There are no translations available.

Професионална техническа гимназия "Иван Райнов" Ямбол отбеляза своя патронен празник. 69 години вече професионалната гимназия носи с достойнство името на един достоен ямболски гражданин, дарил цялото си имущество за развитието на образованието и създаването на училището.

Да поздрави учениците, учителите и целия екип на ПТГ "Иван Райнов" гост на тържествата бе заместник-областният управител Иван Йоргов.

От името на областния управител и от свое име г-н Йоргов отправи пожелания към учещите в гимназията и техните преподаватели. Пожела им всичко научено в ПТГ да бъде от полза за тяхното блестящо бъдеще.

 
There are no translations available.

Ромският образователен фонд със седалище в Унгария обявява конкурс за стипендии за студенти от ромски произход в 16 държави от Централна и Източна Европа.

За академичната 20016/2017 година стипендиантската програма е обявена на 8 април и срокът за кандидатстване е 11 май 2016г.

Основен приоритет на фонда е да подпомага осъществяването на образователни политики, които да подпомогнат качественото образование на ромите.

Допълнителна информация за кандидатстването на http://www.romaeducationfund.hu/how-apply-scholarship-1

 

 

 
There are no translations available.

По повод 137 години от приемането на първата българска Конституция в Ямбол се проведе тържествено честване. Гост на събитието бе областният управител на област Ямбол Димитър Иванов.

Денят на Конституцията 16 април и професионален празник на българските юристи бе организиран  от Административен съд Ямбол, Окръжен и районен съд, Окръжна и районна прокуратура Ямбол и Адвокатска колегия Ямбол. Специално за отбелязването на годишнината и празника в Ямбол пристигна и председателят на ВКС Лозан Панов.

Преди 137 години на 16 април 1879 г. във Велико Търново с приемането на Търновската конституция се поставя началото и въвежда конституционализма и правота като основополагащи принципи в устройството на българската държава.

Last Updated (Friday, 15 April 2016 14:49)

 
More Articles...
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Inquiry
Доколко сте запознати с ролята и функциите на областния управител?