Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

На днешното си заседание членовете на Комисията по заетост бяха запознати от  директора на Регионална служба по заетост–Бургас с Националния план за действие по заетостта за 2017 година и представи информация за актуалните програми и проекти за заетост и обучение.

Новият национален план по заетостта си поставя за цел намаляване продължителността на безработицата и намаляване на младежката безработица. Новите насърчителни мерки са в посока повече мобилност, подкрепа заетост за хора с трайни увреждания, проучване потребността на бизнеса от работна сила чрез Комисиите по заетост. За годината в национален мащаб са предвидени общо средства за заетост, обучение, други мерки в размер на 73 млн.лв.

Три нови схеми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ ще стартират съвсем скоро. Едната от схемите е „Обучение на възрастни преминали курсове за ограмотяване“. „Ваучери за заети лица“ е насочена към лица на трудов договор, извън държавната администрация. Новост в схемата е, че е предвидено минимално съфинансиране от  страна на заетите лица, които ще се включат в програмата. И „Готови за работа“, която е насочена към неактивни младежи до 29 години, за които ще бъдат организирани ателиета и трудови борси.

 

Последна промяна (Вторник, 21 Февруари 2017 14:00)

 

Две теми постави на брифинг областният управител на област Ямбол Георги Чалъков – подготовката за изборите на 26 март и партньорското споразумение между Министерство на вътрешните работи и Областна администрация във връзка с предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от ЕК по проект в областта на убежището и миграцията.

До този момент процесът по подготовка на парламентарните избори протича нормално, като Областна администрация изцяло осигурява необходимите технически средства за РИК. Предстои до седмица да стане окончателно ясно ще има ли машини за осъществяване на машинно гласуване, каза областният управител Георги Чалъков.

Георги Чалъков запозна медиите с параметрите на споразумението между МВР и Областна администрация относно споразумение за предоставяне на безвъзмездна помощ между Европейската комисия и МВР по проект „Укрепване на националния капацитет на Р България в областта на убежището и миграцията“, по което споразумение на Областна администрация Ямбол са предоставени над 1 млн. лв. за подготовка на терени за изграждане на временни кризисни центрове, текущи разходи по поддръжка и издръжка. На този етап МВР не е посочило място за формиране на такъв център в област Ямбол, подчерта областният управител и по това споразумение фактически не се прави нищо. Срокът на този проект е краят на септември, ако средствата не бъдат усвоени ще бъдат върнати на ЕК. Георги Чалъков сподели и мнението си, че най-вероятно конкретно място за такъв център в област Ямбол едва ли ще се намери. „В това споразумение са определени ангажиментите на Областна администрация, но терен не е определен“, подчерта още Чалъков.

 

Последна промяна (Вторник, 21 Февруари 2017 12:45)

 

Вицепремиерът по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев ще проведе днес среща с областните управители във връзка с организационно-техническата подготовка и провеждането на изборите за народни представители на 26 март.

За участие в срещата са поканени представители на Централната избирателна комисия.

 

Последна промяна (Петък, 17 Февруари 2017 11:53)

 

На 19 февруари/неделя/ в 11.00 часа пред барелефа на Васил Левски в двора на едноименната профилирана гимназия в Ямбол всички граждани ще могат да се поклонят пред паметта на Апостола.

На отбелязването годишнината от обесването на Апостола на Свободата Васил Левски  присъства и областният управител на област Ямбол Георги Чалъков.

Последна промяна (Понеделник, 20 Февруари 2017 10:35)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 34 посетителя в сайта