Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

На 16 септември за поредна година област Ямбол се включва в кампанията Да изчистим България заедно.

За кампанията от ПУДОС осигуриха на общините ваучери за гориво за извозване на събраните от доброволците отпадъци.

На картата на кампанията са отбелязани някой потенциални места за почистване. Целта на поредната инициатива Да изчистим България заедно е да покажем отношение и се погрижим за заобикалящата ни среда.

 

ЧЕСТИТ 15 СЕПТЕМВРИ!

На всички вас – директори на учебни заведения и преподаватели, родители и ученици, пожелавам спорна учебна година, изпълнена с предизвикателства, нови знания и приятни емоции!

НА ДОБЪР ЧАС!

ДИМИТЪР ИВАНОВ

Областен управител

на област Ямбол

 

Последна промяна (Петък, 08 Септември 2017 10:22)

 

„Развитието на област Ямбол е възможно само ако чувствително се подобри демографската картина на областта и заедно с това и нейния инвестиционен облик“, до този извод стигнаха членовете на Областния съвет за тристранно сътрудничество /ОСТС/. Това събиране на областно ниво на представители на синдикатите, на работодателските организации и на институциите в областта възстанови диалога и активното обсъждане на демографски теми и проблеми от  регионален характер.

Социално икономически анализ на тенденциите на развитие на област Ямбол направи председателят на  ОСТС и заместник областен управител Христо Колев. Статистическите данни от последните няколко години сочат подобряване на икономическите показатели на областта, но проблемите за разрешаване са не малко. Анализът и изводите на заседанието бяха направени на база някой факти:

По Брутен вътрешен продукт на човек от населението оставаме значително под средното за страната, на 12-то място спрямо останалите области.  Изводът, който може да се направи е, че стойността на БВП на човек от населението за област Ямбол е по-ниска от средната стойност за Югоизточния район, която пък от своя страна е по-ниска от тази за страната.

Брутната добавена стойност на областта се увеличава относителния дял на индустриалния сектор, намалява относителния дял на добавената стойност от аграрния сектор, запазва се относителния дял на услугите;

Преките чуждестранни инвестиции в нефинансовия сектор в областта са 79 млн.евро за 2015г. Те са 6 пъти по-ниски от средното за страната, изчислено на човек от населението. Въпреки увеличението спрямо 2014г., област Ямбол е сред последните места в страната по размер на реализираните преки чуждестранни инвестиции По оценка от Института за пазарна икономика инвестициите в областта остават ниски, въпреки че местните администрации се справят добре с усвояването на европейски средства.

Последна промяна (Петък, 08 Септември 2017 10:23)

продължава>

 

В присъствието на заместник министъра на икономиката Лъчезар Борисов и областния управител на област Ямбол Димитър Иванов фирма Палфингер откри специален учебен център за дуално обучение в базата си в село Тенево. Това е поредната стъпка в развитието и утвърждаването на дуалното обучение в България и в областта, подчертаха домакини и гости на събитието.Фирмата стартира работата по дуалното обучение с ПТГ "Иван Райнов". За откриването на центъра специално пристигна и г-н Ханес Палфингер.


Според областния управител на област Ямбол в основата на нашето развитие стой образованието. Процесът на дуално обучение събира и обединява усилията на държавата, училищата и фирмите, за постигане на  професионалното обучение, което желаем и към което се стремим. Димитър Иванов изрази мнение, че дуалната форма на обучение е правилната посока за развитие на професионалното образование у нас  екипът на Областна администрация Ямбол ще работи за това то да бъде още по-широко застъпено и популярно в област Ямбол.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 71 посетителя в сайта