There are no translations available.

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ПО ПОВОД 7 АПРИЛ СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО

 

Уважаеми лекари,

Уважаеми медицински работници,

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С признателност и благодарност се обръщам днес към всички Вас лекари, специалисти, медицински сестри, санитари, лаборанти, служители в здравните институции в област Ямбол!

Днес сигурен съм, няма да празнувате, а отново ще се борите за живот! Защото посрещаме тази година Световния ден на здравето, в ситуация на пандемия, изправени срещу опасността наречена COVID -19.

Имам възможността да срещна много от вас в тези трудни дни, и вас на първа линия и вас, в тила. От вас получих сили и увереност, че ще се справим!

Цялото ни общество отдава днес заслужено признание на всички, които със сърце, с професионализъм и всеотдайност служите на здравето и живота на пациентите.

Бъдете здрави, бъдете силни, бъдете съпричастни, бъдете лекари с главна буква!

 


С голяма благодарност и искрено признание за Вашия труд,

ДИМИТЪР ИВАНОВ

Областен управител на област Ямбол

 

Last Updated (Tuesday, 07 April 2020 10:31)

 
There are no translations available.

На брифинг днес председателят на Областния медицински съвет и областен управител Димитър Иванов, заедно с директора на РЗИ д-р Лиляна Генчева и прокуриста на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ Ямбол д-р Димитър Рунков представиха актуални данни относно епидемиологичната обстановка в областта и предприеманите мерки свързани с разпространението на коронавирус.

В областта продължава работата с карантинираните граждани, както по контрола на карантината, така и за техния живот. Към днешна дата лицата поставени под карантина са 473. 596 лица от областта вече не са под карантина. До този момент всички 112 взети, изпратени и изследвани проби са отрицателни.

На ГКПП Лесово са монтирани всички 6 термокамери. Там към екипите на РЗИ за контрол на преминаващите се включват като помощ и от РЗОК.

Всички заявки до този момент за спирт, маски, защитни облекла, очила за болници, спешен център са доставени и получени. За общопрактикуващите лекари миналата седмица са осигурени още 1000 маски и защитни очила. Очаква се сдружението на общопрактикуващите лекари да направи обща заявка за необходимите им материали.

Областният управител информира още, че миналата седмица е поискал по-строг контрол от РУО Ямбол към директорите на училища, по отношение недопускане на събиране на множество хора в училищните дворове и дворовете на детските градини. Съответните мерки вече са взети, дворовете се заключвате.

Относно разпространявани слухове, че спортна зала „Диана“ ще бъде превърната в полева болница, информираме, че нито към Областният медицински съвет, нито към кмета на Ямбол е отправяно такова искане. Освен това МБАЛ „Св.Пантелеймон“ Ямбол разполага с достатъчен леглови ресурс, над 100 легла, за лечение в усложнена ситуация на пациенти с COVID 19.

Д-р Димитър Рунков информира за хода на дарителската кампания за МБАЛ Ямбол. Средствата надхвърлят вече 50 хил. лв. От особено значение за болницата и лекарите са материалните дарения. Едно от реализираните и работещо вече дарения е модерен, иновативен видео ларингоскоп, 3 монитора и консумативи, дарени от Михаил Тодоров. Други необходими за дейността на болницата техника и оборудване са вече поръчани и се очаква доставка в най-скоро време. Дарителите до този момент и новата доставена техника и оборудване ще бъдат оповестени на следващ брифинг.

Областният управител благодари на всички служби и всички ангажирани в работата в пандемичната ситуация и отново призова за търпение и дисциплина. „Предстоят дни с по-топло време, предстоят светли празници, но нека положим още малко усилия, нека не се събираме на големи групи, нека спазваме наложените от Националния щаб мерки“, каза областният управител на брифинга за журналисти.

Членовете на Областният медицински съвет отговориха на всички въпроси на присъстващите.

 

Last Updated (Monday, 06 April 2020 18:44)

 
There are no translations available.

Областният управител Димитър Иванов и членове на Областния медицински съвет старши комисар Калоян Милтенов, директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева, прокуристът на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ Ямбол д-р Димитър Рунков се срещнаха и разговаряха с архимандрит Димитрий, в навечерието на предстоящите християнски празници, относно организацията и мерките в условия на пандемия и извънредно положение.

В храмовете и манастирите в областта се създава организация за безпроблемно посрещане на отбелязването на Цветница и Великден. От църквата очакват хората да чуят техния призив, колкото е възможно по-малко да е струпването в църквите.

За тези, които решават да присъстват на литургиите в празничните дни, самите храмове ще организират спазването на дистанция между хората и честа дезинфекция.

Архимандрит Димитрий поиска и получи съдействието на Областния медицински съвет за осигуряване и извършване на дезинфекция вътре и отвън на основните църкви в Ямбол, манастира в Кабиле и храм-паметника „Александър Невски“ на Бакаджик.

 

Last Updated (Monday, 06 April 2020 18:43)

 
More Articles...
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?