News for Regional administration - Yambol

There are no translations available.

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, 21-ви септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя. Тогава ще се проведе полицейска операция под наименованието EDWARD. Операцията на територията на нашата страна ще се проведе под мотото „Заедно за всеки един човешки живот“.
Европейският ден без загинали на пътя е един от начините за включване на институциите в Европейската седмица за мобилност, която се провежда от 16 до 22 септември. МВР определи като главен координатор на операция EDWARD ГД“Национална полиция“. Областният управител на област Ямбол и Областна администрация Ямбол се присъединяват към инициативата и подкрепят основната цел на деня – ден без жертви на пътя. По време на операцията ще има 24-часово наблюдение, записващо в реално време събитията и „брояч“, който в реално време ще регистрира всички произшествия и ще ги предоставя на обществеността. 
По време на операция EDWARD ГД“Национална полиция“ ще подава към партньорите си информация за броя и местата на настъпилите ПТП и последиците от тях. Областна администрация Ямбол като партньор в кампанията ще публикува през целия 21 септември, подадената от „Национална полиция“ информация на сайта на администрацията.

 

Last Updated (Monday, 19 September 2016 11:41)

 
There are no translations available.

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на свое заседание разгледа и одобри състав на комисия за разработване на регионална програма за заетост и обучение на област Ямбол и Методика за оценка на проектни предложения за включване в регионална програма за заетост.

През настоящата година е въведен нов подход за условията и реда за разработване, одобряване и финансиране на регионалните програми за заетост и обучение. Реализира се една регионална програма за всяка административна област, която се разработва въз основа на проектни предложения на областната и общинските администрации. Проектните предложения се разработват съвместно със социалните партньори и други юридически лица. „И през настоящата година Правителството направи всичко възможно, за да осигури достатъчно средства за изпълнение на социалните програми и ангажименти на държавата. От нас зависи да разпределим средствата и постигнем положителен ефект за общините“, каза областният управител Димитър Иванов.

Размерът на средствата за финансиране на програмата за всяка област е определен съобразно равнище на безработица и брой на регистрираните безработни в областта за 2015г. Размерът на определените средствата за финансиране на регионалната програма на област Ямбол е 193 535 лева.

Last Updated (Saturday, 17 September 2016 12:43)

Read more...

 
There are no translations available.

Районната избирателна комисия за 31-ви ямболски избирателен район, назначена с решение на ЦИК, започна работа в осигурените за целта помещения от Областна администрация Ямбол.

Съставът на РИК за 31-ви Ямболски избирателен район е от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове.

РИК Ямбол се помещава в залата на Областна администрация Ямбол, на втория етаж. Залата е технически оборудвана за пълноценната работа на комисията. Телефоните за връзка с РИК са: 046/ 686828 и 686829

При провеждане на предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и на национален референдум на 6 ноември 2016г. РИК ще изпълнява и правомощията на районна избирателна комисия за провеждане на националния референдум.

 

Last Updated (Saturday, 17 September 2016 12:39)

 
There are no translations available.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и комисар Йордан Събев директор на Регионалната дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» Ямбол връчиха наградите на отличилите се в областния етап от Международния конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” на церемония в залата на Областна администрация Ямбол. 
Конкурсът „С очите си видях бедата” се организира от ГДПБЗН – МВР с партньорството на Министерство на образованието и науката и Националният дворец на децата.


Областният управител Димитър Иванов осигури и връчи наградите на шестте деца и младежи отличени с първо място в конкурса.

Last Updated (Saturday, 17 September 2016 12:37)

Read more...

 
There are no translations available.

Стартираха строителните дейности за възстановяване, ремонт и модернизация на тягови подстанции Ямбол, Карнобат и Бургас по железопътната линия Пловдив – Бургас. Символичната Първа копка беше направена на Тягова подстанция Ямбол.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и гиенерелния директор на ДП НКЖИ Милчо Ламбрев дадоха старт на дейностите по проекта.
Железопътната линия „Плoвдив – Бургас“ е част от Пан-европейски транспортен коридор VІІІ. Очаква се проектът да приключи през април 2017 г.. Тогава ще се възстановят и нормалните скорости за движение на влакове по железопътната линия от Пловдив до Бургас – 100-160 км/ч. Това ще  намали времето за пътуване на товарните и пътническите влакове съответно с 40 минути.
Реализирането на проекта ще допринесе за изпълнение на поетите ангажименти на Република България за развитие на железопътната инфраструктура, достигане на европейските стандарти, в съответствие с политиката на ЕС и стабилното развитие на Транс-европейските транспортни мрежи. С неговото изпълнение ще се осигури връзка с проект „Модернизация на железопътната линия Пловдив-Свиленград, т.е. към турскката, гръцката граница.

Областният управител на Ямбол Димитър Иванов заяви, че проектът е важен от инфраструктурна гледна точка за града и цялата област. "Убеден съм че сроковете за изпълнение ще бъдат спазени и наистина ще имаме един по- безопасен жп- транспорт и в съчетание с автомагистрала "Тракия" и останалата инфраструктура на републиканската пътна мрежа, съм убеден, че Област Ямбол става един стратегически център, свързан с транспорта на Република България и съседните страни", допълни Иванов.

Стойността на проекта е близо 21 млн и 400 хил. лв.

 

 

Last Updated (Friday, 16 September 2016 17:21)

 
More Articles...