Новини за ОА Ямбол

Бедстващите хора в района на Саранско са спасени благодарение на съвместните усилия на службите от областта


Затрупаните хора в две коли между селата Саранско и Калчево са извадени и пътят е разчистен, това стана ясно след проведената съвместна операция на служители на ПБЗН, ОД МВР Ямбол, военни от поделението в Кабиле и техника на почистващата фирма. Действията бяха координирани лично на място от председателя на Областния щаб и областен управител на област Ямбол Димитър Иванов.

Последна промяна (Сряда, 18 Януари 2017 10:34)

продължава>

 

Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Ямбол и областта продължава да е над епидемичните стойности и през последните два дни. Особено висока е тя във възрастовите групи от 0 до 4 и от 5 до 14 години. Затова Регионалната комисия за борба с грипа и с ОРЗ взе решение - прекратяването на учебни занятия във всички училища на територията на Ямбол и областта да бъде продължено с още два дни, т.е. в четвъртък и петък (12-ти и 13-ти януари) включително училищата ще останат затворени. Възобновяването на занятията ще бъде на 16-ти януари, понеделник.

 

Ямбол:

Път III-707 Затворен за движение е път в участъка пътен възел „Петолъчката“ -Александрово, поради снегонавяване и ограничена видимост; Затворен за движение е път III-7072 Чарган-Първенец за МПС над 12 тона, поради снегонавяване и ограничена видимост; Затворен за движение път II-53 Калчево - Войника за МПС над 12 тона, поради снегонавяване и ограничена видимост; Затворен за движение път II-5308 Калчево-Стефан Караджово за МПС над 12 тона, поради снегонавяване и ограничена видимост.

Прогноза за опасни и особено опасни метеорологични явления за днес

В областите Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали ще има валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север, което ще създаде условия за навявания. Сигурност на прогнозата 70%. Заради комбинацията от снеговалеж и вятър, НИМХ-БАН издава оранжев код в горепосочените области. За област Бургас ще има значителни валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север. Ще има условия за навявания. В източните райони на областта снегът временно ще преминава в дъжд. През нощта срещу сряда ще има условия за заледявания. В останалата част от страната предупреждението е първа степен (жълт код). Минималните температури ще са между минус 9° и минус 14°, в отделни райони с 2-3° по-ниски.

Прогноза за 11 януари 2017 г.:

През нощта ще бъде облачно с валежи от сняг, които след полунощ над Южна България ще спрат, а до сутринта над югозападните райони облачността ще се разкъса. Ще духа слаб запад, в Източна България умерен и силен север-северозападен вятър и там ще има виелици и навявания. Минимални температури между минус 13° и минус 8°, по крайбрежието на морето по-високи – между минус 5° и минус 1°.

Утре спирането на валежите от юг ще продължи, най-късно до обяд и в северните райони. Облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево, но още от сутринта от юг ще започне ново заоблачаване и снеговалежи, които да вечерта ще обхванат югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен западен вятър. Максимални температури, в повечето места, между минус 5° и 0°.

През нощта срещу сряда намалението на облачността от запад-северозапад ще обхване почти цялата страна, но през по-голямата част от нощта снеговалежите в източните райони ще продължат.

Последна промяна (Вторник, 10 Януари 2017 17:57)

 

Грипна епидемия е обявена в Ямболска област след заседание на Регионалната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Училищата в града и региона ще бъдат в грипна ваканция до 11 януари включително. Надминат е епидемичният праг за областта от 360 заболели на десет хиляди жители. В момента заболелите са достигнали 392 случая на 10 хиляди.

Забраняват се свижданията в болничните заведения, отменят се плановите операции, предпазните маски за болничния персонал са задължителни, засилва се контролът в детските ясли и детските градини. На 12 януари комисията ще решава дали да бъде продължена грипната ваканция за учениците.

 

Затворен за движение е участък от АМ„Тракия“ от пътен възел „Зимница“ до Бургас поради влошаващата се метеорологична обстановка. Пътната агенция препоръчва на шофьорите да ползват алтернативен маршрут Елхово-Болярово-Средец-Бургас. Снеговалежът в района не е силен, но бурен вятър създава пелена, която на места намалява видимостта до нула на посочените затворени участъци. Затворен за движение е й пътят от Петолъчката към Бургас. Към момента и пътят  Ямбол, Войника - Средец е също затворен. Всички машини са по пътищата в областта и чистят.

Последна промяна (Петък, 06 Януари 2017 13:29)

 
Още статии...