Новини за ОА Ямбол

Във връзка с искането на министъра на здравеопазването на областно ниво да бъдат обсъдени възможности за определяне и оформяне на изцяло Ковид болници и т.нар "чисти" болници без ковид пациенти, Областният медицински съвет се събра и реши: "Поради спецификата на областната болница и поради факта, че само и единствено МБАЛ "Св. Пантелеймон" може да поема спешност, на този етап реорганизация на лечебната мрежа на територията на област Ямбол не е необходима". Това съобщи в края на заседанието областният управител Димитър Иванов.

продължава>

 

Заповед № РД-01-259 от 12.11 .2020 г. на директора на Регионална здравна инспекция - гр. Ямбол

 

През 2020 година за пореден път ще отбележим Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Областна администрация Ямбол отново застава зад инициативата, която тази година преминава под мотото „Помним, подкрепяме, действаме“. Денят се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември с решение от 26 октомври 2005г. на Генералната асамблея на ООН. На тази дата почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на страната. През 2020 година, Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е на 15 ноември.

продължава>

 

Областният управител на област Ямбол в изпълнение на правомощията си по Закона за администрацията и след извършен контрол по законосъобразност на решенията, приети на последното заседание на Общински съвет Ямбол, върна за повторно обсъждане три от тях.

Две от решенията определени като незаконосъобразни /разглеждани като точки 24 и 25 от дневния ред на заседанието/ и върнати за повторно обсъждане със заповеди на Областния управител, се отнасят до отдаване под наем на общински обекти, с продължени срокове на договорите, чрез сключени анекси към тях.

продължава>

 

Общият процент заболели учители е 8%, а на учениците 5%. Това са актуалните данни изнесени по време на заседанието на Областния медицински съвет от началника на РУО Ямбол Стойко Стойков. От 1174 общо учители в областта 95 към момента са положителни на ковид или са с грипоподобни симптоми, 35 са по други причини в болнични. От учениците, които са 11 558, със симптоми или положителни са 596. Като цяло ситуацията в училищата на територията на областта е спокойна с изключение на едно училище в Стралджа и 4 в град Ямбол. „Следим постоянно и ежедневно процеса във всяко едно населено място и училище. Ще вземаме локални решения. На този етап ситуацията не ни дава основание да вървим към спиране на учебния процес, особено в начален курс“, каза областният управител Димитър Иванов.

продължава>

 
Още статии...