Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Изложба “Приятели на морето” – Бургас” бе експонирана в Художествена галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол. С морска тема напълно в духа на лятото. Гост на откриването на изложбата бе заместник областният управител Волен Дичев.

Изложбата бе открита и представена от  Георги Динев, директор на Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ и Петко Йорданов, директор на ямболската галерия. Това е изложба с наградени творби – с награди за графика, за живопис, за скулптура, награда на Бургаската художествена галерия.

Последна промяна (Сряда, 05 Юли 2017 17:24)

 

Колоездачна обиколка посветена на 180 години от рождението на Васил Левски организира през месец юли Областна администрация Ловеч.
 

- Резюме на  Колоездачна обиколка Купа „Васил Левски“ 2017 г.


- Наредба Купа „Васил Левски“ 2017

- Заявка за участие

 

- Декларация

Последна промяна (Понеделник, 03 Юли 2017 15:00)

 

Във връзка със заповед на министър-председателя г-н Бойко Борисов и  проведено заседание на  Националния щаб за защита при бедствия, относно прогнозите за очаквани проливни валежи и наводнения е разпоредено на областните управители да предприемат превантивни мерки по места. В тази връзка в Областна администрация Ямбол е създадена организация за координация между местните власти, Единната спасителна система и областен управител, за вземане на допълнителни превантивни мерки за недопускане или намаляване последиците от наводнения.

При усложнена метеорологична ситуация област Ямбол има готовност за реакции. Към момента обстановката в региона е спокойна. Обявеният за областта предупредителен код е Жълто.

В тази ситуация е необходимо да бъдат прегледани областният и общинските планове за действие при извънредни ситуации. Уточнен е състава на органите за управление и силите за действие. Поискана е информация от общините за наблюдение  на критичните места на реките и язовирите на територията на областта. Следи се прогнозата на НИМХ-БАН за количества валежи.

 

Последна промяна (Понеделник, 03 Юли 2017 13:12)

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна и разговаря  с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Анатолий Анатолиевич Макаров.


alt


На срещата присъстваха и генералният  консул на Руската федерация в гр. Варна Сергей Лукьянчук, към чийто консулски окръг е и Ямбол, съветникът по културните въпроси към Руското посолство Кирил Рънза, аташето по култура Константин Емелин и заместник областният управител на област Ямбол Волен Дичев. Присъствалите на срещата  разговаряха за взаимоотношенията между двете страни в сферата на културата и туризма, образованието.

Последна промяна (Четвъртък, 22 Юни 2017 09:06)

продължава>

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 24 посетителя в сайта