News for Regional administration - Yambol

There are no translations available.

Актуална информация за област Ямбол към 8 часа.
На територията на област Ямбол НЯМА ЗАТВОРЕНИ ПЪТИЩА от републиканската пътна мрежа, по информация на оперативния дежурен.
Товарните автомобили се движат през Петолъчката - Ямбол - Елхово - Средец - Бургас.
Затворен за движение е пътя Каменец - Камен връх.
Към този момент няма населени места без ток и вода.
Пътувайте внимателно, съобразявайки се със зимните условия!

 
There are no translations available.

Към 9 часа на територията на областта ЗАТВОРЕНИ за движение са пътищата: Победа - Калчево - Челник; Средец - Войника - Тамарино и Средец - Голямо крушево. Връзката към Бургас е АМ "Тракия", която вече е отворена.
Без електрозахранване в областта са селата Победа, Калчево, Челник, Безмер. Без вода, поради липса на ток е и село Козарево. Аварирал трафопост остави 1/3 от Кабиле без електричество. В Ямбол ул. "Ормана" /Индустриална зона/ е без ток поради проблем с далекопровод. Екипите на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите.

 
There are no translations available.

Н.Пр. Джан Хайджоу, посланик на Китайската народна република в Р България пристигна на първото си официално посещение в област Ямбол, информират от пресцентъра на Областната администрация. Н.Пр. прави първата си визита в нашата област по покана на областния управител Димитър Иванов.

Първата протоколна среща  с областния управител и неговия политически екип се проведе в Областна администрация Ямбол. „За мен е чест и радост да ви посрещна и приветствам с добре дошъл в Ямбол и да изразя моето DSC_1429 - Copyуважение и приятелско отношение“, каза Димитър Иванов. И още: „Ние сме млад екип и имаме желание да работим и развиваме добрите отношение и бъдещо сътрудничество между нас като държави и региони“.

От своя страна посланикът на КНР благодари сърдечно за поканата и гостоприемството. Н.Пр. още в първите си думи подчерта, че Ямбол и региона имат потенциал, защото имат стратегическо място и възможности за развитие на индустрия, земеделие и туризъм. Посланик Хайджоу е в България от година и половина и категорично смята, че и двете страни трябва да намираме повече пресечни точки за развитие и е важно взаимно да рекламираме DSC_1430 - Copyбългарския и китайски потенциал.

Н.Пр. посланик Хайджоу очаква с нетърпение и утрешната среща с кметовете на петте общини. „С нетърпение искам да чуя какво предлагат отделните общини като възможности и какъв е техният потенциал за сътрудничество“.

Основните сфери, в които бихме могли да си сътрудничим, според посланика на КНР са земеделието, животновъдството, преработвателната промишленост, инфраструктура, туризъм и култура.

DSC_1447Областният управител и Посланикът на КНР след разговора си размениха подаръци. Традиционни български сувенири и продукти на производители от региона дари Димитър Иванов, а традиционен сувенир с китайски цветя, символизиращи просперитета Н.Пр. подари на областния управител.

Във втория ден от посещението на посланика на КНР, областният управител ще има възможността да му покаже различни производства и перспективен бизнес в областта. Забележителни културни и исторически артефакти също ще са в полезрението на гостите.

 
There are no translations available.

Шанс за малките общини в областта!
Държавата работи за създаване на фонд за финансиране на водопроводни проекти в малките общини, това съобщи в Ямбол зам-.министър Малина Крумова. Тя бе в областта по покана на областния управител Димитър Иванов и се срещна с кметовете на петте общини.
Със закона за ВиК ще се формира фонд с национални средства, за по-малките общини, които не могат да се възползват от проектите за подобряване на водопроводната и канализационна мрежа по ОП „Околна среда”, каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова. Ако след лятната ваканция на парламента закона бъде приет, е възможно до края на годината да бъде формиран такъв фонд и да започне да функционира.

 
There are no translations available.

Да си припомним заветите на Левски днес, когато отбелязваме 145 години от смъртта му, това призова областния управител Димитър Иванов по време на поднасянето на цветя пред барелефа на Апостола в Ямбол.
Ето и един от безсмъртните завети на Левски: За Отечеството работя, байо! Кажи ми ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.

 

 
More Articles...