Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна с Цветан Ревански, Калоян Желязков и Димитър Богословов от Инициативен комитет за местен референдум против настаняването на мигранти в област Ямбол. Представителите на Инициативния комитет получиха отговори на поставените от тях въпроси относно миграционния натиск в областта, действията, който областният управител е предприел и предприема в рамките на своите правомощия. Областният управител подчерта, че към момента обстановката в областта е спокойна, дори в разпределителния център в Елхово няма настанени мигранти. „Моята основна задача бе и е спокойствие и сигурност в областта. Категоричен съм за това бяха взети мерки и се вземат. В това число направихме прилежащи пътища към границата, изградихме път и временно-възпрепятстващо съоръжение“. Относно притесненията на хората от Лесово, във връзка с евентуална мигрантска криза и настаняване на мигранти около границата, областният управител подчерта, че превантивни мерки трябва да се вземат. Дали ще се наложи да се ползват за първични пунктове определени места, това е в правомощията на други институции. По отношение на заставата край Лесово, за пореден път бе казано, че тя е ремонтирана и определена от 2013 година при нужда. „Каквото е необходимо на този етап за подобряване на инфраструктура, за изграждане на видео наблюдение и оптични връзки там, за ограждане и ВиК инфраструктура ще бъде направено. За това са осигурени европейски средства“, каза пред медиите по-късно областният управител и още веднъж подчерта, че трябва адекватните и навременни действия да продължат.

Последна промяна (Петък, 03 Февруари 2017 17:10)

 

Попитан за коментар относно ситуацията с мигрантите в областта и информацията, че в разпределителния център в Елхово към момента няма от доста време мигранти областният управител на област Ямбол Димитър Иванов коментира: Вие сте в Елхово и най-добре познавате и ситуацията и работата на институциите. Но трябва да подчертая, че всички и превантивни и други действия, които държавата взе по отношение на мигрантите дават явен резултат. Вярно е – мигрантският поток е категорично намалял, към момента центъра в Елхово е празен, има достатъчно места за настаняване и в центровете на ДАБ. Категорично мога да подчертая и ролята, която играе изграденото от нас временно-възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница и усилията на граничните власти. Но искам да съм много ясен по темата към някой хора, които всячески се опитват да палят обществото – с протести и всяване на страх в хората не се решават проблемите с бежанците. Това на което през цялото време, от както съм областен управител съм държал и настоявал е сигурност и спокойствие за гражданите на област Ямбол. Това е нещото, което продължавам да защитавам в този процес.“

 

Централна Избирателна Комисия
РЕШЕНИЕ ОТНОСНО: назначаване на Районна избирателна комисия в Тридесет и първи изборен район – Ямболски, за изборите за народни представители на 26 март 2017 г.
Постъпило е писмо от областния управител на област Ямбол с предложение за състав на РИК – Ямбол. Към писмото са представени документи, установяващи спазването на реда по чл. 60, ал. 2 от Изборния кодекс, протокол от 29.01.2017 г. за проведените консултации за състав на РИК между партиите и коалициите, както и всички изискуеми се документи по чл. 60, ал. 3 и 4 от ИК.
На консултациите са участвали представители на всички парламентарно представени партии и коалиции, надлежно упълномощени. Постигнато е съгласие между участниците по отношение на състава и ръководството на Районна избирателна комисия в Тридесет и първи изборен район – Ямболски.
Предвид изложеното Централната избирателна комисия Р Е Ш И:
НАЗНАЧАВА Районна избирателна комисия в Тридесет и първи изборен район – Ямболски, в състав от 13 членове, както следва:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:     Екатерина Антонова Янева
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ:     Мариана Георгиева Гърдева-Виденова
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ:     Весела Иванова Караманова
СЕКРЕТАР:     Лора Алекова Каламерова
ЧЛЕНОВЕ:     Драгомир Минков Димитров
Димитър Събев Събев
Ани Стефанова Канева
Елена Димитрова Иванова-Георгиева
Орхан Алиев Юсеинов
Златка Георгиева Делчева
Марияна Колева Петрова
Кети Любомир Котева
Георги Димитров Бодуров

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 4 февруари 2017 г.

Последна промяна (Четвъртък, 02 Февруари 2017 09:13)

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов проведе консултациите за определяне състав на Районна избирателна комисия в област Ямбол, с представители на парламентарно представените партии и коалиции, за провеждане на изборите за 44-то Народно събрание. Този път политическите сили се споразумяха за състава на комисията.

На днешните консултации участваха : ПП „ГЕРБ“, Коалиция „БСП лява България“, ПП „ДПС“, Коалиция „Реформаторски блок“, Коалиция „Патриотичен фронт“, Коалиция България без цензура, ПП Атака и Коалиция АБВ.

Съставът на РИК за 31-ви Ямболски избирателен район е от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. ПП ГЕРБ ще има четирима членове. Предложението на най-голямата парламентарно представена партия е председател на комисията да бъде Екатерина Янева. „БСП лява България“ участва в комисията с двама членове, ДПС – двама, всички останали партии имат право на по един член в комисията. По време на заседанието се стигна до  предложения за двама заместник-председатели от БСП лява и България и Патриотичен фронт. Това са Марияна Гърдева и Весела Караманова. Секретар на комисията ще бъде представител на ДПС – Лора Каламерова.

Областният управител ще изпрати поименното предложение до Централната избирателна комисия за състава на РИК Ямбол.Съгласно изборните правила до няколко дни ЦИК ще назначи Районната избирателна комисия за 31-ви Ямболски избирателен район.

Изборите за 44-то Народно събрание на РБ са насрочени за 26 март 2017 година.

 

Последна промяна (Неделя, 29 Януари 2017 11:31)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 25 посетителя в сайта