С клавирен рецитал на френската пианистка Шантал Стилиани бяха открити Великденските музикални празници, провеждащи се в Ямбол от 25 до 27 април под патронажа на областния управител Надя Данкинова. „Със съживяването на традицията да бъдем домакин на музикални таланти от цял свят, ние, ямболци, даваме своя глас за междукултурния обмен. На ямболска сцена ще гостуват изтъкнати музиканти от Франция, Япония, както и ще концертират ямболски музикални величия, което е сигурен знак, че Ямбол е европейски град.Уверена съм, че в това е неговото бъдеще”, заяви областният управител Надя Данкинова. Тя благодари на спомоществователите „Мтел”, Николай Николов – изпълнителен директор на „Плена” АД и Н.Пр. британският посланик Дмереми Хил.
Благодарност към организаторите – Областна администрация, читалище „Съгласие” и Съюза на българските музикални и танцови дейци бе изказана от името на проф.Жени Захариева – председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Тя благодари за предоставената възможност да бъде поднесен духовен дар на жителите на Ямбол чрез Великденски музикални празници.
В Синия салон на читалище”Съгласие” Шантал Стилиани изпълни пред многобройната публика произведения на Купрен / „Сестра Моника”/, Равел /Сюита „Гробът на Купрен”/, Рамо / „Отгласът на птиците”/и Дебюси / „Отражение във водата”, „Почитание към Рамо”, „Движение”/. В паузата младият пианист Александър Видев изпълни Брамс- Соната №2 , І част.
Грамотата за участие на Шантал Стилиани бе връчена от народният представител от ПГ на НДСВ, който приветства пианистката на родния й език.

                                                            Снимки: 1 2 3