Търсене
Вход потребителиС изграждането на газовия участък Лозенец – Недялско капацитетът на транзитния газопровод за Турция ще достигне от 14 до 15,7 млрд. кубически метра газ, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, инспектира проекта. Предвижда се обектът да бъде завършен през 2018 година.

На инспекцията присъстваха и заместник областните управители на област Ямбол Волен Дичев и Христо Колев.

Край Ямбол премиерът коментира „Доволен съм, че догодина по това време ще имаме към газовия хъб газови връзки и в двете посоки“. Подчерта и активната работа по интерконекторите със Сърбия и Гърция. По думите му реверсивните връзки се строят и се създава възможност в европейския газов хъб да постъпва газ от различни източници - азерски, руски, втечнен газ, газ от Румъния и други.

„Вижда се разликата между заварката по Южен поток, която беше правена преди време и това, което се строи в момента“, каза още премиерът Борисов. „Говореха как са подписали с Азербайджан за огромни количества газ. Но той не може да дойде по въздуха. Така че, сега, това, което те пожелателно правеха, ние на практика правим възможно“, добави министър-председателят Бойко Борисов.

 

"Интерконекторът за Турция и в двете посоки се прави с най-добрата техника. Километри вече са направени. Хумусният слой се пази и след като влезе в земята, няма да се знае, че оттук ще минава газопровод", добави той.

Министър-председателя коментира и други актуални теми пред журналистите.

"Имаме най-нисък външен дълг. Нула инфлация. Много им се иска да се разклати държавата. Само от морето имаме 100 млн. лв. повече приходи от данъци. Трябва да го караме по-спокойно и по-ведро", коментира Борисов край Ямбол.

"От 1 юли вдигнахме пенсиите, сега през октомври ще ги вдигнем още веднъж. От 1 септември вдигаме и учителските заплати. Даваме пари за униформи на полицаите, за смесените райони. Парите си вървят", каза още министър-председателят.

Последна промяна (Четвъртък, 17 Август 2017 14:21)