Търсене
Вход потребителиНа 6 ноември 2016г. /неделя/ се провеждат избори за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум. Във връзка с това е приет Оперативен план за организацията на работата в деня на изборите.

Областна администрация Ямбол подпомага технически цялостната работа по организиране и провеждане на изборите. За по-добрата организация на работата в изборната нощ и удобство на членовете на избирателните комисии, предаването на протоколите ще става в зала „Диана“ в град Ямбол. Областна администрация организира процеса така, че работата на комисиите, които предават и приемат протоколите да е в добра организация и ред. В залата има организирани работни места за членовете на РИК, места за изчакване и работни места за Информационно обслужване, които обработват резултатите от гласуването. Органите на полицията осъществяват контрол в транспортирането на протоколите и в охраната на залата. Има създадена цялостна организация и на движението около залата.

Гласуването в изборния ден започва в 7.00 часа и завършва в 20.00 часа. Краят на изборния ден се обявява от ЦИК. В област Ямбол се провежда и машинно гласуване в 14 секции – 11 в Ямбол и 3 в Стралджа.

В изборния ден в сградата на Областна администрация Ямбол ще има дежурства на служители на администрацията, които ще подпомагат технически процеса.

Информация за хода на изборния ден ще бъде предоставяна на медиите регулярно от председателя на РИК, на място в организирания за това Информационен център във фоайето на Областна администрация Ямбол в следните часове: 8.30 часа; 10.45 часа; 13.45 часа; 17.30 часа. Информация след 20.30 часа за края на изборния ден - на посочен електронен адрес от медиите.

При стартиране процеса на обработване на протоколи междинни числови данни от въведените до момента данни на СИК се публикуват на всеки час на страницата на РИК по секции и населени места. Тази информация се публикува и на страницата на ЦИК.

Последна промяна (Петък, 04 Ноември 2016 12:55)