Среща в Областна администрация Ямбол относно язовирите на територията на село Безмер

Днес, в Областна администрация Ямбол, се състоя среща между заместник областния управител Биляна Кавалджиева, заместик изпълнителния директор на Държавно предприятие “Управление и стопанисване на язовири”, инж. Иван Бузов, ръководителя на Териториалното подразделение на държавното предприятие инж. Петър Петров и кмета на село Безмер Росен Русев.  

Срещата бе организирана по повод сигнал от страна на кмета на село Безмер, относно според него неправилното стопанисване на язовирите, които се намират на територията на селото.

Представителите на ДПУСЯ информираха присъстващите, че приоритет в тяхната работа е запазването на язовирите, за които се отнася сигналът. Заместник изпълнителният директор на предприятието увери, че те не правят и няма да направят компромис с техническите норми, които гарантират и осигуряват безопасността на язовирите, като едновременно с това се стремят да се съобразяват и с нуждите на жителите. Предстоят да бъдат извършени и някои ремонтни дейности по язовирите, като техният старт ще бъде даден с профилиране на преливниците.

В хода на срещата двете страни се споразумяха да работят съвместно, както и с жителите на селото, като поддържат по-добра комуникация помежду си.

„Винаги при подобни сигнали, подадени в Областна администрация се стремим да отнесем въпросите към структури от още по-високо ниво, за да бъдем полезни на гражданите на област Ямбол. Тези срещи са полезни и дават обратна връзка за всички участници в тях. Проблемите се разрешават с разговори и усилена работа.“, коментира заместник областният управител Биляна Кавалджиева.