Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Министерският съвет включи в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница.

Решението ще допринесе за опазване неприкосновеността на държавната граница и недопускане на случаи на изтичане на информация за способите и методите на опазване, както и оперативните възможности за охрана на границата, както и за подобряване на контрола за нерегламентирано преминаване на държавната граница и за превенция за осъществяване на незаконни дейности в близост до държавната граница.

 

Заместник областният управител Волен Дичев участва в откриването на Национална конференция на ЯТПП на тема „Семейният бизнес е щафета – да спечелим състезанието в бизнеса“.

Сред гости и партньори по проекта председателя на ЯТПП Стойчо Стойчев даде старт на заключителните събития. Проект SUCCESS.ion Осигуряване на подкрепа за успешно унаследяване и трансфер на семеен бизнес чрез консултации и обучение, е съфинансиран по Програма Еразъм+ на Европейската комисия.

 

 

 

"Тук съм да заявя не само подкрепата на областния управител за това, което правите, а и да подчертая нашето отношение и готовност да работим по темата. Убедени сме в полезността на проекта, който реализирате и за важността му от една страна за гражданите и от друга за стабилността на местната икономика. Една голяма част от бизнеса в България е семеен. Така фамилните компании се явяват с основна роля в развитието на икономиката у нас.", каза в приветствието си Волен Дичев.

По данни на Европейската организация на семейните бизнеси, според чиито изследвания Семейният бизнес създава около 80% от европейския брутен вътрешен продукт (БВП), а фамилните компании дават около 60% от заетостта в частния сектор. Този тип компании не търсят бързата печалба, а слагат фокуса си върху продължаването на бизнеса за поколенията. Точно на това, което и вие акцентирате в проекта и за каквото успешно продължение практически работите.

 

 

"Ще споделя нещо, което ми направи силно впечатление от проучването на семейните компании. Според него този тип компании са силно привързани към държавата си и не желаят да се местят. Интересно защо е така. Заради емоциите, заради взаимовръзките, заради ценностите върху които се градят семейните фирми. За разлика от мултинационалните компании, които разглеждат бизнеса като актив, при семейните фирми има много голям социален елемент. Защото техният фокус е върху запазването му за поколенията.", сподели още Волен Дичев на конференцията.

 

 

Последна промяна (Вторник, 17 Октомври 2017 12:20)

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов свика заседание на Областния съвет за развитие на област Ямбол, което Обсъди и одобри Доклад относно резултатите от извършена междинна оценка за изпълнението на Областната стратегия за развитие на област Ямбол 2014 – 2020 към 31.12.2016 г, както и Актуализиран документ за изпълнение на Областната стратегия за развитие на област Ямбол 2014 – 2020г.

Днешното заседание бе водено от заместник областния управител Христо Колев. На него също бе взето решение за провеждане на конкурс Инвеститор на годината - 2017 г. в област Ямбол.

 

Последна промяна (Вторник, 17 Октомври 2017 11:53)

 

Заместник областният управител на област Ямбол Волен Дичев откри  Семинар на Фондация „Асоциация Анимус“  в Ямбол на тема „Координационен механизъм за помощ на пострадали от домашно насилие“.

Семинарите се провеждат под патронажа на г-жа Мария Габриел. По нейна инициатива през 2015 и 2016 година се проведе кампанията "Отвори очи", която доведе до остра поставяне на проблема с насилието над жени и у нас.

"Домашното насилие е сериозен проблем, който трудно се идентифицира, поради непознаването му и пренебрегването му от обществото, поради страха и срама на жертвите. Аз приветствам идеята за провеждане на подобен семинар, тъй като считам, че за този проблем трябва да се говори, да се споделя опит, да се предлагат конкретни решения по защита и подкрепа, за да знаят жертвите на домашно насилие, че има начин за спасение.", каза при откриването Волен Дичев. Съпричастността и активността на институциите по отношение на проблема има ключово значение за неговото разрешаване. Една от формите е създаването на Координационен механизъм и по отношение на жертвите на домашно насилие. Обединяването на институциите за разрешаване на конкретни проблеми свързани с деца, на територията на община Ямбол работи успешно. "С подкрепата на областния управител можем да приложим механизма и към жертвите на домашно насилие", сподели още заместник областният управител.

България през 2016 година ратифицира Инстанбулската конвенция за борба с домашното насилие. Промените в българското законодателство започнаха в тази посока. Целта на работещите в посока преодоляване на този проблем е да има минимум 28 кризисни центъра, които да помагат, както в осигуряване на подслон, така и като правна и друга помощ.

 

 

Последна промяна (Вторник, 17 Октомври 2017 11:37)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 52 посетителя в сайта