Изложба посветена на Международния ден на жената – 8 март, бе открита в Областна администрация Ямбол

За пореден път изложба на Художествена галерия „Жорж Папазов“ Ямбол, гостува на Областна администрация. На 28 февруари, бе откриването на Изложбата, посветена на Международния ден на жената, осми март. Експозицията включва 15 платна – предимно живопис и графика, а идеята е да представи душевността на жените творци.

В изложбата „Изкуството на жените творци“, подредена в арт-фоайето на Областна администрация, участват произведения на петнадесет авторки, сред които и Ямболските художнички Дона Неделчева, Диана Йорданова, Невена Трънкова и Елена Парушева.

„За мен е чест да приветствам откриването на тази страхотна изложба, посветена на Международния ден на жената! Жените са тези, които носят красотата и светлината, жените даряват най-ценното на света – човешкия живот, жените се грижат за уюта във всеки дом. На днешния ден, пожелавам в аванс на всички дами, да бъдат здрави, усмихнати, щастливи и винаги целеустремени към нови върхове! От името на областния управител Васил Александров и от свое име, благодаря за ползотворното партньорство на Художествена галерия “Жорж Папазов” Ямбол, за нас е истинско удоволствие отново да ги посрещнем в Областна администрация!“, се обърна към присъстващите заместник областният управител Биляна Кавалджиева.

Изложбата ще бъде разположена в Областна администрация до 31 март 2022 година.