До края на годината ще бъде обявена обществената поръчка за изграждане на нова болница в града

На брифинг след заседанието на ОМС директорът на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ Ямбол д-р Димитър Рунков съобщи важна за гражданите на Ямбол и областта новина свързана с изграждането на новия комплекс на болница. На 6 ноември областната болница е получила първият транш от средства, определени за 2020 г. за стартиране на процедурата.
Средствата са на стойност 13,5 млн. лв. „Тук е моментът да призова, всички недоброжелатели да ни оставят да поработим заедно с екипа, за да може по най-бързия начин да стартираме процедурата. Това се прави за града в полза на гражданите. Бих казал това е кауза, номер едно за града“, каза д-р Димитър Рунков, директор на МБАЛ. До края на годината, според него е абсолютно задължително и ще бъде пусната обществената поръчка.
Областният управител Димитър Иванов също коментира новината с думите: „Един от основните приоритети, които имахме с д-р Рунков и искаме да изпълним, е това. Поставихме си го като основна цел и сме на път да го завършим. Като хора, които живеем и сме свързани с този град и област искаме този процес в здравеопазването да бъде завършен и лекарите да работят в една наистина по-добра среда още през 2021 година, а пациентите да имат добри условия за лекуване. Казвам 2021 година, защото мисля, че това са реални срокове“.