Търсене
Вход потребителиПроцеcът на обновяване и саниране на жилищни сгради в област Ямбол е  в ход и се реализира успешно. В четири от петте общини в областта, които са допустими по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради /НПЕЕМЖС/, се санира безвъзмездно със средства от държавата. В община Елхово процесът на саниране на 6 панелни блока е в напреднала фаза, в Болярово също 3 многофамилни блока се реновират в цялостно нова визия. В община Ямбол строителните работи стартираха от ж.к. „Хале“, където са едни от общо 15-те жилищни блока, за които са минали процедурите по избор на изпълнител и са сключени договори с фирмите, които ще осъществяват строителните дейности. В община Стралджа за петте жилищни блока са извършени обследванията и текат процедурите по избор на изпълнител.

Към този момент за областта има регистрирани 78 сдружения на собственици, 61 одобрени заявления за финансова помощ и 39 сключени тристранни договори между българската банка за развитие, областен управител и община за целево финансиране по НПЕЕМЖС. За 38 сгради имаме стартирали дейности, като техническо обследване, обследване енергийна ефективност и строително ремонтни работи.


преди санирането


готова част от блока в Елхово

Последна промяна (Вторник, 25 Октомври 2016 10:32)

продължава>

 

Уважаеми кметове на общини от област Ямбол,

Поздравявам ви с Деня на българската община – 12 октомври!

Празникът е повод да изразя своето уважение и подкрепа за местното самоуправление, да се обърна към всички кметове и общински съветници, които работят в полза за развитието на общините Ямбол, Елхово, Стралджа, “Тунджа“ и Болярово.

На всички вас желая здраве, лично щастие и енергия за нови професионални успехи, воля за активно  гражданско  участие в процесите на управление на местно  ниво! Желае ви неотслабващо дръзновение по трудния път към постигане на европейските стандарти на местно самоуправление!

В този път обща е целта ни за популяризиране дейността на местната власт, постигане по-добро обществено разбиране за ролята й в развитието на обществото, стимулиране на по-активно и съпричастно гражданско участие в процесите на управление на местно ниво.

Пожелавам ви сили и политическа отговорност, за приемане на новите предизвикателства на времето, стоящи пред нас!

Благодаря на всички вас, които всеки ден търсите решения на проблемите на гражданите на област Ямбол!

Честит празник!

 

ДИМИТЪР ИВАНОВ

Областен управител на област Ямбол

 

Последна промяна (Сряда, 12 Октомври 2016 10:03)

 

65 години от създаването на авиобаза Безмер и 30 години от приемането на въоръжение на изтребителя СУ-25 в Българската армия бяха отбелязани с поредица от инициативи в Ямбол. По повод празника на централния площад в Ямбол Националната гвардейска част представи церемонията-спектакъл "Искри", след което Ансамбълът на въоръжените сили изнесе празничен концерт на 5 октомври. Гост на честването бе началникът на отбраната генерал Константин Попов.

На 7 октомври в Базата за предно разполагане пред гости и граждани бе организиран тържествен строй и въздушни демонстрации.

 
Още статии...