Новини за ОА Ямбол

Виктор Орбан: Успешната защита на България е общ интерес на ЕС


„Всички трябва да разберат, че бъдещето на Европа се решава не в Брюксел, а тук, където стоим. Затова успешната защита на България е в наш общ интерес”. Това заяви министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, който заедно с премиера Бойко Борисов направи обход на граничното преградно съоръжение в района на ГКПП – Лесово.

Премиерът Орбан е у нас по покана на Борисов за обмен на мнения преди срещата на държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на ЕС в Братислава. На огледа с двамата премиери присъстваха вътрешният министър Румяна Бъчварова, народният представител Валери Симеонов, областният управител Димитър Иванов и др.

Премиерът Борисов и правителството са свършили много работа, но не е справедливо България сама да поема защитата на границата си, защото не защитава само себе си, а всички нас, подчерта Виктор Орбан. Той допълни, че щом приемаме, че именно тук се решава бъдещето на Европа, и подкрепата на Европа трябва да бъде насочена към България. На срещата в Братислава ще направя всичко възможно България да получи в максимална степен необходимата й помощ, заяви Орбан. Той сподели отличните си впечатления от охраната на границата. „Тук много точно разбират какъв е действителният живот, няма европейски приказки, тук сме в абсолютната действителност. Най-големият проблем в Европа е наивността, на нея се основава политиката за мигрантите в Европа и затова имаме проблеми и 1 милион мигранти. Това е последица от добронамерената наивност. Когато става въпрос за сигурността, трябва да стоим с двата крака на земята”, коментира Виктор Орбан.

Премиерът Борисов припомни огромните усилия на страната ни за задържане на мигрантския натиск към Европа и доброто сътрудничество с Турция и Сърбия. „Трябва да е ясно, че тези граници са общи и общ е интересът да бъдат решавани проблемите на граничните държави. Като истинска шенгенска граница на Европа, считайки за наш дълг, сме го правили сами. Имали сме огромни затруднения, но сме изпълнявали дълга си. Бюджетът ни, обаче, не може да издържа на този натиск и затова подчертах неколкократно, че не искам да чувам само да се говори за солидарност с България. На срещата в Братислава ще настоявам за охраната да се отпуснат незабавно 160 млн. евро. От нашата страна на границата се веят българският и европейският флаг. Време е всеки от тях да си заслужи мястото”, подчерта Борисов.

Министър-председателят Борисов посочи коректността в отношенията с турските власти и подчерта, че ролята на преградното съоръжение не е да ни пази от Турция, а от нелегалните мигранти.

 

Последна промяна (Сряда, 14 Септември 2016 13:20)

 

Областният управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов поздравява служителите на Пожарна безопасност и защита на населението с професионалния им празник - 14 септември.

Специални благодарности за доброто сътрудничество и ангажираност областният управител отправи към главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН.

 

 

Областният управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов проведе консултациите за определяне състав на Районна избирателна комисия в област Ямбол, с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 43-то Народно събрание. Въпреки желанието на областния управител, политическите сили да се споразумеят за състава на комисията, до такова не се стигна. В този случай областният управител ще изпрати предложенията до Централната избирателна комисия, която ще излезе с решение за състава на РИК.

На днешните консултации от поканените осем партии и коалиции: ПП ГЕРБ, БСП лява България, ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, Атака и АБВ се явиха седем. Упълномощен представител на коалиция „България без цензура“ не присъства на обявените консултации.

Съставът на РИК за 31-ви Ямболски избирателен район е от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. ПП ГЕРБ ще има четирима членове. Предложението на най-голямата парламентарно представена партия е председател на комисията да бъде Екатерина Янева. „БСП лява България“ участва в комисията с двама членове, ДПС – двама, всички останали партии имат право на по един член в комисията. По време на заседанието се стигна до четири предложения за заместник-председател и едно за секретар. В така създалата се ситуация и нежелание от страна на представителите на партиите да променят предложенията си, не се стигна до съгласие. Съгласно изборните правила ЦИК ще определи състава на РИК за 31-ви Ямболски избирателен район.


Неявяването на политическите консултации на упълномощен представител на Коалиция „България без цензура“, доведе до провеждане на процедура за разпределяне на тяхното място в избирателната комисия. Чрез жребии, изтеглен от представител на присъстващите журналисти, Коалиция „Патриотичен фронт“ ще има двама представители в РИК.

При провеждане на предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и на национален референдум на 6 ноември 2016г. РИК ще изпълнява и правомощията на районна избирателна комисия за провеждане на националния референдум.

 

Последна промяна (Четвъртък, 08 Септември 2016 14:52)

 

Заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на  Югоизточен район /ЮИР/ се проведе в Областна администрация - Ямбол под председателството на Димитър Ивановобластен управител на област Ямбол.

alt

 

 

 

Участие в заседанието взеха представители на министерства, областните управители на Стара Загора и Сливен – Георги Ранов и Татяна Петкова, заместник-областният управител на област Бургас Севдалина Турманова, кметове на общини в Югоизточен район, представители на организациите на работодателите и синдикатите, областния информационен център, академичните среди на територията на района, и др.

Последна промяна (Четвъртък, 08 Септември 2016 14:44)

продължава>

 

 

П О К А Н А

 

За провеждане на консултации за определяне състав на Районна избирателна комисия за произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и на националния референдум на 6 ноември 2016 г.

На основание чл. 60, ал.1 и ал. 2 от Изборния кодекс, чл.7, ал.1, изр.2 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление  и Решение № 3427-ПВР/НР/26.08.2016 г. на Централна избирателна комисия за определяне съставите на Районни избирателни комисии при спазване на реда и условията на Изборния кодекс с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 43-то Народно събрание

Ви каня на 08.09.2016 г. от 10.30 часа, в заседателната зала на Областна администрация – Ямбол, за провеждане на консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия

Последна промяна (Понеделник, 29 Август 2016 16:57)

продължава>

 
Още статии...