Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и заместник областните управители Волен Дичев и Христо Колев ще имат всеки месец приемни дни за граждани на областта. Приемният ден на заместник областния управител Волен Дичев е всеки първи петък на месеца. Първият такъв ще е на 2 юни петък, от 14 часа в Областна администрация Ямбол. Срещите на заместник областния управител Христо Колев ще са всеки втори петък от месеца. Областният управител Димитър Иванов е с приемен ден всеки последен петък от месеца от 14 до 16 часа. Предварителни записвания могат да са направят на гише „Информация“ в Областна администрация или на телефон: 046/ 68 68 10.

 

Последна промяна (Понеделник, 29 Май 2017 09:36)

 

На заседание на Щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и аварии на територията на област Ямбол беше направен анализ на действията на ангажираните институции в изминалия пожароопасен сезон, проблемите и мерките за осигуряване пожарна безопасност на обектите, населените места, посевите и горите на територията на областта в пожароопасния летен период на 2017 година, както и плана за информационен обмен и взаимодействие между институциите при усложнена пожарна обстановка.

Със заповед на областния управител на област Ямбол за заместник-председател на Областния щаб е определен Волен Дичев.


На заседанието всички служби ангажирани със защита на населението докладваха готовността си за участие в усложнена пожарна ситуация. От анализа на “Пожарна безопасност и защита на населението“ за миналата 2016 година става ясно службата е реагирала на 849 произшествия, от тях 107 с материални щети. Модулните формирования на поделения 26 030 и 52 590 са в готовност за реакция при поискване на помощ и тяхно участие в гасене на пожари. Специална роля и засилено участие в процеса на потушаване на пожари, особено в горски територии, имат Държавните горски и ловни стопанства и Югоизточно държавно предприятие. Областният управител изрази увереността си, че и в предстоящия сезон областта разчита на опита и ресурса им в овладяване на сложни пожарни ситуации.

По време на заседанието присъствалите представители на общините представиха и техните ангажименти, и готовност за действие в ситуация на пожари – от информираност на кметовете на населени места за бърза и адекватна реакции, през участие на доброволни гасачески групи, през строг контрол на земеделските производители по места и паленето на стърнища, до поддръжка на гробищни паркове и банкети. В този смисъл председателят на Областния щаб областният управител Димитър Иванов обърна специално внимание на действията и реакциите на кметовете по места, защото те са първоизточника на информация и тези, които могат да вземат превантивни мерки за недопускане на нерегламентирани запалвания на стърнища, паркове и сметища, от където най-често тръгват пожарите.


По време на заседанието Димитър Иванов каза, че не се съмнява, че институциите заедно ще се справят при тежка пожарна обстановка, но целта е да се вземат превантивни мерки за недопускане на тежки произшествия. За добра стикованост и взаимодействие между ангажираните, изпълняване на поставените превантивни задачи и следване на плана за взаимодействие призова областният управител Димитър Иванов в края на заседанието.

 

Последна промяна (Петък, 26 Май 2017 15:51)

 

13-тия национален тракийски християнски събор „Спасовден“ се проведе днес в местността "Бакаджик". Гости на събора бяха заместник областните управители Христо Колев и Волен Дичев.  От името на областния управител на Област Ямбол г-н Димитър Иванов те поздравиха събралите се тракийци с празника „Възнесение Христово“.  Христо Колев изрази съпричастността с инициативата на тракийските дружества, които предават през годините живия спомен за страданията на хилядите български бежанци от Беломорска Тракия.

"Радостен съм да съм тук и да виждам всички вас, благодаря ви още веднъж българи-тракийци!     Благодаря и на Дружество „Тракия“, че с вашата дейност не просто популяризирате дейността на тракийската организация, но сте и фактор за възпитание на младите поколения", каза в словото си при откриване на събора заместник областният управител Христо Колев.

 

Последна промяна (Четвъртък, 25 Май 2017 15:33)

 

По повод честването на 24 май в Ямбол се проведе шествие на представители на училища, детски градини и културни институти. По традиция всяка година тържественият ритуал за отбелязване на Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура е в различно учебно заведение. Този път домакини бяха преподавателите и възпитаниците на Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм.Процесията мина по дългия маршрут от двора на Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм в края на града до централния площад. В празничното шествие се включиха и заместник областните управители на област Ямбол Волен Дичев и Христо Колев.

 

Последна промяна (Четвъртък, 25 Май 2017 10:41)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 86 посетителя в сайта