслужбата на МС/

 

Последна промяна (Четвъртък, 27 Юли 2017 17:20)

 

От днес храмът „Св. Пророк Илия“ в село Дражево е осветен.Лично сливенският митрополит Йоаникий отслужи Божествена златоустова света литургия за освещаване храма на Свети пророк Илия.  Градежът на църквата започна 2007  година, като в строителството с дарения участваха бивши и настоящи жители на селото,  Агенцията по вероизповеданията, общината.

„Да градим църкви и храмове е наш патриотичен и християнски дълг, защото вярата е един от най-важните стожери на българщината", каза областният управител на област Ямбол Димитър Иванов след края на литургията. Кметът на Дражево Дяко Дяков сподели, че това е паметен ден в историята на селото, защото селото за пръв път има своя църква.

Икона на Възкресението Христово дари областният управител Димитър Иванов на новоосветената църква в Дражево.

Последна промяна (Четвъртък, 20 Юли 2017 14:55)

 

54 са проверените до момента язовири на територията на област Ямбол от Комисията за обследване на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях. Това стана ясно на брифинг на областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, заместник областния управител Волен Дичев и председателя на комисията инж. Любомир Христов.

Област Ямбол е от областите с най-много язовири. Проверките на техническото и експлоатационно състояние на язовирите стартираха от община „Тунджа“, която по данни на ДАМТН /Държавната агенция метеорологичен и технически надзор/ има 131 язовира. По наредбата собственика трябва да осигури оператор за всеки от язовирите. В случая община „Тунджа“ има определен оператор само за 69 от язовирите.


Първите констатации на експертите пред медиите представи заместник областния управител Волен Дичев. „При първите проверки Комисията се сблъсква със сериозни проблеми на язовирите и водните обекти. Свидетели сме на не добро стопанисване на язовирите. В продължение на 40-50 години не се е правило необходимото и достатъчно за доброто им експлоатационно състояние“.

Волен Дичев очерта и основните проблеми, които се констатират при повечето от проверените обекти:

- Множеството язовири са обрасли с дървета и храсти язовирни стени, което води до затруднен или невъзможен достъп до основния изпускател;

- Намалената проводимост на преливните съоръжения, което води до опасно повишение на водното ниво в язовира. Има случаи на самоделни бетонни „преливници”. По такъв начин ползвателя задържа по-високо водно ниво, което води до преливане на язовира;

- На почти всички посетени язовири основните изпускатели не могат да се проверят дали работят. Има такива с повредени или затрупани с наноси входни шахти и решетки;

- Не се спазва изискването на Наредбата собственикът на язовира да поддържа проводимостта на речното корито на отстояние 500 м след язовира;

- За язовирите, които не са били в списъка с потенциално опасни обекти, няма планове за действие в аварийни ситуации.

Последна промяна (Сряда, 19 Юли 2017 12:02)

продължава>

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 44 посетителя в сайта