HOME
There are no translations available.

Актуална информация за област Ямбол към 8 часа.
На територията на област Ямбол НЯМА ЗАТВОРЕНИ ПЪТИЩА от републиканската пътна мрежа, по информация на оперативния дежурен.
Товарните автомобили се движат през Петолъчката - Ямбол - Елхово - Средец - Бургас.
Затворен за движение е пътя Каменец - Камен връх.
Към този момент няма населени места без ток и вода.
Пътувайте внимателно, съобразявайки се със зимните условия!

 
There are no translations available.

Към 9 часа на територията на областта ЗАТВОРЕНИ за движение са пътищата: Победа - Калчево - Челник; Средец - Войника - Тамарино и Средец - Голямо крушево. Връзката към Бургас е АМ "Тракия", която вече е отворена.
Без електрозахранване в областта са селата Победа, Калчево, Челник, Безмер. Без вода, поради липса на ток е и село Козарево. Аварирал трафопост остави 1/3 от Кабиле без електричество. В Ямбол ул. "Ормана" /Индустриална зона/ е без ток поради проблем с далекопровод. Екипите на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите.

 
There are no translations available.

Н.Пр. Джан Хайджоу, посланик на Китайската народна република в Р България пристигна на първото си официално посещение в област Ямбол, информират от пресцентъра на Областната администрация. Н.Пр. прави първата си визита в нашата област по покана на областния управител Димитър Иванов.

Първата протоколна среща  с областния управител и неговия политически екип се проведе в Областна администрация Ямбол. „За мен е чест и радост да ви посрещна и приветствам с добре дошъл в Ямбол и да изразя моето DSC_1429 - Copyуважение и приятелско отношение“, каза Димитър Иванов. И още: „Ние сме млад екип и имаме желание да работим и развиваме добрите отношение и бъдещо сътрудничество между нас като държави и региони“.

От своя страна посланикът на КНР благодари сърдечно за поканата и гостоприемството. Н.Пр. още в първите си думи подчерта, че Ямбол и региона имат потенциал, защото имат стратегическо място и възможности за развитие на индустрия, земеделие и туризъм. Посланик Хайджоу е в България от година и половина и категорично смята, че и двете страни трябва да намираме повече пресечни точки за развитие и е важно взаимно да рекламираме DSC_1430 - Copyбългарския и китайски потенциал.

Н.Пр. посланик Хайджоу очаква с нетърпение и утрешната среща с кметовете на петте общини. „С нетърпение искам да чуя какво предлагат отделните общини като възможности и какъв е техният потенциал за сътрудничество“.

Основните сфери, в които бихме могли да си сътрудничим, според посланика на КНР са земеделието, животновъдството, преработвателната промишленост, инфраструктура, туризъм и култура.

DSC_1447Областният управител и Посланикът на КНР след разговора си размениха подаръци. Традиционни български сувенири и продукти на производители от региона дари Димитър Иванов, а традиционен сувенир с китайски цветя, символизиращи просперитета Н.Пр. подари на областния управител.

Във втория ден от посещението на посланика на КНР, областният управител ще има възможността да му покаже различни производства и перспективен бизнес в областта. Забележителни културни и исторически артефакти също ще са в полезрението на гостите.

 
There are no translations available.

Шанс за малките общини в областта!
Държавата работи за създаване на фонд за финансиране на водопроводни проекти в малките общини, това съобщи в Ямбол зам-.министър Малина Крумова. Тя бе в областта по покана на областния управител Димитър Иванов и се срещна с кметовете на петте общини.
Със закона за ВиК ще се формира фонд с национални средства, за по-малките общини, които не могат да се възползват от проектите за подобряване на водопроводната и канализационна мрежа по ОП „Околна среда”, каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова. Ако след лятната ваканция на парламента закона бъде приет, е възможно до края на годината да бъде формиран такъв фонд и да започне да функционира.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 299 guests online