Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Поздравление на областния управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов по повод Деня на Съединението – 6 септември

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ЯМБОЛ,

В историята на България има много значими дати,белязали битието на страната ни.
Съединението на Княжество България и Източна Румелия безспорно е един върховете в новата българска история. Цел постигната с усилието, ума, емоцията, действието и желанието единствено на нас българите. Цел, която поставя над всичко Достойна и Силна България.

131 години по-късно ние отново сме призвани да отстояваме достойното съществуване и развитие на България. Днес ни е нужно онова национално самочувствие и политическа зрялост, с които да вземаме решения. Време е за истинско осъзнаване на завещания ни идеал – „Съединението прави силата”

Да сведем глави днес в знак на признателност пред силата на духа на патриотите, радетели на идеята за единна България.

Честит празник!

ДИМИТЪР ИВАНОВ

областен управител

 

Последна промяна (Петък, 26 Август 2016 10:24)

 

Първото заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район за 2016година, председателстван от областния управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов, ще се проведе на 2 септември, петък от 10.00 часа в залата на Областна администрация Ямбол.

Представители на четирите области Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол ще обсъдят новите възможности за Югоизточен район по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г., представяне Наредби за условията и реда за изготвяне, съгласуване и приемане на концепцията за пространствено развитие.

 

Правителството разпредели между всички области в страната 7 207 200 лв., предназначени за регионални програми за заетост през годината. Със средствата ще се осигури заетост за около 2200 безработни за период до шест месеца. Разпределението се регламентира с изменения в Националния план за действие по заетостта, които отразяват последните промени в Закона за насърчаване на заетостта и правилника за прилагането му.Финансирането на регионалните програми за заетост за всяка област за 2016 г. се определя според средномесечното равнище на безработицата и средномесечния брой регистрирани безработни през 2015 г., както и по методика, утвърдена от министъра на труда и социалната политика. Съгласно друга промяна в Националния план за 2016 г., средства за подкрепена заетост ще се отпускат само за безработни с трайни увреждания. Предложените промени ще се финансират от предвидените за Министерството на труда и социалната политика средства за активна политика на пазара на труда, които за годината са 73 млн. лв.

Последна промяна (Сряда, 24 Август 2016 13:18)

 

Областният управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов, бригаден генерал Дон Джонсън, командващ Въздушната национална гвардия на щата Тенеси и г-н Георги Георгиев, кмет на Община Тунджа, откриха ремонтираната детска градина „Изворче“ в село Кабиле.

По предложение на областния управител на област Ямбол в хуманитарната програма са включени няколко социално значими обекта от областта, един от които е и детската градина в село Кабиле.

Програмата за оказване на хуманитарна помощ на цивилното население подобрява оперативната съвместимост между съюзниците, като в същото време посреща нуждите на местните общности.

Проектът е осъществен съвместно от военнослужещи  от 164 Строително-инженерна ескадрила, част от Въздушната национална гвардия на щата Тенеси и военнослужещи от Втора механизирана бригада в Ямболското подразделение на Българските сухопътни сили. Общата стойност на проекта е близо 50,000 долара. Ремонтираната детска градина ще осигури по-безопасна и съвременна среда за 40 деца, посещаващи детската градина.

През последните пет години  Правителството на САЩ е инвестирало над 4 милиона долара в различни проекти за  хуманитарна помощ в България подчерта бригаден генерал Джонсън. Български и американски военни заедно полагат доброволен труд за успешното реализиране на тези проекти.

"Най-голямото ни удовлетворение и радост днес е радостта и усмивките на децата. Убеден съм, че успешните съвместни проекти ще продължат", каза при откриване на ремонтираната детска градина областният управител г-н Димитър Иванов.

Последна промяна (Сряда, 24 Август 2016 13:23)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 31 посетителя в сайта