Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

С решение на Министерски съвет за областен управител на област Ямбол бе назначен Георги Чалъков. На първия брифинг с журналисти той каза: “Осигуряването на изборите и работата на РИК е основното, което трябва да свършим.  Въпреки краткия срок на действие на служебното правителство, с чиито мандат сме и областните управители, мисля, че имаме възможност освен честни и прозрачни избори да свършим и друга полезна работа“.

Добре познат на обществеността като заместник-кмет на община „Тунджа“ Георги Чалъков въпреки това сподели пред медиите няколко факта от биографията си. Завършил „Икономика“ в УНСС. Два мандата общински съветник в община „Тунджа“ и от година и половина заместник-кмет в община „Тунджа“. На журналистически въпрос „защо е поел поста областен управител“ г-н Чалъков отговори, че е предизвикателство да види и механизмите на действие и на държавата.

За два дни областният управител Георги Чалъков се срещна и разговаря със стария областен управител, със заместник-областните управители и директорите на дирекции в Областта за плановете и задачите предстоящи в близките месеци. Запознал се е с текущата и предстояща дейност на администрацията. Предстои детайлно запознаване с всеки един проблем и набелязване на конкретни действия.

На брифинга областният управител Георги Чалъков отговори на въпросите на репортерите касаещи временното-възпрепятстващо съоръжение и миграционния натиск, осигурените средства по Проект на МВР, становището му по бюджетните сесии на Общинските съвети в различните общини на областта и мнението му за решението на ОбС Ямбол относно такса битови отпадъци, както и взе отношение към референдума иницииран от Инициативен комитет.

Последна промяна (Петък, 17 Февруари 2017 10:23)

продължава>

 

Традиционно в началото на годината се провеждат срещи-разговор за определяне и съгласуване на държавния план прием за област Ямбол за учебната 2017/2018 година. Първата работна среща се проведе в Областна администрация Ямбол. В нея се включиха Регионално управление по образованието, директорите на професионалните училища в областта, Бюрата по труда, работодателски организации и представители на бизнеса. Целта на срещата е да се направи реален план-прием, според децата, нуждите на обществото и търсенето на бизнеса. За балансиран план-прием през следващата учебна година говори началникът на РУО Ямбол Красимир Стоилов. Именно той посочи един от големите проблеми на образованието в областта – демографския. Само за първия срок на учебната година в областта училище са напуснали 87 ученици.

Относно приема на ученици след 7 клас, според данните, в областта учениците са 1025. Планираните паралелки са 46 – 20 профилирани и 23 професионални. Недостигът на ученици за всички планирани паралелки е 129. Особено голям е недостигът на деца в община Ямбол. За приемът след завършено основно образование в областта след 8 клас е за 576 ученици. Планираните паралелки са 23. За 9 клас балансът на ученици е добър. Само 6 деца не достигат.

Следващата седмица предстои среща с гимназиите с профилирани паралелки за приема и при тях. След което план-приемът за учебната 2017/2018г. за област Ямбол следва да се съгласува от Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

 

Последна промяна (Четвъртък, 09 Февруари 2017 16:30)

 

Министерски съвет назначи 14 нови областни управители, освобождавайки досегашните, информира Правителствената пресслужба.

За област Ямбол е назначен Георги Чалъков, досегашен заместник-кмет на община "Тунджа"

 

Димитър Иванов: „Бих искал в деня на освобождаването ми от длъжността областен управител на област Ямбол да благодаря на всички, с който работихме през мандата ми. В края на този период убедено мога да кажа, че постигнах добри професионални отношения с всички ръководители на държавни институции и изградихме взаимно доверие и зачитане правомощията на всяка една институция. За което благодаря на всички директори на териториални звена. Благодаря на кметовете на общините Ямбол, „Тунджа“, Елхово, Стралджа и Болярово за отношенията на взаимно уважение и разбиране, които изградихме, за да решаваме конкретни проблеми на нашата област. Не всичко, за което работихме успяхме да направим, но надявам се започнатите от нас проекти в полза на хората да продължат. Накрая на служителите от Областна администрация Ямбол пожелавам да продължават да работят все така с професионализъм и отдаденост.

 

Последна промяна (Сряда, 08 Февруари 2017 14:51)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 58 посетителя в сайта