HOME
There are no translations available.

Н.Пр. Джан Хайджоу, посланик на Китайската народна република в Р България пристигна на първото си официално посещение в област Ямбол, информират от пресцентъра на Областната администрация. Н.Пр. прави първата си визита в нашата област по покана на областния управител Димитър Иванов.

Първата протоколна среща  с областния управител и неговия политически екип се проведе в Областна администрация Ямбол. „За мен е чест и радост да ви посрещна и приветствам с добре дошъл в Ямбол и да изразя моето DSC_1429 - Copyуважение и приятелско отношение“, каза Димитър Иванов. И още: „Ние сме млад екип и имаме желание да работим и развиваме добрите отношение и бъдещо сътрудничество между нас като държави и региони“.

От своя страна посланикът на КНР благодари сърдечно за поканата и гостоприемството. Н.Пр. още в първите си думи подчерта, че Ямбол и региона имат потенциал, защото имат стратегическо място и възможности за развитие на индустрия, земеделие и туризъм. Посланик Хайджоу е в България от година и половина и категорично смята, че и двете страни трябва да намираме повече пресечни точки за развитие и е важно взаимно да рекламираме DSC_1430 - Copyбългарския и китайски потенциал.

Н.Пр. посланик Хайджоу очаква с нетърпение и утрешната среща с кметовете на петте общини. „С нетърпение искам да чуя какво предлагат отделните общини като възможности и какъв е техният потенциал за сътрудничество“.

Основните сфери, в които бихме могли да си сътрудничим, според посланика на КНР са земеделието, животновъдството, преработвателната промишленост, инфраструктура, туризъм и култура.

DSC_1447Областният управител и Посланикът на КНР след разговора си размениха подаръци. Традиционни български сувенири и продукти на производители от региона дари Димитър Иванов, а традиционен сувенир с китайски цветя, символизиращи просперитета Н.Пр. подари на областния управител.

Във втория ден от посещението на посланика на КНР, областният управител ще има възможността да му покаже различни производства и перспективен бизнес в областта. Забележителни културни и исторически артефакти също ще са в полезрението на гостите.

 
There are no translations available.

Шанс за малките общини в областта!
Държавата работи за създаване на фонд за финансиране на водопроводни проекти в малките общини, това съобщи в Ямбол зам-.министър Малина Крумова. Тя бе в областта по покана на областния управител Димитър Иванов и се срещна с кметовете на петте общини.
Със закона за ВиК ще се формира фонд с национални средства, за по-малките общини, които не могат да се възползват от проектите за подобряване на водопроводната и канализационна мрежа по ОП „Околна среда”, каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова. Ако след лятната ваканция на парламента закона бъде приет, е възможно до края на годината да бъде формиран такъв фонд и да започне да функционира.

 
There are no translations available.

Да си припомним заветите на Левски днес, когато отбелязваме 145 години от смъртта му, това призова областния управител Димитър Иванов по време на поднасянето на цветя пред барелефа на Апостола в Ямбол.
Ето и един от безсмъртните завети на Левски: За Отечеството работя, байо! Кажи ми ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.

 

 
There are no translations available.

По покана на областния управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов на посещение в област Ямбол пристига посланикът на Китайската народна република в Р България Н.Пр. Джан Хайджоу.

По време на визитата Н.Пр. Джан Хайджоу ще се срещне и разговаря, както с областния управител и неговия политически екип, така и с кметовете и представители на местната власт от петте общини на областта. Откриване на възможности за установяване на партньорски отношения между нашия регион и провинции от Китай, това е една от целите, който си поставя областния управител.  Икономика, инвестиции, култура, туризъм, земеделие, това са част от темите, които ще бъдат обсъдени и секторите, в които ще се търсят пресечни точки и партньорства по време на срещите и разговорите с местните власти.

Н.Пр. посланикът на КНР Джан Хайджоу ще има удоволствието да се запознае и с народните традиции и обичаи на региона, свързани с кукерите и участва в откриването на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“.

 

Last Updated (Monday, 19 February 2018 16:03)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 116 guests online