Новини за ОА Ямбол

В първия работен ден областния управител Димитър Иванов свика на заседание кметовете на общини, директорите на ОД на МВР, ПБЗН, ОПУ и ръководителите на фирми поддържащи републиканската пътна мрежа в зимни условия на територията на областта.


Именно действията на фирми и организации в усложнена ситуация бе тема на срещата. Направен бе анализ на действията в периода 30, 31 декември, когато част от републиканските пътища на територията на област Бургас бяха затворени и това усложни и пътуването и действията на територията на област Ямбол, както и бе направена предварителна подготовка за по-добра координация и бързи действия в ситуация на очаквани снеговалежи и обледяване в периода 5-7 януари.

В нашата област, най-тежка бе ситуацията в община Стралджа, в резултат на снегонавявания в района на Тамарино десетки автомобили се оказват в преспите и благодарение на службите и тежка техника на ПБЗН са буквално спасени и изведени от ледения капан.

По време на срещата отново бе припомнен плана за действия при усложнена обстановка и ангажиментите на всяка една от страните. Прогнозите за четвъртък, петък, събота са за обилен снеговалеж, силен вятър и падащи температури. Това изисква изострено внимание от страна на всички и готовност за бързи и адекватни действия, подчерта областния управител. По план на територията на област Ямбол за зимното почистване има 64 машини. Фирмите гарантираха, че техниката им до четвъртък ще е в изправност и готовност за работа. При усложнена ситуация бяха набелязани превантивни мерки, които да се вземат.

 

Последна промяна (Сряда, 04 Януари 2017 10:21)

 

ЧЕСТИТА НОВА 2017 ГОДИНА!

Да е здрава!

Да е щастлива!

Да е по-добра!

Да сме по-справедливи и човечни!

Да е благословена за всички!

 

Честито рождество Христово!

Здраве, благоденствие и доброта в домовете и сърцата ви!

 

ДИМИТЪР ИВАНОВ

Областен управител на област Ямбол

Последна промяна (Петък, 23 Декември 2016 14:40)

 

Областната епизоотична комисия на спешно заседание  набеляза мерки за област Ямбол относно констатирано първично огнище на Инфлуенца А (грип) при намерени мъртви малки бели чапли в язовир Трънково, община Елхово.

На база заповедта на Българска агенция по безопасност на храните и проведеното заседание областният управител издаде заповед за свикване и провеждане на заседания на общинските епизоотични комисии в община Елхово и община „Тунджа“ и набелязване и предприемане на спешни конкретни мерки за предотвратяване разпространението на болестта.

Няма опасност за хората от консумация на птиче месо и продукти от птици, уверяват специалистите.

 

Част от мерките разгледани и предвидени на Областната епизоотична комисия са :

Последна промяна (Петък, 23 Декември 2016 14:30)

продължава>

 

На заседание на Областния съвет за развитие областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, кметове на общини и членове на Областния съвет за развитие връчиха тазгодишните награди на отличилите се инвеститори през 2016 година в областта.

Конкурсът „Инвеститор на годината” за единадесета поредна година популяризира фирмите и организациите с принос към икономиката на област Ямбол.


Областният управител г-н Димитър Иванов приветства гостите с думите: „И тази година в област Ямбол бяха направени значителни инвестиции. Отличените в тази инициатива на Областния съвет за развитие са само част от успешно работещият бизнес в Ямбол и региона. Убеден съм, успешни инициативи ще има и през следващата година и област Ямбол ще е отново привлекателно място за инвестиции”.

Според регламента на организация на конкурса „Инвеститор на годината 2016” фирмите бяха номинирани в три категории – Големи предприятия с 250 и повече заети лица, Средни предприятия от 50 до 249 заети и Малки предприятия с до 49 наети лица.

Номинираните тази година фирми са:

В категория „ Малки предприятия”:

  • „Биосим“ ЕООД
  • „Контраст 94“ ЕООД
  • „Тенев и Харалампус“ ООД

В категория „ Средни предприятия”:

  • „Джамбаз“ ООД
  • „Елопар“ ООД

В категория „ Големи предприятия” :

  • „Сорт комерс“ ЕООД
  • „Виденов груп“ ООД
  • „Язаки България“ ЕООД

 

Последна промяна (Петък, 23 Декември 2016 13:05)

продължава>

 
Още статии...