Новини за ОА Ямбол

Със заповед на министър-председателя на РБ Бойко Борисов е назначен и вторият заместник областен управител на област Ямбол Христо Колев. Той е магистър по финанси, семеен с три деца. Заповедта на министър-председателя е от 15 май 2017 г.

 

Последна промяна (Вторник, 16 Май 2017 15:41)

 

Със заповед на министър-председателя на РБ Бойко Борисов  за заместник-областен управител на област Ямбол е назначен Волен Дичев. Той до момента е общински съветник в Общински съвет Ямбол, икономист по образование. Считано от 11 май 2017 г. от длъжността заместник-областни управители са освободени заемалите до момента длъжността Диана Динкова и Иван Йоргов.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов благодари на Диана Динкова и Иван Йоргов за съвместната работа в Областна администрация в периода 2014 – 2017 година и им пожела, да продължават да работят в полза на обществото и за развитието на страната и региона ни.

 

Последна промяна (Петък, 12 Май 2017 14:36)

 

 

С решение на Министерски съвет от 10 май 2017 г. за областен управител на област Ямбол е назначен Димитър Иванов. Той бе областен управител и в предишното правителство на Бойко Борисов, в периода 2014 – 2017 г. Назначеният от служебното правителство за областен управител Георги Чалъков е освободен.

 

Последна промяна (Сряда, 10 Май 2017 16:03)

 

В дните 10–12 май 2017 г., в к.к. Слънчев бряг се провежда Регионален форум по проект „T.E.A.M – Заедно постигаме повече“, JUST/2015/RDIS/AG/NRP2/8805, Национална ромска платформа, съфинансиран по Програма „Права, равенство и гражданство” на Европейския съюз.

Форумът е организиран от Секретариата на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ), който е и Национална контактна точка по Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г. (НСРБИР).

Участници във форума са над 60 представители на областни и общински администрации, териториални структури на институции, граждански организации, ромски медиатори, експерти по етническите въпроси, образователни експерти, регионални представители на Комисията за защита от дискриминация и др. от областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол, съставящи Югоизточен район за планиране. Участват също обучители, лектори, членове на екипа на проекта и експерти от Националната контактна точка.

Последна промяна (Вторник, 09 Май 2017 14:08)

продължава>

 

Денят на Европа отбелязва датата, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа. На 9 май 1950 г., 5 години след края на Втората световна война в Европа Шуман призовава за съюзяване на френските и западногерманските ресурси и промишленост за производство на въглища и стомана, за да се избегнат бъдещи военни конфликти. „Декларацията на Шуман“ е в основата на Европейската общност за въглища и стомана, предшественик на съвременния Европейски съюз.

Робер Шуман предлага да се създаде наднационална европейска институция, която да отговаря за управлението на отрасъла. Страните, към които апелира, са били участници в унищожителен военен конфликт помежду си.

В този ден се поставя началото на обединение на държавите в Европа и поддържането на мирни отношения на Стария континент. Това предложение остава в историята като „Декларацията на Шуман“ и се счита за основополагащо на днешна Обединена Европа, за началото на поетия път към общност на споделени ценности и общи интереси.

България ЕС

През 1985 г. ръководителите на страните от Европейския съюз на заседание в Милано решават 9 май да бъде честван като Ден на Европа. В България Деня на Европа се отбелязва от 9 май от 2005 година, след като Министерския съвет издава постановление за това на 29 март 2005 г. България се присъедини към Европейския съюз от 1 януари 2007 година. Договорът за присъединяване е подписан на 25 април 2005 година.

 
Още статии...