Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Във връзка със стартирането на Националната кампания „Великден за всеки“, организирана под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова областният управител Георги Чалъков се обърна към кметовете на общини с призив за съпричастност и популяризиране на кампанията.

Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ т.г. отново се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК)

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –

www.redcross.bg

На Интернет платформата AMMADO –

https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

Всички, които имат възможност могат да дарят средства за кампанията като подпомогнат пенсионерите от областта.

 

Последна промяна (Четвъртък, 16 Март 2017 16:10)

 

Подготовката на изборите в област Ямбол протича нормално, това заяви по време на брифинг областният управител Георги Чалъков. В хронологията на мероприятията за подготовка на парламентарните избори предстои дистанционното обучение на ЦИК за членовете на РИК Ямбол. В четвъртък предстои получаването на 127 400 бюлетини за област Ямбол. Към момента няма получени сигнали за нарушения, информира областният управител и потвърди информацията, че изборните протоколи ще бъдат обработвани в зала Диана в Ямбол, както на миналите избори.

 

Последна промяна (Вторник, 14 Март 2017 12:08)

 

След извършен оглед на изграденото временно възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница на територията на област Ямбол областният управител Георги Чалъков коментира пред медии добрите си впечатления от изграденото съоръжение и доброто му състояние. „Направеното съоръжение е добре направено, добър е и пътят покрай него. Проблемът е, че няма средства за неговата поддръжка, а тя е необходима, дори само за почистване на треви“, каза Г. Чалъков. Състоянието на старото съоръжение, изградено от Министерство на отбраната е в по-лошо състояние и там по-големият проблем е, че покрай съоръжението на практика няма път. Затова областният управител смята, че изграждането на полеви път покрай старото съоръжение е належащо. За целта има проект, очаква се съгласуването му от Министерство на финансите.

 

Последна промяна (Вторник, 14 Март 2017 12:06)

 

Областният управител на област Ямбол Георги Чалъков върна за повторно разглеждане решение по т. 1 от дневния ред на заседанието на Общински съвет „Тунджа“, проведено на 27.02.2017г. В изпълнение правомощията на Областния управител по Закона за администрацията е извършен контрол по законосъобразността на решенията, приети на горепосоченото заседание на общинския съвет. Върнатото решение касае приемане на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация относно отразяването на сесии и заседания на ОбС от електронни медии.

Въз основа на установеното от фактическа страна, областния управител счита че Решението по т. 1 е незаконосъобразно, поради неспазване на административно производствените правила за издаване на нормативен акт.

Съображенията за това решение са базирани на това, че Правилникът за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация е нормативен акт по смисъла на чл. 7, ал. 1 от Закона за нормативните актове (ЗНА).

Последна промяна (Вторник, 14 Март 2017 12:07)

продължава>

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 44 посетителя в сайта