Театралните колективи на Драматичен театър „Невена Коканова” и Държавен културен театър получиха по повод 27 март – Международния ден на театъра отворено писмо от министъра на културата и туризма Нина Чилова. „Позволете ми да се обърна към Вас с искрени думи на уважение и признателност за това, че успявате с много любов и воля да поддържате жива магията ТЕАТЪР.”, се казва в писмото. Министър Чилова заявява, че ще направи всичко възможно условията за развитие на българската култура да станат по-добри.
    От месец юни т.г. Министерството на културата и туризма увеличава с 20% месечното възнаграждение на административния и художествено-творчески персонал на държавните културни институции. Това стана възможно след преструктуриране на разходите в бюджета и оптимизиране на средствата за административна издръжка. През октомври 2004г. с Постановление на министерския съвет бе увеличена с 50 на сто средната месечна брутна работна заплата на творческия състав в системата на Министерството на културата. Увеличението включваше заетия щатен персонал в държавните театри, оперно-филхармоничните дружества и опери, оркестри и ансамбли, Българска национална филмотека, Народната библиотека „Св.Св.Кирил и Методий”, националния музей за българско изобразително изкуство и Националния исторически музей.
    Областният управител Надя Данкинова приветства лично, както всяка година актьорите, драматурзите и сътрудниците на Драматичен театър ”Невена Коканова” и Държавен куклен театър по случай Международния ден на театъра. „Приемете най-искрената ми благодарност за неуморната работа и всеотдайност, с която печелите уважението на публиката. Най-искрено Ви желая творчески предизвикателства, нови успехи на наши и чужди сцени, утвърждаване традициите на театралното изкуство и фестивали, чийто домакин е Ямбол”, посочва областният управител. „Надявам се, че както и досега ще изненадвате своите почитатели с нетрадиционни идеи и ще се радвате на благодарна публика. На Вас и Вашите екипи желая здраве, успехи и късмет. Честит празник!”, се казва в поздравителния адрес от г-жа Данкинова.