75-ият Национален туристически поход по пътя на Ботевата чета „Козлодуй-Околчица“

.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Областна администрация – Враца за поредна година организира една от най-мащабните туристически инициативи, а именно Националния туристически поход по пътя на Ботевата чета „Козлодуй-Околчица“, който се провежда в периода 27 май – 2 юни.

За 75-ти път ще се проведе туристически поход започващ от слизането на Козлодуйския бряг до  изкачването на историческия връх Околчица.

Всеки преминал тези 120 километра, ще стане част от четата на десетките хиляди българи, преминали през годините по този славен път, ще изпита родолюбивото чувство на преклонение и гордост пред  благородното дело на българския поет, революционер и национален герой Христо Ботев , благодарение на който ние се наричаме свободни.

Всеки желаещ да се включи, може да го направи като изпрати заявка на електронна поща: obl-vr@vratsa.government.bg, или на адрес: гр. Враца 3000, бул. „Демокрация“ № 1, Областна администрация – Враца.

Заявки за участие на ученически групи следва да се подадат в срок до 28.04.2023 г. , а  за останалите групи и индивидуални участници срокът за заявки е до 15.05.2023 г.

Регламентът, заедно с всички приложение са качени на страницата на Областна администрация — Враца: https://vratsa.bg

С уважение,

ГЕОРГИ ЧАЛЪКОВ

Областен управител на област Ямбол