Търсене
Вход потребителиНАЧАЛО

От днес храмът „Св. Пророк Илия“ в село Дражево е осветен.Лично сливенският митрополит Йоаникий отслужи Божествена златоустова света литургия за освещаване храма на Свети пророк Илия.  Градежът на църквата започна 2007  година, като в строителството с дарения участваха бивши и настоящи жители на селото,  Агенцията по вероизповеданията, общината.

„Да градим църкви и храмове е наш патриотичен и християнски дълг, защото вярата е един от най-важните стожери на българщината", каза областният управител на област Ямбол Димитър Иванов след края на литургията. Кметът на Дражево Дяко Дяков сподели, че това е паметен ден в историята на селото, защото селото за пръв път има своя църква.

Икона на Възкресението Христово дари областният управител Димитър Иванов на новоосветената църква в Дражево.

Последна промяна (Четвъртък, 20 Юли 2017 14:55)

 

54 са проверените до момента язовири на територията на област Ямбол от Комисията за обследване на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях. Това стана ясно на брифинг на областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, заместник областния управител Волен Дичев и председателя на комисията инж. Любомир Христов.

Област Ямбол е от областите с най-много язовири. Проверките на техническото и експлоатационно състояние на язовирите стартираха от община „Тунджа“, която по данни на ДАМТН /Държавната агенция метеорологичен и технически надзор/ има 131 язовира. По наредбата собственика трябва да осигури оператор за всеки от язовирите. В случая община „Тунджа“ има определен оператор само за 69 от язовирите.


Първите констатации на експертите пред медиите представи заместник областния управител Волен Дичев. „При първите проверки Комисията се сблъсква със сериозни проблеми на язовирите и водните обекти. Свидетели сме на не добро стопанисване на язовирите. В продължение на 40-50 години не се е правило необходимото и достатъчно за доброто им експлоатационно състояние“.

Волен Дичев очерта и основните проблеми, които се констатират при повечето от проверените обекти:

- Множеството язовири са обрасли с дървета и храсти язовирни стени, което води до затруднен или невъзможен достъп до основния изпускател;

- Намалената проводимост на преливните съоръжения, което води до опасно повишение на водното ниво в язовира. Има случаи на самоделни бетонни „преливници”. По такъв начин ползвателя задържа по-високо водно ниво, което води до преливане на язовира;

- На почти всички посетени язовири основните изпускатели не могат да се проверят дали работят. Има такива с повредени или затрупани с наноси входни шахти и решетки;

- Не се спазва изискването на Наредбата собственикът на язовира да поддържа проводимостта на речното корито на отстояние 500 м след язовира;

- За язовирите, които не са били в списъка с потенциално опасни обекти, няма планове за действие в аварийни ситуации.

Последна промяна (Сряда, 19 Юли 2017 12:02)

продължава>

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов взе участие в кръгла маса на тема: "Доброволните формирования - от цел към реалност", организирана от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР.

На кръглата маса участие  взе министъра на вътрешните работи Валентин Радев и председателя на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов .

През 2013 г. бе поставено началото по изпълнението на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита от пожари, бедствия и други ситуации в РБ - 2012 -2020г."

Целта на настоящото събиране е да се види до къде е стигнала работата по сформиране на тези формирования и се начертаят следващи стъпки.

Доклад по темата изнесе директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов.

Последна промяна (Сряда, 19 Юли 2017 12:00)

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов проведе станалата вече традиционна информационна среща с ръководството на EVN България. В разговора участие взеха председателят на Управителния съвет на EVN България Робърт Дик, членовете на УС на електроразпределителното дружество опериращо на територията на нашата област Калина Трифонова и Константин Величков, и заместник областните управители Волен Дичев и Христо Колев.

Близо 8 млн. лв. са инвестициите, които EVN ще направи в област Ямбол до края на 2017 година, подчерта г-н Робърт Дик. Като за периода в който действа дружеството, от 2005г. до края на месец май 2017г. инвестициите са в размер на 53,9 млн. лв. и са за 660 км нови електропроводи и 73 нови ТП и ВС. Новото, което предстои да бъде въведено и в Ямбол е изграждане на система за дистанционно отчитане на битови електромери. Това, според г-н Константин Величков, дава вече много добри резултати в други области, като по – нисък технологичен разход, решение при липса на достъп до електромер, в подкрепа на либерализацията, висока разкриваемост при манипулации. Целта на дружеството за периода е развитие на мрежата и  повишаване сигурността на захранване, намаляване на технологичните загуби, и изнасяне меренето на границата на собственост. Заложени са изграждане на 5 нови трафопоста, нови електропроводи. Калина Трифонова запозна ръководството на Областна администрация с течащият процес на либерализация на пазара на електроенергия и стъпките, които дружеството е предприело. Над 74% от потреблението на бизнеса на територията на EVN е на свободния пазар, казаха гостите, като подчертаха че изцяло подкрепят политиката на правителството за либерализация на пазара.

По време на срещата областният управител Димитър Иванов постави проблема със зачестилите случаи и сигнали за ниско напрежение на електрозахранването на територията на община Стралджа. „Има сигнали за населени места, където имаме случай, в които напрежението пада, електроуреди се изключват и това създава проблем за гражданите. За нас е важно този проблем да бъде изяснен и разрешен. Ако става дума за проблем идващ от мощностите на фотоволтаиците да вземете необходимите мерки“, каза областният управител. Проблемът ще бъде разрешен, бе категоричният отговор на висшето ръководство на EVN България. Константин Величков подчерта, че мониторинг на напрежението се прави ежедневно в цялата област и дружеството ще обърне специално внимание на тези сигнали, както и ще направи необходимото за защита на гражданите.

 

Последна промяна (Сряда, 12 Юли 2017 16:41)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Анкета
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?
 
Кой e тук?
В момента има 97 посетителя в сайта