HOME
There are no translations available.

Народният представител Волен Сидеров, областният управител Димитър Иванов и кметът на община Стралджа Атанас Киров прерязаха лентата на ремонтирания път в града.

Няколко десетилетия 4 километровия участък минаващ през града не е ремонтиран, а в последните години е в окаяно състояние. Това е от първите реализирани обещания в региона. Народният представител и областният управител подчертаха бързата реакция на министъра на регионалното развитие Николай Нанков, осигурените средства от държавния бюджет и бързо реализиран ремонт.

От новия вид на пътя най-щастливи са стралджанци, които от години искат ремонт на пътя.

"Когато от нашите съвместни усилия има резултат се чувствам щастлив", каза пред медиите Волен Сидеров.

Last Updated (Wednesday, 15 November 2017 14:50)

 
There are no translations available.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов изпрати мотивирано становище до Министерство на регионалното развитие и благоустройството с искане намиращите се в с. Маломир два жилищни блока, частна държавна собственост да бъдат прехвърлени в собственост на община „Тунджа“.

Процедурата бе задействана след разговор с кмета на село Маломир  и изразено желание от страна на община „Тунджа“ да придобие имотите за социални нужди или за осигуряване на места за временно настаняване на пострадали при възникнали природни бедствия. Желанието на общината е подкрепено с решение на Общински съвет „Тунджа“.

Областният управител също е изразил положително становище общината да придобие намиращите се в Маломир 24 апартамента. С оглед защита на държавния интерес бяха разгледани различни варианти и възможности за разпореждане с имотите държавна собственост, но областният управител счете за целесъобразно да бъдат предоставени от МС безвъзмездно на община „Тунджа“.

На основание Закона за държавната собственост, със заповед на областния управител на област Ямбол, правото на управление върху имотите бе отнето преди това от Министерство на отбраната, като имоти с отпаднала необходимост.

 

Last Updated (Tuesday, 14 November 2017 13:01)

 
There are no translations available.

Областният координационен механизъм по деинституционализация /ОКМД/ се събра на свое заседание в нов състав, с нов председател и нови координатори.

От 2015 година на територията на област Ямбол Областният механизъм по деинституционализация действа и се изпълнява съвместно и в тясно сътрудничество с неправителствената организация „Надежда и домове за децата“ и във връзка с изпълнението на Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в РБ“, Актуализиран план за действие 2016-2020 .

Новият председател на ОКМД е главният секретар на Областна администрация Ямбол Павлина Пенева, новите координатори на „Надежда и домове за децата“ за област Ямбол са Марина Великова и Гергана Атанасова.

На днешното заседание присъства и програмния координатор на „Надежда и домове за децата“ клон България Боряна Климентинова, която подчерта добрата свършена работа по механизма и модела по който продължава дейността насочена към деца от 0 до 3 години.

Решаването на конкретни казуси, подкрепата за деца и семейства, реинтеграция… са част от целите на областния механизъм.

Членовете на ОКМД се запознаха с приемната грижа, такава каквато е към момента на областно ниво. 31 са приемните семейства в областта. Това, което се очаква е до края на 2018 г. дома за деца от 0 до 3 години да бъде закрит. „Такива деца не трябва да бъдат в домове и за това работим всички ние“, каза още Б. Климентинова.

 

Last Updated (Tuesday, 14 November 2017 12:58)

 
There are no translations available.

На Архангеловден празнува Община Стралджа.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и заместник областния управител Христо Колев бяха гости на празника.Домакинът на празника кметът на Стралджа Атанас Киров се обърна емоционално към гражданите на Стралджа.

Проявите, посветени на празника, започнаха с празнична литургия и благодарствен молебен в църквата „Св.Архангел Михаил”. Празникът на Стралджа се пренесе на площада, където тържествено бяха издигнати знамената на Република България, на общината и на ЕС, а Духов оркестър Ямбол отправи поздрав към жителите на общината.

Жители и гости на Стралджа се поклониха пред паметника на загиналите на свободата на страната ни стралджанци.

След което започна тържествения концерт на народна композиция „Българска китка“ на площад „Демокрация“.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Who is here?
We have 95 guests online