Областният управител инж.Васил Петров приветства учителския колектив и възпитаниците на МГ”Атанас Радев” по повод началото на новата учебна година. За мен е чест да бъда сред Вас на днешния ден, заяви областният управител. Той пожела на петокласниците да ученолюбиви и да превземат с лекота трудната пътека на познанието. Уверен съм, че Математическа гимназия „Атанас Радев” ще продължи да възпитава достойни специалисти, допълни Васил Петров. Нейни ученици бяха носители на златен медал в Световната олимпиада по математика и на бронзов в международното състезание по биология. Нейни възпитаници работят за развитието на Ямболски регион, намират успешната си реализация, както у нас, така и извън пределите на страната.”
    Пожелание за успешна и ползотворна година отправи към педагогическия колектив и учениците на ПГ по ПСТП”Никола Вапцаров” заместник-областният управител Иван Георгиев. В тържеството по случай откриването на новата учебна година в ОУ”Николай Петрини” участва заместник-областният управител инж.Николай Пенев.
    В 10.00 ч. прозвуча първият училищен звънец в ГПЧЕ”Васил Карагьозов». Празникът сподели заместник-областният управител Цветан Съйков.
    На тържественото откриване на учебната година в ПТГ”Иван Райнов” бе  Ниязи Ашиков – старши експерт „Образование, социални дейности, етнически и демографски въпроси”.