Днес бе доставена техника за оборудване на контейнерите в община Болярово

    През днешния ден в село Воден беше доставена черна и бяла техника за оборудване на контейнерите, предоставени на пострадалите от пожарите семейства. Контейнерите бяха снабдени с 17 броя телевизори, хладилници, перални, готварски печки, бойлери и климатици, които са закупени от Информационно обслужване. С тях бяха оборудвани 12 контейнера в село Воден и 5 в село Крайново. В началото на идната седмица всички уреди ще бъдат свързани и напълно готови за употреба.

    Част от контейнерите вече са напълно пригодени за живеене, като са със сменени подови настилки и ремонтирани санитарни възли, позиционирани са необходимият брой легла, по останалата част от контейнерите все още се извършват ремонтни дейности. За нуждите на пострадалите хора са осигурени и спално бельо, завивки и кухненска посуда, дарение от Български червен кръст.

„Днес стават точно десет дни от началото на бедственото положение в част от територията на община Болярово. Аз, заедно с моя екип, съм тук от първия ден на пожарите. Видях всичко от първо лице, видях страха в очите на човека, който заедно с директора на полицията извадихме от Дома за стари хора след като счупихме прозореца, видях усилията на пожарникарите и служителите на МВР, виждам и ежедневната борба на всички институции да създадем приемливи условия на живот за пострадалите хора.       

Затова искам да благодаря на всички служители в системата на МВР, всички военнослужещи и служителите на горски стопанства, участвали в гасенето на пожарите, на Български червен кръст,  както и на всички останали хора, които бяха съпричастни през цялото време. Благодаря на Социално подпомагане за бързата и адекватна реакция и за това, че вече изплатиха на пострадалите хора първата част от средствата, които ще получат като помощ.“, каза областният управител Николай Костадинов.

„Нашите усилия за хората във Воден и Крайново няма да спрат до тук. Ще продължаваме да бъдем техният глас и ще направим всичко, което зависи от нас, за да им помогнем поне малко да се почувстват като у дома си!“, добави той.

През днешния ден в двете пострадали села Воден и Крайново пристигна тежка техника, чрез която започна разчистване на изгорелите къщи и техните дворове.