В резултат на падналите обилни валежи и градушка в следобедните часове на 1 юли и през почивните дни е наводнен киносалонът на ОУ ”Св.Св.Кирил и Методий” в гр. Елхово. Близо 70 см е водата в помещението, намиращо се в приземния етаж на училището.
    Силните валежи през изминалото денонощие са причина за срутване на около 50 см оградна стена на ОУ ”Проф. Нойков” с.Иречеково, община Стралджа.
    Наводнен е складът за горивни материали и работилницата на ОУ ”Христо Ботев” с.Войника, община Стралджа. Протекъл е и покривът на учебното заведение.
    В с. Каменец, община Стралджа, е повишено нивото на реката, преминаваща през селото. Заляти са 40 дка дворни места. Няма опасност от наводнявания на къщи, информират от общинска дирекция „Гражданска защита”.
    Все още се уточняват последиците от падналата на 1 юли градушка в района на град Ямбол, селата Кабиле, Дражево, Хаджи Димитрово, Кукорево и Окоп. Няма подадени до момента искания за финансиране до Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи към Министерски съвет.
    Повишено е нивото на водата в язовира на село Дражево. Водата прелива през преливника. Отводнявани са дворове и приземни етажи на къщи в село Кабиле. Подаден е сигнал за наводнен частен дом в Стара река.
    В ранните неделни часове е получена информация за паднали дървета по участъка от пътя Болярско-Бояджик-Гълъбинци. Дърветата са премахнати и е възстановено движението.