Премиерът Симеон Сакскобургготски засади дърво в градинката пред Етнографския музей в град Елхово при посещението си на 19 юни. Той гостува на жителите на града заедно с вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев и министърът на финансите Милен Велчев. На Петдесетница министър-председателят посети и храмът „Св.Георги”. Разгледа експозицията на Етнографския музей в града – един от трите в страната, поднесе цветя пред паметника на загиналите във войните елховци.
     Депутатът от НДСВ Минчо Спасов подари на министър-председателят автентична народна носия. Кметът на община Елхово инж.Димитър Димитров поднесе като дар почетния знак на общината.
Симеон Сакскобургготски посети и село Тенево, където на площада го очакваше кметът на селото Марко Колев, кметът на община Тунджа Георги Георгиев и много жители на селото. Малкият Християн Бабуров изпълни стихотворението „Аз съм българче”.      Читалищният секретар Нели Ройдева разказа на гостите историята за посещението от преди десетилетия за посещението на цар Борис ІІІ по тези места. Децата от детската градина в селото поздравиха с изпълненията си премиера и му пожелаха отново да гостува в техния край. Като скъп дар гостът получи везана кърпа. Кметът на селото Марко Колев получи герба на Република България.