HOME
There are no translations available.

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МИР И ЛЮБОВ В СЕМЕЙСТВАТА, ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ НА СТРАНАТА НИ!

 

ДИМИТЪР ИВАНОВ

Областен управител на област Ямбол

 

 
There are no translations available.

„Лидл България", „АВС инженеринг-Н“ и „Севина ЛТД“ са победителите в трите категории на областния конкурс

Конкурсът „Инвеститор на годината” 2017 година се проведе за дванадесета поредна година в област Ямбол. Конкурсът популяризира фирмите и организациите с принос към икономиката на област Ямбол и социално-икономическото развитие на региона.

Победителите в трите категории на конкурса Инвеститор на годината през 2017 година са:

В категория „Малки предприятия“ фирма „Севина ЛТД ЕООД. Фирма „Севина“ работи в сферата на производство и търговия с платове и суровини. Фирмата печели наградата в тази категория с направената инвестиция в откриване на нови производства на платове и реконструкция на сгради, машини и технологии. Инвестицията е за 1 525 000 лв. Новоразкритите работни места са 20.

В категория „Средни предприятия“ победител е „АВС инженеринг-Н“ ООД. През настоящата година фирмата отвори нов строителен хипермаркет в Ямбол, с което затвърди разбирането за добър местен бизнес. Направената нова инвестиция  на фирма АВС инженеринг е на стойност 2 922 831 лв. в изграждане на хипермаркет. 720 хил.лв. за внедряване на нови технологии и продукти. Фирмата инвестира в обучението на квалифициран персонал и разкри нови 109 работни места.

Инвеститор на годината 2017 в категория „Големи предприятия“ е „Лидл България“. Лидл България получава това отличието заради вложените 80 млн. лв. инвестиция в базата, заради допълнителните 1,5 млн. лв. във важни за района и местната общност проекти, заради инвестицията в човешки капитал и разкритите 150 работни места.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов в приветствието си към  гостите отбеляза, че тази година беше добра от към инвестиции за област Ямбол, доказват го всички номинирани и наградени. И това е само част от успешно работещия бизнес в Ямбол и региона. Убеден съм, успешни инициативи ще има и през следващата година и област Ямбол ще е отново привлекателно място за инвестиции”.

Всички номинирани тази година фирми са:

В категория „ Малки  предприятия”:

  • ДИСКРЕТ ЕООД
  • НЕВАДА 63 ЕООД
  • ВИТАГРЕЙН БГ АД
  • СЕВИНА ЛТД ЕООД

В категория „ Средни  предприятия”:

  • АВС ИНЖЕНЕРИНГ – Н ООД
  • АГРО КЕПИТЪЛ 2011 ЕООД
  • ПРИМАТЕКС ООД
  • ПРАКТИКЕР РИТЕЙЛ ЕООД

В категория „ Големи предприятия” :

  • ВИДЕНОВ ГРУП ООД
  • ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД

 

За първи път тази година по инициатива на областния управител бе дадена и нова специална награда в категория „Социална инвестиция“. Погледът тук е насочен посока на корпоративната социална отговорност. Идеята е да се обърнем внимание на фирми и обществени организации в областта реализирали проекти и инициативи, които променят цялостната обществена и инвестиционна среда и оказват положителен ефект за обществото, било в подкрепа на младите хора, на семейства, на нуждаещи се… Първите отличени в категория „Социална инвестиция“ са „Палфингер Продукционстехник България“ и Български червен кръст Ямбол. Два примера на социално активни и отговорни организации, чийто пример и дейност водят до нов устойчив социален модел на взаимоотношение между държавна власт, местна власт и бизнес.

В навечерието на светлите коледни празници поздрав към областния управител и всички гости на церемонията отправиха най-малките коледарчета от детска градина „Пламъче“.

С пожелание за още добри инвестиции, инвеститори и повече социално значими проекти в област Ямбол през 2018 година, областният управител Димитър Иванов закри церемонията по награждаване на отличените фирми и организации.

 

Last Updated (Friday, 22 December 2017 11:33)

 
There are no translations available.

Заместник-министър Красимир Ципов откри обновената сграда на Районно управление - Елхово. Сградата е изцяло реновирана, Сградата на полицейското управление е от 1950 години и не е виждало ремонт до сега. Ремонтът сега е благодарение на община Елхово, която включи сградата в проект по ОП "Региони в растеж". От началото на мандата на правителството това е поредната обновена сграда на полицейско управление, която откриваме, каза заместник-министърът на МВР. С това изпълняваме ангажиментите, които сме поели в управленската програма на правителството. Полагаме всички необходими усилия, за да осигурим нормални условия на работа на полицаите, за да има ефективни резултати и от ваша страна, каза Красимир Ципов пред полицейските служители. На тържествената церемония присъстваха още кметът на община Елхово Петър Киров, областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, кметът на Ямбол Георги Славов, директорът на ОД на МВР - Ямбол старши комисар Генчо Иванов и др.

 
There are no translations available.

Областната транспортна комисия  промени маршрутното разписание по линия София – Стралджа и Стралджа – София, част от републиканската транспортна схема. Промяната е поискана от кмета на община Стралджа Атанас Киров. Тя е свързана с по-голямата скорост, която позволява движението по автомагистрала „Тракия“ и с увеличаването на допустимата средна техническа скорост на движението на автобусите. Това води до  промяна в часа на пристигане на автобусите до крайните точки и съответно до исканата промяна на разписанието. Областната транспортна комисия съгласуваха промяната в маршрутните разписания и така часът на пристигане на автобуса в София се променя от 9.35 ч. на 7.55 ч. и часът на пристигане в Стралджа от 21.20 ч. на 19.45 ч., съответно часът на пристигане в София от 12.35 ч. става 10.45 ч. и часът на пристигане в Стралджа от 23.35 ч. става 21.45 ч. Решението следва да бъде одобрено в Министерство на транспорта, за да влезе в сила.

 

Last Updated (Wednesday, 20 December 2017 10:32)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 39 guests online