HOME
There are no translations available.

Заместник-министър Красимир Ципов откри обновената сграда на Районно управление - Елхово. Сградата е изцяло реновирана, Сградата на полицейското управление е от 1950 години и не е виждало ремонт до сега. Ремонтът сега е благодарение на община Елхово, която включи сградата в проект по ОП "Региони в растеж". От началото на мандата на правителството това е поредната обновена сграда на полицейско управление, която откриваме, каза заместник-министърът на МВР. С това изпълняваме ангажиментите, които сме поели в управленската програма на правителството. Полагаме всички необходими усилия, за да осигурим нормални условия на работа на полицаите, за да има ефективни резултати и от ваша страна, каза Красимир Ципов пред полицейските служители. На тържествената церемония присъстваха още кметът на община Елхово Петър Киров, областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, кметът на Ямбол Георги Славов, директорът на ОД на МВР - Ямбол старши комисар Генчо Иванов и др.

 
There are no translations available.

Областната транспортна комисия  промени маршрутното разписание по линия София – Стралджа и Стралджа – София, част от републиканската транспортна схема. Промяната е поискана от кмета на община Стралджа Атанас Киров. Тя е свързана с по-голямата скорост, която позволява движението по автомагистрала „Тракия“ и с увеличаването на допустимата средна техническа скорост на движението на автобусите. Това води до  промяна в часа на пристигане на автобусите до крайните точки и съответно до исканата промяна на разписанието. Областната транспортна комисия съгласуваха промяната в маршрутните разписания и така часът на пристигане на автобуса в София се променя от 9.35 ч. на 7.55 ч. и часът на пристигане в Стралджа от 21.20 ч. на 19.45 ч., съответно часът на пристигане в София от 12.35 ч. става 10.45 ч. и часът на пристигане в Стралджа от 23.35 ч. става 21.45 ч. Решението следва да бъде одобрено в Министерство на транспорта, за да влезе в сила.

 

Last Updated (Wednesday, 20 December 2017 10:32)

 
There are no translations available.

В град Елхово в изпълнение на Комуникационната стратегия на страната ни във връзка с предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, по инициатива на Областна администрация Ямбол се проведе среща с основен акцент популяризиране на 10-годишното ни членство в ЕС и предстоящото Председателство на Съвета на ЕС, което ще стартира от началото на идната година.

Консенсус, конкурентноспособност, кохезия – трите приоритета на българското председателство на Съвета на ЕС бяха в основата на днешната дискусия в Елхово.

 

Срещата се проведе в новооткритата зала Елхово и на нея присъства г-н Димитър Иванов – областен управител на област Ямбол, г-н Николай Тончев – председател на ОбС-Елхово, г-н Петър Киров – кмет на Община Елхово, г-н Волен Дичев, заместник областен управител, общински съветници от ОбС-Елхово, ръководители на различни звена, жители и гости на Елхово.

Началото на срещата бе дадено от Вокална група Надежда, към ДГ "Надежда" – Елхово, чиито изпълнения приповдигнаха настроението в залата.

Димитър Иванов приветства присъстващите и добави, че Община Елхово е от положителните примери в областта по отношение на привличане на европейски средства и видима промяна на визията и живота в населените места.

Презентация посветена на 10 години България в Европейския съюз, както и на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз представи Волен Дичев.

По време на срещата кметът на община Елхово Петър Киров сподели, че постигнатите резултати в сферата на образованието, социалните услуги, инфраструктурата са и в следствие на съпричастността на партньорите ни в ЕС, чрез програмите, които осигуряват това финансиране.

„В нашата община няма населено място, в което да не са вложени европейски средства“, каза кметът на Елхово Петър Киров. За 10 години в ЕС постигнатото не е малко, очакването е от европейската солидарност в новия програмен период в общината да влязат още повече средства.

Целта на всички събития е, широката общественост да бъде информирана за ползите на България от членството в ЕС, да се провокира интереса на гражданите от различните населени места към темите, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г., както и да се изградят механизми за ефективно партньорство на институции, организации и граждани за постигането на общонационални цели.

 

Last Updated (Wednesday, 29 November 2017 10:17)

 
There are no translations available.

Среща с децата на Стефан Караджово, с активните хора на Боляровското село и с възрастните хора организира областен управител на област Ямбол във връзка с предстоящото Председателство на Съвета на ЕС.

Мястото бе не случайно избрано, защото почитта към миналото, паметта за нашите национални герои и пазенето на традициите ни са това, което ни прави значими и в Европа. В началото на събитието малки и големи се поклониха пред паметника на Стефан Караджа. Последва откровен разговор за Европа, за нас като част от ЕС и за това което искаме да ни се случи като част от европейската общност. Разбира се и тук имаше прекрасен концерт на децата от едноименното училище и на фолклорни групи от читалището.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 127 guests online