Новини за ОА Ямбол

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на свое заседание разгледа и одобри състав на комисия за разработване на регионална програма за заетост и обучение на област Ямбол и Методика за оценка на проектни предложения за включване в регионална програма за заетост.

През настоящата година е въведен нов подход за условията и реда за разработване, одобряване и финансиране на регионалните програми за заетост и обучение. Реализира се една регионална програма за всяка административна област, която се разработва въз основа на проектни предложения на областната и общинските администрации. Проектните предложения се разработват съвместно със социалните партньори и други юридически лица. „И през настоящата година Правителството направи всичко възможно, за да осигури достатъчно средства за изпълнение на социалните програми и ангажименти на държавата. От нас зависи да разпределим средствата и постигнем положителен ефект за общините“, каза областният управител Димитър Иванов.

Размерът на средствата за финансиране на програмата за всяка област е определен съобразно равнище на безработица и брой на регистрираните безработни в областта за 2015г. Размерът на определените средствата за финансиране на регионалната програма на област Ямбол е 193 535 лева.

Последна промяна (Събота, 17 Септември 2016 12:43)

продължава>

 

Районната избирателна комисия за 31-ви ямболски избирателен район, назначена с решение на ЦИК, започна работа в осигурените за целта помещения от Областна администрация Ямбол.

Съставът на РИК за 31-ви Ямболски избирателен район е от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове.

РИК Ямбол се помещава в залата на Областна администрация Ямбол, на втория етаж. Залата е технически оборудвана за пълноценната работа на комисията. Телефоните за връзка с РИК са: 046/ 686828 и 686829

При провеждане на предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и на национален референдум на 6 ноември 2016г. РИК ще изпълнява и правомощията на районна избирателна комисия за провеждане на националния референдум.

 

Последна промяна (Събота, 17 Септември 2016 12:39)

 

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и комисар Йордан Събев директор на Регионалната дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» Ямбол връчиха наградите на отличилите се в областния етап от Международния конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” на церемония в залата на Областна администрация Ямбол. 
Конкурсът „С очите си видях бедата” се организира от ГДПБЗН – МВР с партньорството на Министерство на образованието и науката и Националният дворец на децата.


Областният управител Димитър Иванов осигури и връчи наградите на шестте деца и младежи отличени с първо място в конкурса.

Последна промяна (Събота, 17 Септември 2016 12:37)

продължава>

 

Стартираха строителните дейности за възстановяване, ремонт и модернизация на тягови подстанции Ямбол, Карнобат и Бургас по железопътната линия Пловдив – Бургас. Символичната Първа копка беше направена на Тягова подстанция Ямбол.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и гиенерелния директор на ДП НКЖИ Милчо Ламбрев дадоха старт на дейностите по проекта.
Железопътната линия „Плoвдив – Бургас“ е част от Пан-европейски транспортен коридор VІІІ. Очаква се проектът да приключи през април 2017 г.. Тогава ще се възстановят и нормалните скорости за движение на влакове по железопътната линия от Пловдив до Бургас – 100-160 км/ч. Това ще  намали времето за пътуване на товарните и пътническите влакове съответно с 40 минути.
Реализирането на проекта ще допринесе за изпълнение на поетите ангажименти на Република България за развитие на железопътната инфраструктура, достигане на европейските стандарти, в съответствие с политиката на ЕС и стабилното развитие на Транс-европейските транспортни мрежи. С неговото изпълнение ще се осигури връзка с проект „Модернизация на железопътната линия Пловдив-Свиленград, т.е. към турскката, гръцката граница.

Областният управител на Ямбол Димитър Иванов заяви, че проектът е важен от инфраструктурна гледна точка за града и цялата област. "Убеден съм че сроковете за изпълнение ще бъдат спазени и наистина ще имаме един по- безопасен жп- транспорт и в съчетание с автомагистрала "Тракия" и останалата инфраструктура на републиканската пътна мрежа, съм убеден, че Област Ямбол става един стратегически център, свързан с транспорта на Република България и съседните страни", допълни Иванов.

Стойността на проекта е близо 21 млн и 400 хил. лв.

 

 

Последна промяна (Петък, 16 Септември 2016 17:21)

 

Ямбол, 15 септември 2016 г.

Уважаеми директори на учебни заведения в област Ямбол,

Уважаеми преподаватели,

Скъпи ученици,

15 септември е прекрасен повод, за да ви поздравя с началото на новата учебна година и ви пожелая много здраве и успехи!

Първият учебен ден е празник и за преподавателите и за родителите и особено за тези, които за пръв път прекрачват прага на училището и за тези, за които то вече е втори дом. Убеден съм, че всички вие заедно – преподаватели и ученици се стремите да отговаряте на съвременните образователни предизвикателства и търсения.

Уважаеми преподаватели, обучавайте с любов, търпение и вяра, за да могат децата ни да получат най-доброто образование и да се реализират като достойни личности и професионалисти. А вие скъпи ученици, приемете познанието като велик дар.

На добър час!

 

Димитър Иванов

Областен управител на област Ямбол

 

 

Последна промяна (Четвъртък, 15 Септември 2016 09:37)

 
Още статии...