Новини за ОА Ямбол

„Изглеждаше невероятно, не вярвахме, че ще се случи, но се случи – имаме си нов блок“, това коментираха живеещите в блок 35 в град Болярово при завършване на ремонта на блока. Това е първият от трите жилищни сгради в община Болярово, които се включиха в Националната програма за енергийна ефективност. За да отбележат приключването на строително-ремонтните дейности живеещите в блока организираха водосвет за здраве и благоденствие.

Първата завършена жилищна сграда по Националната програма бе преди няколко дни в град Елхово. Това са първите добри примери за работата по програмата, за ефекта на програмата и за оценката на хората за осигуреното от държавата безвъзмездно саниране на домовете им в област Ямбол.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов поздрави хората за доверието към програмата, екипът на кмета на Болярово Христо Христов за бързината при кандидатстване. „Тази програма ще промени цялостния облик на общините от областта. Освен трите блока в Болярово, които се реновират има още 10 жилищни сгради, които искат санирането им да бъде безплатно. За следващата 2017 година правителството е заложило продължаване на програмата. Надявам се тя да продължи, защото е изцяло в полза на хората“, каза още областният управител.

Оценката на изпълнителя на стройтелно-ремонтните дейности на блока фирма „ИМСТИ“ бе , че „програмата работи перфектно“.

„Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради беше предизвикателство за нас в общината. Организирахме се бързо. Имаше недоверие, имаше скептицизъм. Сега сме изпълнени с радост и доверие“, това каза и кметът на община Болярово Христо Христов.

Расте броят на регистрираните сдружения на собственици, които искат да се възползват от предимствата на националната програма – вече са 88 в четирите общини допустими по програмата. Сключените тристранни договори между българската банка за развитие, областен управител и община за целево финансиране по НПЕЕМЖС са 39.

В бюджета предложен от правителството за 2017 година е предвиден още един милиард лева за безвъзмездно реновиране на жилищата на българските граждани, за да могат да бъдат санирани още 2000 сгради в страната. Това още веднъж показва, че политиката на правителството е изцяло в полза на хората.

Последна промяна (Четвъртък, 17 Ноември 2016 17:10)

 

115 839 избиратели в област Ямбол имат право на глас в деня на балотажа. Избирателните секции са 237 с една повече от миналата седмица. Всички секции в областта започнаха работа в 7.00 часа и ще приключат в 20.00 часа, след обявяване края на изборния ден от ЦИК.

 

На Архангеловден, 8 ноември, Стралджа отбелязва по традиция своя празник. Гост на кмета на общината Атанас Киров и на гражданите на Стралджа бе областният управител на област Ямбол Димитър Иванов.

Здраве и благоденствие за жителите на общината, упоритост и бързо развитие на община Стралджа пожелава областният управител.

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов поздравява с днешния Архангелов ден всички полицаи от Областна дирекция МВР Ямбол и им пожелава здраве и твърдост в отстояване на професията.

"Всички вие се грижите денонощно за реда, спокойствието и сигурността в областта , чрез който се гарантира животът и свободата на гражданите", това каза областния управител Димитър Иванов.

Професионален празник на полицията за първи път се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил Св. Архангел Михаил). По време на комунистическия режим празникът е прекъснат. През 1994 г. празникът е възстановен и църковният празник Архангеловден е обявен за празник на Националната полиция. С Решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 г. е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба „Полиция“ на МВР.

 

Първият тур на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и гласуването за национален референдум протекоха спокойно и при добра организация на територията на област Ямбол. Без затруднения премина отчитането на изборните протоколи, организирано от Областна администрация Ямбол в зала Диана в Ямбол. От общия брой избиратели в областта 68 552 участваха в гласуването за президент и вицепрезидент. За пръв път в 14 секции в областта се гласува машинно. Въпреки известното забавяне на преброяването на бюлетините в СИК работата на РИК приключи в ранните сутришни часове на 7 ноември.

Предстои подготовка и техническа организация на балотажа за президент и вицепрезидент на републиката на 13 ноември.

 
Още статии...