Новини за ОА Ямбол

13-тия национален тракийски християнски събор „Спасовден“ се проведе днес в местността "Бакаджик". Гости на събора бяха заместник областните управители Христо Колев и Волен Дичев.  От името на областния управител на Област Ямбол г-н Димитър Иванов те поздравиха събралите се тракийци с празника „Възнесение Христово“.  Христо Колев изрази съпричастността с инициативата на тракийските дружества, които предават през годините живия спомен за страданията на хилядите български бежанци от Беломорска Тракия.

"Радостен съм да съм тук и да виждам всички вас, благодаря ви още веднъж българи-тракийци!     Благодаря и на Дружество „Тракия“, че с вашата дейност не просто популяризирате дейността на тракийската организация, но сте и фактор за възпитание на младите поколения", каза в словото си при откриване на събора заместник областният управител Христо Колев.

 

Последна промяна (Четвъртък, 25 Май 2017 15:33)

 

По повод честването на 24 май в Ямбол се проведе шествие на представители на училища, детски градини и културни институти. По традиция всяка година тържественият ритуал за отбелязване на Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура е в различно учебно заведение. Този път домакини бяха преподавателите и възпитаниците на Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм.Процесията мина по дългия маршрут от двора на Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм в края на града до централния площад. В празничното шествие се включиха и заместник областните управители на област Ямбол Волен Дичев и Христо Колев.

 

Последна промяна (Четвъртък, 25 Май 2017 10:41)

 

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА, КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ!

Уважаеми деятели на културата, науката, изкуството,

Уважаеми преподаватели, ученици, студенти,

Уважаеми граждани на област Ямбол,

Приемете моите пожелания по повод най-емоционалният, духовен и истински български празник. Празник на словото и духа.

Нашето слово, нашата култура са това с което се гордеем и отличаваме сред европейските народи. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност. Ден за почит към делото на светите братя Кирил и Методий.

На всички учители, просветители, книжовници, културни деятели в област Ямбол желая много вдъхновение, оптимизъм, здраве и сили!

Честит празник!


ДИМИТЪР ИВАНОВ

Областен управител

 

Последна промяна (Вторник, 23 Май 2017 13:45)

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов показа на народния представител от ямболски район и член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Волен Сидеров изграденото временно-възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница в частта на област Ямбол.


Димитър Иванов информира ямболския народен представител за извършените дейности по изграждане на съоръжението. От лятото на 2016 г. временното-възпрепятстващо съоръжение на територията на област Ямбол е изградено според заданието и дава очаквания ефект по защита на българската граница. На територията на област Ямбол има 30 км старо съоръжение изградено от министерство на отбраната и 36 км. ново съоръжение плюс полеви път. Очакванията на областния управител са в рамките на тази бюджетна година да бъде финансиран и изграден и полеви път покрай старото съоръжение, за който път в предишния мандат на Димитър Иванов бе изготвен и съгласуван проект.


След като се запозна на място с обстановката в района на Лесово, народният представител Волен Сидеров сподели впечатленията си и удовлетвореността от видяното. „След като видях направеното искам да благодаря на всички ангажирани с изграждане на защитното съоръжение. Това съоръжение нямаше да го има и без активната роля на патриотите, без личната ангажираност на премиера Бойко Борисов, на Валери Симеонов, областния управител, МВР… Виждам една ефективно охранявана зона. Ямболска област е вратата на ЕС и отговорността и усилията за опазването и на всички хора тук са огромни“. След анализ на политическата обстановка Волен Сидеров призова да са намали политическото напрежение и да се започне с реалното решаване на проблемите. Като народен представител от 31 избирателен район Ямбол Волен Сидеров се ангажира да бъде активен защитник на интересите на областта в търсене на реални решения.


 

Последна промяна (Понеделник, 22 Май 2017 13:53)

 

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов на първия брифинг с регионални медии представи сформирания вече политически и управленски екип в Областна администрация Ямбол. Димитър Иванов е за трети път областен управител в правителство с премиер Бойко Борисов. В първите си думи пред медиите областният управител Димитър Иванов благодари за оказаното доверие от страна на Бойко Борисов и ПП ГЕРБ. На служебния областен управител Иванов изказа благодарност за това, че не се е потдал на външни влияния и е запазил административния екип. Димитър Иванов изрази удовлетворението си, че и пред обществеността стана ясно, че освобождаването на областни управители от служебния премиер е било напълно неоснователно и немотивирано, за което самият Огнян Герджиков призна. Категоричен бе, че екипът в Областна администрация се запазва, а той разчита изцяло на заместник областните управители.

Двамата нови заместник областни управители на област Ямбол са Волен Дичев и Христо Колев.

Волен Дичев

е на 32 години. Завършил е езикова гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол и висше образование в УНСС София. От 2014 година до назначаването му за заместник областен управител е бил общински съветник в Общински съвет Ямбол, от групата на ПП ГЕРБ. През последната година и половина е и председател на постоянната комисия „Бюджет и финанси“. Работил е като счетоводител 9 години. В Областна администрация част от правомощията на Волен Дичев ще са свързани с осъществяване дейностите в областта на финансовото управление на бюджета, държавната собственост, дейности в областта на опазване на околната среда, бедствията и авариите, областта на транспортното обслужване и безопасността на движението.

Христо Колев

е от Ямбол, на 40 години. Завършил е МГ „Атанас Радев“ и след това Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в Свищов . Семеен с три деца. След известно пребиваване и професионално развитие в банковия сектор в София се връща със семейството си в Ямбол, където продължава професионалния си път. От 2005 година е член на ПП „Атака“ и представя Коалиция „Обединени патриоти“ в политическия кабинет на Областна администрация Ямбол. В администрацията той ще поеме осъществяването на дейностите в областта на образованието, младежта и спорта, организацията, координацията и изпълнението на областни планове, стратегии и програми за регионално развитие, дейностите в областта на труда и социалната политика.

В края на брифинга областният управител презентира предстоящото посещение на народния представител от ямболски район Волен Сидеров, когото Димитър Иванов ще запознае с изпълненото изцяло на територията на област Ямбол временно-възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница.

 

Последна промяна (Четвъртък, 18 Май 2017 18:37)

 
Още статии...