Търсене
Вход потребителиОбластният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна и разговаря  с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Анатолий Анатолиевич Макаров.


alt


На срещата присъстваха и генералният  консул на Руската федерация в гр. Варна Сергей Лукьянчук, към чийто консулски окръг е и Ямбол, съветникът по културните въпроси към Руското посолство Кирил Рънза, аташето по култура Константин Емелин и заместник областният управител на област Ямбол Волен Дичев. Присъствалите на срещата  разговаряха за взаимоотношенията между двете страни в сферата на културата и туризма, образованието.

 

alt


Анатолий Макаров посещава Ямбол за първи път. Той сподели пред областния управител, че се чувства много комфортно в нашата страна и срещите, които досега е провел в българските градове са преминали в духа на доброто и ползотворно сътрудничество.
Областният управител Димитър Иванов представи област Ямбол като интересна туристическа дeстинация, допълваща морския и планински туризъм.
По време на срещата бяха обсъдени възможностите за осъществяване на културни връзки, икономическо сътрудничество и образователен обмен.
Посланик Анатолий Макаров благодари на Димитър Иванов за гостоприемството и топлото посрещане, и изрази убедеността си, че тази визита ще доведе до засилване на сътрудничеството с област Ямбол.

Последна промяна (Четвъртък, 22 Юни 2017 07:06)