HOME
There are no translations available.

Областният управител на област Ямбол в изпълнение на правомощията си по Закона за администрацията и след извършен контрол по законосъобразност на решенията, приети на последното заседание на Общински съвет Ямбол, върна за повторно обсъждане три от тях.

Две от решенията определени като незаконосъобразни /разглеждани като точки 24 и 25 от дневния ред на заседанието/ и върнати за повторно обсъждане със заповеди на Областния управител, се отнасят до отдаване под наем на общински обекти, с продължени срокове на договорите, чрез сключени анекси към тях.

Read more...

 
There are no translations available.

Общият процент заболели учители е 8%, а на учениците 5%. Това са актуалните данни изнесени по време на заседанието на Областния медицински съвет от началника на РУО Ямбол Стойко Стойков. От 1174 общо учители в областта 95 към момента са положителни на ковид или са с грипоподобни симптоми, 35 са по други причини в болнични. От учениците, които са 11 558, със симптоми или положителни са 596. Като цяло ситуацията в училищата на територията на областта е спокойна с изключение на едно училище в Стралджа и 4 в град Ямбол. „Следим постоянно и ежедневно процеса във всяко едно населено място и училище. Ще вземаме локални решения. На този етап ситуацията не ни дава основание да вървим към спиране на учебния процес, особено в начален курс“, каза областният управител Димитър Иванов.

Read more...

 
There are no translations available.

Областният медицински съвет ангажира ръководството на ДКЦ1 Ямбол до понеделник /16.11.20г./ да организира работата на ковид – кабинет в поликлиниката. Това съобщиха областният управител Димитър Иванов и управителят на ДКЦ1 д-р Венцислав Славов след заседанието на съвета.

Read more...

 
There are no translations available.

На брифинг след заседанието на ОМС директорът на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ Ямбол д-р Димитър Рунков съобщи важна за гражданите на Ямбол и областта новина свързана с изграждането на новия комплекс на болница. На 6 ноември областната болница е получила първият транш от средства, определени за 2020 г. за стартиране на процедурата.

Last Updated (Wednesday, 11 November 2020 10:47)

Read more...

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 107 guests online