Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

Заместник областните управители на област Ямбол Христо Колев и Волен Дичев се поклониха пред паметника на Джон Атанасов в с. Бояджик.

На 4 октомври се навършват 114 години от рождението на "бащата на компютъра" Джон Атанасов.

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна с ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. Повод за посещението на г-н Златев в област Ямбол е организираното информационно събитие съвместно от Европейски информационен център Европа Директно Стара Загора и Велико Търново, и ЯТПП за Плана за инвестиции на Европа.

В предварителния разговор областният управител и ръководителя на Представителството на ЕК в България обсъдиха подготовката за бъдещото Председателството на Съвета на ЕС, конкретните ангажименти и инициативи на местно ниво.

Пред медии и обществени институции г-н Златев направи равносметка на 10 годишното ни членство в ЕС и развитието на европейската политика. „Очаквам едно успешно председателство. Спокоен съм ще се справим добре“, категоричен бе Огнян Златев.

„Всички сме свидетели как регионите промениха облика си благодарение на европейската солидарност. Инвестиции в пътища, социална инфраструктура, иновации… това са все европейски средства, които влязоха и промениха нашите населени места. Тези промени нямаше как да се случат в общините със средства от техните бюджети“, каза областният управител по време на дискусията и подчерта, „евроскептицизмът няма място на наша територия“.

Поредицата от мероприятие предхождащи Председателството на България, на територията на област Ямбол ще стартират до десет дни информира областният управител Димитър Иванов.

 

Последна промяна (Четвъртък, 28 Септември 2017 14:24)

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна с капитан Кортни Пейс, ръководител на екип „Граждански дейности“ към американската мисия на военен полигон „Ново село“. В срещата участие взеха и Робърт Рицеман, Брадли Робънсън от отдел „Граждански дейности“ и заместник областните управители Волен Дичев и Христо Колев.

Мисията на капитан Пейс приключва следващата седмица и тя изрази добрите си чувства и впечатления, с които напуска нашата страна и желанието си следващата година отново да бъде на мисия в България. Областният управител от своя страна изказа благодарност за работата на капитан Пейс и нейния екип и изрази очакването социалните проекти и инициативи на американската мисия да продължат със същата ефективност и в бъдеще. „Добрите отношения, които сме създали между нас като ръководители, се отразяват и на хората и се оценяват от нашето население. Затова бихме искали да продължим да си партнираме“, сподели областният управител. Със съдействието, финансирането и труда на американската мисия на военен полигон „Ново село“ през годините в близки до базата населени места от областта бяха направени малки проекти, с голяма стойност за местното население.


„За мен е чест да бъда в страната ви. Тук установих нови приятелства и почувствах доброто отношение на местните хора към нас“, каза капитан Пейс. Димитър Иванов подкрепи мнението, че в тази тежка международна обстановка, доверието между хората е това, което може да прави нещата по-добри.

Капитан Пейс сподели някой бъдещи идеи за социални проекти, които иска да реализира, включително и на територията на Област Ямбол при следващата си мисия през пролетта на 2018 година. „Районът ни е малък, но стратегически и се надяваме на подкрепа от ваша страна по различни инициативи и в сладващия ви мандат“, каза в края на срещата областният управител Димитър Иванов.

 

Последна промяна (Четвъртък, 28 Септември 2017 14:26)

 

Тържествено беше осветена Арменската апостолическа православна църква „Сурп Агоп“ в Ямбол. Ритуалът по осветяването беше извършен от Архиепископ Езрас Нерсисян, втори по ранг в църковната йерархия и брат на Католикоса на всички арменци Карекин II.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов бе гост на освещаването. Сред останалите гости бяха вицепрезидентът на РБ,  извънредния и пълномощен посланик на Армения, почетния консул на Армения в България, народни представители, кметът на Ямбол, видни арменци. Церемонията събра и стотици арменци от страната и чужбина.

 

DSC02745

Арменската църква в Ямбол е 13-та поред в страната и е последната осветявата от почти цял век. Градежът й продължи 18 години. Началото е поставено през далечната 1999 г. с искане до ОбС за предоставяне на терен, върху който да бъде изграден храма. Следват три години в очакване и, когато най-после предложението е гласувано, арменската общност в Ямбол получава терен от 1050 кв.м., който се намира в широкия център на града. Следват още няколко години на безпаричие и бюрокрация. Дългоочакваната първа копка на храма е на 16. 12. 2006 г. Две години по-късно – 13.12.2008 г., според канона на Арменската апостолическа православна църква в основите на храма са положени 16-те свещени камъка. Ритуалът води архиепископ Дирайр Мардигян, духовен водач на арменсите от Румъния и България. Основен спомоществовател на арменската църква „Сурп Агоп” и двигател на съграждането и е Соня Аршавир, председател на Църковното настоятелство в Ямбол и член на Епархийския съвет.

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 92 посетителя в сайта