Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ЯМБОЛ,

Днес помним и тачим предводителите и творците на святото дело на Съединението!

Българската история е пропита с важни събития както на бойното поле, така и на политическата сцена. Несъмнено измежду всички тях има едни специални, които разкриват същността на българщината и невероятния устрем на нашите деди по пътя към най-съкровената мечта и национална кауза – националното обединение. Актът на Съединението е именно такъв героичен момент

Само 7 години след Берлинския договор българите изненадват Европа с един акт, противостоящ на интересите на редица други сили: обявяват съединението на Княжество България и Източна Румелия. С право тогавашните вестници наричат Съединението „българското чудо“. В тези съдбовни дни българите от двете страни на Балкана задружно са извикали „Да живее Съединението!“ и са доказали, че можем да разчитаме на собствените си сили, че когато сме единни и стоим на страната на правдата, няма невъзможни неща.

132 години по-късно ние отново сме призвани да отстояваме достойното съществуване и развитие на България в голямото европейско семейство. Да докажем, че ние сме достойна част от това семейство. Днес ни е нужно онова национално самочувствие и политическа зрялост, с които да изведем страната напред. Време е за истинско осъзнаване на завещания ни идеал – „Съединението прави силата”.

Вярвам, че ще продължим да работим за постигането на достойно бъдеще на България. Да бъдем техни достойни следовници и продължители и в съвременния свят на нови предизвикателства и перспективи, е наш дълг и чест!

Честит празник на Съединението!

Димитър Иванов

областен управител

 

 

Последна промяна (Вторник, 05 Септември 2017 09:52)

 

През месец септември  2017 година стартира новата процедура за набиране на кандидати за работа по програма „Старт на кариерата”, а заетостта ще започне от началото на 2018 г. Относно провеждане на процедурата за набиране на кандидати за работа по Програма „Старт на кариерата” Областна администрация Ямбол направи заявка за две работни места.

В рамките на програмата се осигурява работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование. Програмата е финансирана със средства от бюджета на Министерство на труда и социалната политика, съгласно Националния план за действие по заетостта. Младежите се наемат за срок от 9 месеца.

Според възможностите за финансиране на Програмата Областните администрация ще могат да наемат до 2 лица, а общинските администрации до 3-ма млади специалисти.

За настоящата програма Областна администрация Ямбол търси да назначи млад специалист  завършил „Право“ за дирекция Административно правно обслужване, финанси и управление на собствеността и специалист с професионално направление Информатика и компютърни науки; Комуникационна и компютърна техника; Електротехника, електроника и автоматика за дирекция Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост.

„През годините Програма „Старт на кариерата“ се доказа като успешен модел за професионално стартиране на завършили млади специалисти и натрупване на първи административен опит“, коментира областният управител Димитър Иванов. В Областна администрация Ямбол от стартирането на програмата през 2002 година до сега са назначени и работили 35 млади специалисти. Една част от тях са продължили своето професионално развитие в администрацията, други се реализират успешно в други сектори на администрацията и бизнеса.

 

Последна промяна (Сряда, 30 Август 2017 16:36)

 

Един от най-старите църковни храмове на територията на област Ямбол - църквата „Успение Богородично" в село Стефан Караджово , изградена преди 254 години през 1763 г. бе осветена от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий. Гости и миряни посетиха обновения с дарения храм, където според историците е кръстен Стефан Караджа. Дар за храма - икона на "Св.Богородица" направи и областният управител Димитър Иванов. "Нашата вяра има още един дом. Когато ги има такива храмове я има и народната памет и българщината", около това послание се обединиха присъстващите.

Ремонтът включва цялостната подмяна на покрива, тавана и пода на сградата, благоустрояването на двора и изграждането на чешма и на подход към храма.

 

Църквата е с най-ранна датировка 1763г. Тази година е била написана на старата църковна врата. На иконите в църквата личат годините, когато те са дарени, като най-ранната е 1835 г. До входа на църквата е вградена в стената прекрасна паметна плоча на загиналите в двете Балкански войни и Първата световна война от селото.


Последна промяна (Понеделник, 28 Август 2017 16:07)

 

В присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов официално бе открит строителен хипермаркет „АВС“ в Ямбол. Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов бе гост на събитието. Сред гостите бяха и народните представители Волен Сидеров и Юлиян Папашимов, кметовете на на Ямбол и "Тунджа" , Негово високопреосвещенство митрополит Йоаникий, , представители на бизнеса.

Строителният хипермаркет открива 70 нови работни места, подчерта собственикът на “АВС инженеринг” инж. Николай Георгиев.  Хипермаркетът е издигнат през последната година и в построяването му са участвали 120 строители.

„АВС инженеринг“ е изцяло ямболска фирма,   създадена през 1992 г. с основна дейност строителство и търговия със строителни материали.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 55 посетителя в сайта