На 15 ноември отново отбелязваме Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП

През 2020 година за пореден път ще отбележим Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Областна администрация Ямбол отново застава зад инициативата, която тази година преминава под мотото „Помним, подкрепяме, действаме“. Денят се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември с решение от 26 октомври 2005г. на Генералната асамблея на ООН. На тази дата почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на страната. През 2020 година, Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е на 15 ноември.

Безопасността на пътя, без съмнение, е споделена отговорност. Нека отдадем почит на жертвите на пътни инциденти, да отправим молитви за запазване живота на хората, които участват ежедневно в движението по пътищата и насочим усилията си в посока на все по-малко жертви. Да бъдем отговорни и толерантни участници в движението, които спазват всички правила! В този ден е редно да изразим и нашата дълбока почит към професионалистите – лекари, полицаи, пожарникари, които всеки ден се борят за живота на пострадалите.

Вярваме, че тенденцията към спад на ПТП-та в област Ямбол, отчетените с 54 броя по-малко произшествия, за първото шестмесечие на годината спрямо същия период за 2019г., ще продължи и до края на 2020г., а с всяка изминала година резултатът ще става все по-добър! Призоваваме всички граждани, заедно да служим за пример на подрастващото поколение, да ги научим да обичат, уважават и пазят както своя живот, така и този на останалите!