Търсене
Вход потребителиЯмбол, 15 септември 2016 г.

Уважаеми директори на учебни заведения в област Ямбол,

Уважаеми преподаватели,

Скъпи ученици,

15 септември е прекрасен повод, за да ви поздравя с началото на новата учебна година и ви пожелая много здраве и успехи!

Първият учебен ден е празник и за преподавателите и за родителите и особено за тези, които за пръв път прекрачват прага на училището и за тези, за които то вече е втори дом. Убеден съм, че всички вие заедно – преподаватели и ученици се стремите да отговаряте на съвременните образователни предизвикателства и търсения.

Уважаеми преподаватели, обучавайте с любов, търпение и вяра, за да могат децата ни да получат най-доброто образование и да се реализират като достойни личности и професионалисти. А вие скъпи ученици, приемете познанието като велик дар.

На добър час!

 

Димитър Иванов

Областен управител на област Ямбол

 

 

Последна промяна (Четвъртък, 15 Септември 2016 09:37)

 

Виктор Орбан: Успешната защита на България е общ интерес на ЕС


„Всички трябва да разберат, че бъдещето на Европа се решава не в Брюксел, а тук, където стоим. Затова успешната защита на България е в наш общ интерес”. Това заяви министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, който заедно с премиера Бойко Борисов направи обход на граничното преградно съоръжение в района на ГКПП – Лесово.

Премиерът Орбан е у нас по покана на Борисов за обмен на мнения преди срещата на държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на ЕС в Братислава. На огледа с двамата премиери присъстваха вътрешният министър Румяна Бъчварова, народният представител Валери Симеонов, областният управител Димитър Иванов и др.

Премиерът Борисов и правителството са свършили много работа, но не е справедливо България сама да поема защитата на границата си, защото не защитава само себе си, а всички нас, подчерта Виктор Орбан. Той допълни, че щом приемаме, че именно тук се решава бъдещето на Европа, и подкрепата на Европа трябва да бъде насочена към България. На срещата в Братислава ще направя всичко възможно България да получи в максимална степен необходимата й помощ, заяви Орбан. Той сподели отличните си впечатления от охраната на границата. „Тук много точно разбират какъв е действителният живот, няма европейски приказки, тук сме в абсолютната действителност. Най-големият проблем в Европа е наивността, на нея се основава политиката за мигрантите в Европа и затова имаме проблеми и 1 милион мигранти. Това е последица от добронамерената наивност. Когато става въпрос за сигурността, трябва да стоим с двата крака на земята”, коментира Виктор Орбан.

Премиерът Борисов припомни огромните усилия на страната ни за задържане на мигрантския натиск към Европа и доброто сътрудничество с Турция и Сърбия. „Трябва да е ясно, че тези граници са общи и общ е интересът да бъдат решавани проблемите на граничните държави. Като истинска шенгенска граница на Европа, считайки за наш дълг, сме го правили сами. Имали сме огромни затруднения, но сме изпълнявали дълга си. Бюджетът ни, обаче, не може да издържа на този натиск и затова подчертах неколкократно, че не искам да чувам само да се говори за солидарност с България. На срещата в Братислава ще настоявам за охраната да се отпуснат незабавно 160 млн. евро. От нашата страна на границата се веят българският и европейският флаг. Време е всеки от тях да си заслужи мястото”, подчерта Борисов.

Министър-председателят Борисов посочи коректността в отношенията с турските власти и подчерта, че ролята на преградното съоръжение не е да ни пази от Турция, а от нелегалните мигранти.

 

Последна промяна (Сряда, 14 Септември 2016 13:20)

 

Областният управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов поздравява служителите на Пожарна безопасност и защита на населението с професионалния им празник - 14 септември.

Специални благодарности за доброто сътрудничество и ангажираност областният управител отправи към главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН.

 

 
Още статии...