Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и комисар Йордан Събев директор на Регионалната дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» Ямбол връчиха наградите на отличилите се в областния етап от Международния конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” на церемония в залата на Областна администрация Ямбол. 
Конкурсът „С очите си видях бедата” се организира от ГДПБЗН – МВР с партньорството на Министерство на образованието и науката и Националният дворец на децата.


Областният управител Димитър Иванов осигури и връчи наградите на шестте деца и младежи отличени с първо място в конкурса.

Последна промяна (Събота, 17 Септември 2016 11:37)

продължава>

 

Стартираха строителните дейности за възстановяване, ремонт и модернизация на тягови подстанции Ямбол, Карнобат и Бургас по железопътната линия Пловдив – Бургас. Символичната Първа копка беше направена на Тягова подстанция Ямбол.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и гиенерелния директор на ДП НКЖИ Милчо Ламбрев дадоха старт на дейностите по проекта.
Железопътната линия „Плoвдив – Бургас“ е част от Пан-европейски транспортен коридор VІІІ. Очаква се проектът да приключи през април 2017 г.. Тогава ще се възстановят и нормалните скорости за движение на влакове по железопътната линия от Пловдив до Бургас – 100-160 км/ч. Това ще  намали времето за пътуване на товарните и пътническите влакове съответно с 40 минути.
Реализирането на проекта ще допринесе за изпълнение на поетите ангажименти на Република България за развитие на железопътната инфраструктура, достигане на европейските стандарти, в съответствие с политиката на ЕС и стабилното развитие на Транс-европейските транспортни мрежи. С неговото изпълнение ще се осигури връзка с проект „Модернизация на железопътната линия Пловдив-Свиленград, т.е. към турскката, гръцката граница.

Областният управител на Ямбол Димитър Иванов заяви, че проектът е важен от инфраструктурна гледна точка за града и цялата област. "Убеден съм че сроковете за изпълнение ще бъдат спазени и наистина ще имаме един по- безопасен жп- транспорт и в съчетание с автомагистрала "Тракия" и останалата инфраструктура на републиканската пътна мрежа, съм убеден, че Област Ямбол става един стратегически център, свързан с транспорта на Република България и съседните страни", допълни Иванов.

Стойността на проекта е близо 21 млн и 400 хил. лв.

 

 

Последна промяна (Петък, 16 Септември 2016 16:21)

 

Ямбол, 15 септември 2016 г.

Уважаеми директори на учебни заведения в област Ямбол,

Уважаеми преподаватели,

Скъпи ученици,

15 септември е прекрасен повод, за да ви поздравя с началото на новата учебна година и ви пожелая много здраве и успехи!

Първият учебен ден е празник и за преподавателите и за родителите и особено за тези, които за пръв път прекрачват прага на училището и за тези, за които то вече е втори дом. Убеден съм, че всички вие заедно – преподаватели и ученици се стремите да отговаряте на съвременните образователни предизвикателства и търсения.

Уважаеми преподаватели, обучавайте с любов, търпение и вяра, за да могат децата ни да получат най-доброто образование и да се реализират като достойни личности и професионалисти. А вие скъпи ученици, приемете познанието като велик дар.

На добър час!

 

Димитър Иванов

Областен управител на област Ямбол

 

 

Последна промяна (Четвъртък, 15 Септември 2016 08:37)

 

Виктор Орбан: Успешната защита на България е общ интерес на ЕС


„Всички трябва да разберат, че бъдещето на Европа се решава не в Брюксел, а тук, където стоим. Затова успешната защита на България е в наш общ интерес”. Това заяви министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, който заедно с премиера Бойко Борисов направи обход на граничното преградно съоръжение в района на ГКПП – Лесово.

Премиерът Орбан е у нас по покана на Борисов за обмен на мнения преди срещата на държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на ЕС в Братислава. На огледа с двамата премиери присъстваха вътрешният министър Румяна Бъчварова, народният представител Валери Симеонов, областният управител Димитър Иванов и др.

Премиерът Борисов и правителството са свършили много работа, но не е справедливо България сама да поема защитата на границата си, защото не защитава само себе си, а всички нас, подчерта Виктор Орбан. Той допълни, че щом приемаме, че именно тук се решава бъдещето на Европа, и подкрепата на Европа трябва да бъде насочена към България. На срещата в Братислава ще направя всичко възможно България да получи в максимална степен необходимата й помощ, заяви Орбан. Той сподели отличните си впечатления от охраната на границата. „Тук много точно разбират какъв е действителният живот, няма европейски приказки, тук сме в абсолютната действителност. Най-големият проблем в Европа е наивността, на нея се основава политиката за мигрантите в Европа и затова имаме проблеми и 1 милион мигранти. Това е последица от добронамерената наивност. Когато става въпрос за сигурността, трябва да стоим с двата крака на земята”, коментира Виктор Орбан.

Премиерът Борисов припомни огромните усилия на страната ни за задържане на мигрантския натиск към Европа и доброто сътрудничество с Турция и Сърбия. „Трябва да е ясно, че тези граници са общи и общ е интересът да бъдат решавани проблемите на граничните държави. Като истинска шенгенска граница на Европа, считайки за наш дълг, сме го правили сами. Имали сме огромни затруднения, но сме изпълнявали дълга си. Бюджетът ни, обаче, не може да издържа на този натиск и затова подчертах неколкократно, че не искам да чувам само да се говори за солидарност с България. На срещата в Братислава ще настоявам за охраната да се отпуснат незабавно 160 млн. евро. От нашата страна на границата се веят българският и европейският флаг. Време е всеки от тях да си заслужи мястото”, подчерта Борисов.

Министър-председателят Борисов посочи коректността в отношенията с турските власти и подчерта, че ролята на преградното съоръжение не е да ни пази от Турция, а от нелегалните мигранти.

 

Последна промяна (Сряда, 14 Септември 2016 12:20)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 26 посетителя в сайта