Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

За 20-ти пореден път в Болярово се проведе национален детски фолклорен събор "Върбова свирка свири", организиран от кмета на общината Христо Христов. По негова покана гости на детския събор бяха заместник областните управители на област Ямбол Волен Дичев и Христо Колев.

Близо 550 участници се включиха в 20-то издание на детския фолклорен събор „Върбова свирка, свири“ в Болярово, състоял се на 3 юни. 106 индивидуални и групови изпълнители на песни, танци и свирачи на различни инструменти демонстрираха уменията си.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов отправи специален поздрав към децата участници в надиграването и към организаторите.

"В Болярово отново е празник. Празник на народната музика и танци, празник на младите хора. Приемете моите сърдечни поздрави и пожелания за страхотен празник. С всяка изминала година детският фолклорен събор организиран в община Болярово все повече се утвърждава и набира популярност. 20-тото издание на „Върбова свирка свири” и стотиците млади участници от нашата страна и от съседни приятелски страни доказват това. Благодаря на Вас организаторите за усилията детският събор да го има, а на Вас младите изпълнители на народни песни и танци за любовта, интереса и красотата на фолклорното изкуство, които ни предавате.", казва в посланието си Димитър Иванов.


Последна промяна (Понеделник, 05 Юни 2017 08:37)

 
На 2 юни отдаваме почит на големия поет-революционер Христо Ботев.
Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се чества ежегодно в България. Официално се отбелязва от 1901 г. Тази година отбелязваме 141 години от гибелта на Ботев и неговата чета.
В навечерието на годишнината в ямболското село Ботево по традиция се проведе тържествена заря в памет и чест на Христо Ботев. Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и заместник областния управител Волен Дичев отдадоха почит на големия революционер и поет.
На 2 юни тържествата в чест на Христо Ботев продължиха в Ямбол едноименната гимназия по земеделие . На честването гост бе заместник областния управител Христо Колев.
На 20 май 1876 г., по нов стил 2 юни, е последният тежък бой - привечер след сражението куршум пронизва Ботев.
По традиция в 12.00 часа за 2 минути сирени в цялата страна придружават минутата за почит към паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България.

Последна промяна (Петък, 02 Юни 2017 12:34)

 

Първият приемен ден на новия политически екип на Областна администрация Ямбол е в петък 2 юни 2017г. От 14 часа в Областна администрация граждани ще изслушва заместник областният управител Волен Дичев.

Последна промяна (Четвъртък, 01 Юни 2017 11:37)

 

Вторият фолклорен фестивал в глад Елхово "Тунджа пее и танцува" провел се петък и събота в крайграничната община се превърна в истински празник на духа, на българския фолклор и традиции. По покана на кмета на община Елхово Петър Киров специален гост на събитието бе областният управител на област Ямбол Димитър Иванов.

 

Последна промяна (Понеделник, 29 Май 2017 12:22)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 101 посетителя в сайта