Търсене
Вход потребителиОбластният управител на област Ямбол Димитър Иванов и комисар Йордан Събев директор на Регионалната дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» Ямбол връчиха наградите на отличилите се в областния етап от Международния конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” на церемония в залата на Областна администрация Ямбол. 
Конкурсът „С очите си видях бедата” се организира от ГДПБЗН – МВР с партньорството на Министерство на образованието и науката и Националният дворец на децата.


Областният управител Димитър Иванов осигури и връчи наградите на шестте деца и младежи отличени с първо място в конкурса.


Според регламента участниците се състезават в четири категории, като във всяка от категориите отличията се присъждат в три възрастови групи: първа – от 6 до 9 години, втора – от 10 до 14 години и трета – от 15 до 18 години.


Конкурсът цели със средствата на изобразителното изкуство и познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб да се пресъздадат способите за защита и самозащита и действията на Единната спасителна система. Да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя. Да се възпита съпричастност към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда, както и да насърчи развитието и реализацията на проявени творчески заложби при децата и учениците.
Отличени бяха 20 деца от 6 до 18 години.


 

Последна промяна (Събота, 17 Септември 2016 12:37)