Новини за ОА Ямбол

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов проведе консултациите за определяне състав на Районна избирателна комисия в област Ямбол, с представители на парламентарно представените партии и коалиции, за провеждане на изборите за 44-то Народно събрание. Този път политическите сили се споразумяха за състава на комисията.

На днешните консултации участваха : ПП „ГЕРБ“, Коалиция „БСП лява България“, ПП „ДПС“, Коалиция „Реформаторски блок“, Коалиция „Патриотичен фронт“, Коалиция България без цензура, ПП Атака и Коалиция АБВ.

Съставът на РИК за 31-ви Ямболски избирателен район е от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. ПП ГЕРБ ще има четирима членове. Предложението на най-голямата парламентарно представена партия е председател на комисията да бъде Екатерина Янева. „БСП лява България“ участва в комисията с двама членове, ДПС – двама, всички останали партии имат право на по един член в комисията. По време на заседанието се стигна до  предложения за двама заместник-председатели от БСП лява и България и Патриотичен фронт. Това са Марияна Гърдева и Весела Караманова. Секретар на комисията ще бъде представител на ДПС – Лора Каламерова.

Областният управител ще изпрати поименното предложение до Централната избирателна комисия за състава на РИК Ямбол.Съгласно изборните правила до няколко дни ЦИК ще назначи Районната избирателна комисия за 31-ви Ямболски избирателен район.

Изборите за 44-то Народно събрание на РБ са насрочени за 26 март 2017 година.

 

Последна промяна (Неделя, 29 Януари 2017 12:31)

 

ДО

ПП „ГЕРБ"

КОАЛИЦИЯ БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ"

ПП „ДПС"

КОАЛИЦИЯ РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК (РБ)

КОАЛИЦИЯ ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ-НФСБ И ВМРО

КОАЛИЦИЯ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА(ББЦ)

ПП „АТАКА"

КОАЛИЦИЯ АБВ (АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ)

 

П О К А Н А

 

За провеждане на консултации за определяне състав на Районна избирателна комисия-Ямбол за произвеждане на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 г.

 

Във връзка с произвеждане на избори за Народно събрание на 26 март 2017 г., съгласно разпоредбите на чл. 60, ал.1 и ал. 2 от Изборния кодекс,  Ви каня да вземете участие в консултациите за определяне състава на Районна избирателна комисия – Ямбол.

Консултациите ще се проведат на 29.01.2017 г. (неделя) от 10.30 часа, в заседателната зала на Областна администрация – Ямбол,

Съставът на РИК е с общ брой 13 члена, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. Представителите на една партия или коалиция не може да имат мнозинство в районната избирателна комисия. Всяка парламентарно представена партия или коалиция има право на поне един член във всяка районната избирателна комисия (РИК).Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Последна промяна (Неделя, 29 Януари 2017 12:21)

продължава>

 

Със свой указ президентът Румен Радев разпуска 43-ото Народно събрание на 27 януари 2017 г.

Държавният глава насрочва произвеждането на парламентарни избори на 26 март т.г.

С друг свой указ президентът назначава Огнян Стефанов Герджиков за служебен министър-председател на Република България.

Последна промяна (Сряда, 25 Януари 2017 11:31)

 

За втори път Областна администрация Ямбол е домакин на изложба на участниците във фотографската школа към читалище "Тракийска лира-2012". Изложбата е на 9 участници в курса. Ръководители на фотографската школа са Христо Свинаров, Мариана Добрева, Константин Зайков и Стоян Стоянов.

 

Със символично представяне влизането на 23-ти Донско-казашки полк в Ямбол при Освобождението от османско робство на града от 1878 г. бе отбелязано тазгодишното честване, организирано от община Ямбол. Представители на Клуб „Традиция“ от Нова Загора пресъздадоха атмосферата на събитията от преди 139 години, облечени в казашки униформи. Възстановчици бяха от Музея на бойната слава и ямболския клуб „Традиция“.

Традиционно, честването бе пред паметната плоча до НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на мястото, където са били посрещнати руските войни. Почит пред загиналите отдаде и заместник-областният управител на област Ямбол Диана Динкова.

Последна промяна (Вторник, 17 Януари 2017 15:29)

 
Още статии...